Tisztelt Fórumozók!
Segítségüket szeretném kérni egy családi háznál jelentkező rejtett hibákról.
2,5 éve vásároltunk egy házat. Elég macerás volt, banki végrehajtás miatt került eladásra-mi vettük, vesztünkre. Szinte minden közüzemi szolgáltató végrehajtást tett a házra. Ezeket lerendeztük. Itt kezdődik a lényeg.
Télen kerül átírásra a ház, amikor is nem tudtuk megnézni , hogy működik e minden a házban-víz, villany, fűtés. Gázkazánt ki sem tudtuk próbálni, mert le volt plombálva díj ki nem fizetés miatt(Dégáz). Eladó azt mondta, hogy minden működik!!!!
Tavasszal kiderült, hogy az egész fűtésrendszert ki kell cserélni. Kazán nem működött, radiátorok lyukasak voltak, csövek pedig el voltak repedve. Fürdőben csőtörés volt. ú
Felhívtam az ügyvédet, aki az átírást intézte,de ő azt mondta, hogy én ne pattogjak, mert benne van az adás-vételiben, hogy megtekintett állapotban vettem át az ingatlant.
Mellékesen megjegyzem beleírattuk az adás-vételibe, hogy téliesítés miatt a víz- és fűtésrendszert nem tudtuk kipróbálni.!!!!!!!!!!!
Felhívtam az eladót, aki azt mondta ez nem az ő dolga, mert ő már átadta!!!
Elkezdtük felújítani a házat, ami eddig kb. 3 millióba került, mert annyi hiba látott napvilágot.
Én utána néztem és úgy tudom 5 évig kérhetek kártérítést.
Hogyan tegyem vagy mit tehetek ebben az esetben???
Előre is köszönöm a segítséget.