Osztatlan közös tulajdon estén telekfelosztás

MajorDomus # 2014.02.26. 21:11

ez igy van!

erősiti a poziciodat,ha a vétel feltételéűl szabod
a használati megállapodás előkészitését!

a pénz,esetünkben a vételár,csodákra képes!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.26. 10:52

Közös tulajdonú telken belül nincs telekhatár. Hogy az ingatlant két önálló telekre lehet-e osztani, azt a helyi szabályzásból lehet megtudni. (Egyébként nem valószínű, hogy igen.)

pnorbi86 # 2014.02.26. 09:58

Úgy van az ilyen esetekben, hogy a nagyobb rész tulajdonosainak elővásárlási joga van a kisebb részre, ezért a telek felosztásánál is ők diktálnak? A lényeg, hogy mindkét házrész tulajdonosainak ugyanannyi joga van?

pnorbi86 # 2014.02.26. 09:52

Persze azt értem, de akkor évekig el lehet vitázni a telekhatáron ha az egyik fél egyáltalán nem hajlik a megegyezésre?

Kovács_Béla_Sándor # 2014.02.26. 09:50

A közös tulajdon nem így működik. Pont attól "közös".

pnorbi86 # 2014.02.26. 09:44

Üdvözlet!

Egy ingatlan készülök venni, amely egy ikerház és a hozzá tartozó telek osztatlan közös tulajdon. A nagyobb rész kb.75 m2, a kisebb kb. 60 m2. A telek 420 m2. Én a kisebb részt szeretném megvenni, a nagyobb résznek három tulajdonosa van. A házhoz tartozó telek osztatlan közös tulajdon.
A probléma a telekfelosztással van. A három tulajdonos közül az egyik sajnos nem nagyon hajlik a megegyezésre a telek felosztását illetően. A telekhatár kijelölése ilyenkor megegyezés kérdése. A kérdésem, hogy a nagyobb rész tulajdonosainak mennyire áll jogában meghatározni a telekhatárt? Nekem, a kisebb házrész tulajdonosaként minimum mekkora telket követelhetek, vagy teljesen ki vagyok szolgáltatva a nagyobb rész tulajdonosainak?
Előre is köszönöm a választ!

Üdv,
Norbi