Felhívod az önkorit és megmondják ki intézi... éppen.
Ennyi.
Felhívod az önkorit és megmondják ki intézi... éppen.
Ennyi.
Kedves Szilvi3030!
Ezek szerint Nonolet tanács alapján valami korit hívjál fel és ott a portás megmondja a címet, amit a gázszolgáltató majd el is fogad pecsét és minden más nélkül olyan nyilvántartásból amit nem is az önkormányzat vezet..
Meghajlok a nagyobb tudás előtt.
vadsuhanc
„Hülye vagy fiam! leülhetsz, ennyike.”
Most jobb a lelkednek, megint elérted, lehülyéztek, pedig csak 5 szakaszt kellett-volna elolvasnod a rendeletből...
Nonolet!
Még mindig nem írtad le, hogy az Önkormányzatnál kit és miért kell keresni helyrajzi szám alapján.
Talán, ha felfognád, hogy az Önkormányzat ilyen esetben a " földhivatal " nyilvántartását veszi igénybe. Az ingatlannyilvántartás tartalmazza többek között:
az ingatlan helyrajzi számát
az ingatlan címét.
Csak a földhivatalnál bejegyzett adatok minősülnek olyan közhiteles nyilvántartásnak, amelyek tartalmazzák az ingatlan a törvényben meghatározott adatait, az ingatlanhoz kapcsolódó jogokat és más, jogi szempontból lényeges tényeket, így a tulajdonosok személyazonosító- és lakcímadatait is.
Én nem hülyézlek le és le sem kell üljél tőlem állva is maradhatsz.
Csak egyszer olvasnám már a témával kapcsolatos saját véleményedet... Azt itt mindenki tudja, ha tűz van a tűzoltókat kell hívni....
Kedves Vadsuhanc! Először engem is meglepett, hogy lehetséges, hogy egy már akár évtizedek óta álló ház, lakás címe nincs rendben. Ez igen gyakran előfordul. Először jegyzö, és majd ő keresi a kormányhivatalt. Bár ez a része kicsit káosz(most),szerintem már a jegyző is belebabrálhat a nyilvántartásba, ettől tépik a hajukat az okmányirodákban. Szóval, sokkal nem lett jobb az új rendelkezés. (sőt) de majd vannak okosabbak, akik elgodolkodhatnak "mire is gondolt a szerző."
alfateam
A helyrajzi szám pontosan hol van ebben a rendeletben?
Nonolet-nek van igaza.
A Földhivatali Osztály a KCR-ből veszi az át a címadatokat, ügyintéző azon nem módosíthat.
A tulajdoni lap I. részén feltüntetett adatok egyébként nem közhitelesek (lásd Inytv.).
'14. § Az ingatlan-nyilvántartás az ingatlan következő adatait tartalmazza:
Kedves wers!
Közhiteles nyilvántartásnak csak az ingatlannyilvántartásba bejegyzett helyrajzi számok és ahhoz kapcsolódó címek elfogadhatóak és csak a " földhivatal " által hozott határozattal változtathatóak meg.
HA az önkormányzat egy utcán saját rendeletével átnevez attól a nyilvántartásban még nem fog megváltozni, ha erről a 'földhivatalt + nem értesíti, hivatalosan.
Itt az alapprobléma az volt, hogy van egy helyrajzi számon lévő ingatlan, amelynek a címét kellene megtudni....
Ha a földhivatalban Lenin út van bejegyezve akkor az akkor is Lenin út, ha az Önkormányzatnál már esetleg Putyin ut.
a helyrajzi szám ott van ahol az utca neve és a házszám van...:-)))
Tisztelt Blackjack21!
A Te véleményed előtt meghajlok. De kérlek áruld el, hogyha a kérdező bemegy egy helyrajzi számmal a polgármesteri hivatalba és ott igazolást kér arról, hogy ehhez a helyrajzi számhoz milyen cím tartozik, akkor a hivatal milyen nyilvántartásból állapítja ezt meg? Sajátjából?
HA ez eltér az ingatlannyilvántartás adataitól akkor melyiket kell elfogadni a " földhivatalét" vagy az Önkormányzatét? Mert itt ez volt az alapkérdés.....
Na, melyik van előbb, a tyúk, vagy tojás????
Ez megint a rejvényfejtés és verselemzés közötti átmenet. De tudom, hogy a legegyszrűbb a jegyzőt keresni ilyen esetben. De ha tutibbat tudtok, írlátok meg, de csak ha tényleg működik.
Kedves Vadsuhanc!
A központi címregiszterben nyilvántartott cím kizárólag a KEK KH és földhivatalok (az ingatlan-nyilvántartás központi, területi és helyi szervei mint címadatot tartalmazó állami és önkormányzati nyilvántartást vezető szervek) számára továbbítható.
Az adatátadás automatikus adatátvétellel történik.
Az állampolgárok közvetlenül nem kérhetnek adatokat a KCR-ből [345/2014. (XII.23.) Korm. rend. 6. § (1) bek.; 1997. évi CXLI. 5. § (3a) bek.; 2014. évi XCIII. tv. 11. §].
Vagyis elvileg halandónak nem adnak információt hrsz. alapján.
KCR-el korábban közvetlenül nem, csak ing. nyilvántartással foglalkoztam. Az önkormányzatnál tudom megkérdezni azt a személyt, aki ezzel foglalkozik.
olyan ügyem volt már, hogy utcanév változás volt és a 14 lakásos társasház 13 albetétjének címét újra képezték és abból 13 átvezetésre került az ingatlan-nyilvántartásban is. Vagyis a Te eseted a kimaradt 14. lakás. Ott a közös képviselő eljárt az önkormányzat illetékes ügyintézőjénél a 14. átvezetetése végett, azután, hogy a földhivatali osztály quasi határskör hiányában cím-ügyekben nem tud/nem járhatott el. Nem tudom mi lett a vége, mert nem jelzett vissza, de sztem megoldották.
Én meg tudom, hogy megoldják. Nem egyet láttam. Ez ügyfél kérésére induló eljárás, nekem az a része tetszik a legjobban, hogy az eljárás után kötelezik az ügyfelet, hogy a városképhez illően függessze ki az utca nevet, házszámot :)
Vadsuhanc
"Talán, ha felfognád, hogy az Önkormányzat ilyen esetben a földhivatal " nyilvántartását veszi igénybe. "
Talán HA felfognád végre amit írtam!!!
Mert NEM így van ahogy mondod... már jó ideje.
Ezt immár harmadszor írom le csak neked, te hülyegyerek!
https://www.bpxv.hu/…olas-kiadasa
Amennyiben az ügyfélnek
egy az államigazgatáson kívüli szervezet
(pl. bank) előtt kell hitelt érdemlően igazolnia
egy adott ingatlan címének helyességét vagy valódiságát, a hatóság az ügyfél kérelmére a bizonyítani kívánt tényről, adatról hatósági bizonyítvány állíthat ki.
A hatáskör címzettje:
Elsőfokon a települési önkormányzat jegyzője !!!!
Másodfokon a megyei kormányhival, Budapesten Budapest Főváros Kormányhivatala
A hatáskört megállapító jogszabály:
345/2014. (XII. 23.) Korm. rendelet a Központi Címregiszterről és a címkezelésről
Hitelfelvételnél olyan problémába ütköztem, ami nekem új. Tulajdoni lapunkon nem szerepel az ingatlan címe. Egyáltalán nem és olyan sincs, hogy a cím felülvizsgálat alatt van. Csak a helyrajzi szám van ott és a kerület. Ez hogyan lehetséges?(10 éve lakunk ott, be vagyunk jegyezve tulajdonosként, az utca több mint 10 éve létezik.)
Bármi megeshet...
Besétálsz a jegyzőhöz és az mint címhatóság ad egy címigazolást.
(vagy még előtte létrehozza a címet, ha netán nem is létezik hivatalosan)
- -
A KÖZPONTI címnyilvántartás piszkálása
elvben automatikusan frissíti majd
a földhivatali adatokat is.
(cirka 2-3 hét alatt)
HA!!! mégsem, akkor a FÖMI ügyfélszolgalátánál teszel bejelentést.
Elég egy email is az adatokkal.
HA sürgős, akkor már most írj a FÖMI ügyfélszolgálatnak...
Ezzel időt nyerve.
"Besétálsz a jegyzőhöz és az mint címhatóság ad egy címigazolást."
Ezzel már mehetsz a bankba, hisz igazolja a létező címet...
Köszönöm, FÖMI lesz.... Aztán ha mégsem, akkor végigjárjuk a jegyzős utat
A központi címregiszterből történő adatátvétel és a címképző szerv értesítésének szabályai *
25/A. § * (1) E törvény rendelkezéseit a KCR-ből történő automatikus adatátvétel esetében, valamint a címképző szerv értesítése tekintetében ezen alcímben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.
(2) Az (1) bekezdés szerinti adatátvétel esetén az ingatlanügyi hatóság nem folytat le ingatlan-nyilvántartási közigazgatási hatósági eljárást.
(3) * Az ingatlan címét érintő adatváltozás iránti bejelentést, megkeresést széljegyzés nélkül haladéktalanul vissza kell utasítani, és a bejelentőt, megkeresőt tájékoztatni kell a címképzésre jogosult szervről. A kérelemhez csatolt okiratokat, ha azok más eljárás lefolytatásához nem szükségesek, a kérelmező, megkereső részére vissza kell küldeni.
(4) Az ingatlan címadata a KCR-ből történő automatikus adatátvétel (e törvény alkalmazásában a továbbiakban: címadatátvétel) útján válik az ingatlan-nyilvántartás részévé.
(5) *
25/B. § * (1) Az ingatlanügyi hatóság a központi címregiszterről és címkezelésről szóló kormányrendeletben meghatározott ingatlanokra vonatkozóan az alábbi változások átvezetéséről rendelkező - szövetkezeti házi vagy társasházi ingatlan esetén az alapszabályban, illetve az alapító okiratban megjelölt, emeletet és ajtószámot tartalmazó - határozat, a címkoordinátákat és az ingatlan-nyilvántartási azonosító kódot is tartalmazó adatlap, valamint a záradékolt változási vázrajz megküldésével tájékoztatja a címképző szervet:
(2) A címképző szerv (1) bekezdés szerinti tájékoztatásával egyidejűleg az ingatlan-nyilvántartásban létrejövő, a központi címregiszterről és címkezelésről szóló kormányrendelet hatálya alá tartozó új földrészletekre és egyéb önálló ingatlanokra megnyitott tulajdoni lapon az ingatlan címadata helyén a „címképzés alatt” megjegyzést kell feltüntetni.
(3) A „címképzés alatt” megjegyzés a címképzési eljárást követő címadat-átvétellel egyidejűleg automatikusan törlődik az érintett ingatlan tulajdoni lapjáról.
(4) Az ingatlanügyi hatóság a címképző szerv részére az (1) bekezdés szerinti tájékoztatását elektronikus formában is teljesítheti.
(Inytv.)
Tisztelt Fórum!
Kérdésként itt több helyen láttam, de választ nem találtam, vagy elkerülte a figyelmemet, hogy arra, hogy polgári perben a tulajdoni lap 30 napon belüli keletkezésű legyen milyen jogszabály vonatkozik, azon túl, ha a bíróság esetleg, de nem feltétlenül ilyen tulajdoni lapot kér. Ez most az új perrendtartás miatt különösen aktuális kérdés. Ha van pl. egy két éves tulajdoni lapom, akkor, ha ezt benyújtom, a tartalmáért nyilván felelek.
Szerintem nincs erre törvény. Ha azt kéri valaki, és érdekedben áll (per, hitelfelvétel, akármi), akkor azt kell benyújtani.
Minél régebbi egy tulajdoni lap, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy a tartalmában történt változás.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |