„Lehet kérni "csak" betekintést?”
Lehet.
helyrajzi szám változás előtti tulajdoni lap
Ja és bocsánat, nem jegyzőre, hanem közjegyzőre gondoltam.:) Ők is tudnak hiteles tulajdoni lapot adni.:)
Köszönöm a válaszokat!
Nem próbáltam még hiteles tulajdoni lapot kérni, csak nem hiteleset, elektronikus úton. A hitelesben ezek szerint minden benne lenne a kezdetektől, még a historikus adatok is?
Azt a nem hiteles lapról is sikerült kiderítenem, hogy átszámozás történt az adott ingatlanon néhány évvel ezelőtt, de a takarnetről csak az új számmal lehet lekérni. Engem a történeti adatok érdekelnének. Tudom a régi hrsz-t is, de ezzel próbálkozva "A keresett ingatlan nem található" figyelmeztető üzenetet kapom. :(
Azt hiszem nem marad más hátra, mint személyesen elbattyogni az illetékes földhivatalhoz, és kérni a hiteles másolatot. Lehet kérni "csak" betekintést? Nincs szükségem a nemzeti szalaggal átkötött pecsétes papírra tulajdonképpen.
Hiteles ingatlan-nyilvántartási adata csak a földhivatalnak van.
Próbáltál már teljes tulajdoni lapot kérni? Azon elvileg az előzmények is fel vannak tüntetve. Az is, hogy miből alakult ki.
http://www.foldhivatal.hu/…/view/30/66/
a jegyzőnél inkább nem...
Sziasztok!
Egy kutatáshoz szükségem lenne egy tulajdoni lap másolatra, azonban a közelmúltban helyrajzi szám változás történt az adott ingatlanon. A takarnetről ezért nem tudom lekérni a régi lapot, azt írja, hogy a helyrajzi szám nem létezik. :(
Hogyan tudok másolatot kérni a sok-sok évvel ezelőtti tulajdoni lapról?
Forduljak az illetékes földhivatalhoz személyesen, vagy a jegyzők is tudnak átszámozás előtti tullap másolatot kiállítani?
Köszönöm a válaszokat!
Ferenc
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02