Jegyző!
Birtokvédelem.
Ikerszomszéd
Ok, erre én is gondoltam.
Csakhogy eszem ágában sincs. Kb. tízszeres áron már egyszer felajánlotta...
Meg hát, inkább gyűjtök a gyerekemnek, és majd ha felnő, vesz ő magának házat ott, ahol akar.
Szóval, valahogy ki akarom kényszeríteni, hogy tartsa rendben a saját házát, és az én házamat és mindennapjaimat ne veszélyeztesse, vagy ne nehezítse meg. És mindennek a költségét viselje ő, ha már ő a tulajdonos.
Azért az túlzás lenne, kicsivel több raforditassal megvehető!
vagy szépen rendbehozod, a saját költségeden.
Vedd meg a szomszéd házat.
Olcsón fogja adni, ha eddig sem hiányzott neki.
Ikerházban élünk, melynek a másik fele (külön helyrajzi szám, osztott telek) lakatlan már nagyon sok éve. A tulaj egy távoli városban él, eleinte évente 1-2-szer eljött, és az ott eltöltött 1 hét alatt lenyírta a füvet. Az utóbbi években már nem nagyon jön, vagy ha jön is, nem tesz rendet a portáján. A ház állapota meg csak romlik. Tavaly írtam neki egy levelet arról, hogy a tetőn a cserepek töröttek, a stablondeszka le van szakadva, derékig ér a csalán, stb. Vérig sértődött, de eljött és próbált valami minimálisat csinálni. Azóta nem láttuk, de mostanra már a vakolat is pereg. Nem érdekelne, ha a 2 ház nem lenne összeépítve. Akkor felőlem össze is dőlhetne. Így viszont aggódom, a közös falnál vannak a hálószobák. Mit tehetek, ha szeretném megelőzni egy esetleges beázást, penészedést, vagy azt, hogy mindenféle rágcsáló költözzön a padlásra? Meg kell várni, míg kárunk keletkezik. Mellesleg a látvány is zavaró. Mi itt élünk, és szeretnénk normális környezetben élni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02