Miért a bérbeadó gondja ez?
Kilakoltatás Kiskorú esetén
„Bérlő lakhatása a szerződés lejárta után, vagy felmondási időt követően megoldott”
Te valami látnok vagy? Ennyi erővel azt is beveheted a szerződésbe, hogy a felmondás hetében mik lesznek a nyertes lottószámok, aztán vagy úgy lesz, vagy nem.
Szerintem nem kell egy szerződést túlbonyolítani olyan tartalommal, ami a törvény erejénél vagy köztudottságánál fogva egyébként is úgy van. A kiskorú érintettsége pedig nem befolyásolhatja egy kiürítő határozat meghozatalát, csak az esetleges végrehajtásra van némi hatása: a végrehajtónak eggyel több levelet kell kiküldenie, amikor kitűzi a kiürítés időpontját.
Bublik: elég komolynak tartom magamat :XD - sőt remélem humorérzékem is van - bár előfordul, hogy a téma már önmagában humoros, és neked címeztem a kérdést, pont az a mondat szúrt szemet ,ami „matthiasi” -nak :
„mi az a lehetséges szerződési szövegezés amely megvédhet engem kilakoltatás esetére?”
hmmmmmm.....
Köszönöm Immaulata,
Boldog Karácsonyt
A szerződés megszűnése esetén a Bérbeadó nem köteles cserehelyiséget biztosítani.
Kérem, hogy cask komoly válaszadók kommentáljanak. Köszönöm
V mamamacoka v
Vajon kinek szólt ez a rejtelmes kérdés ? Tán csak nem nekem ?
Van vagy 78 nick nevem, ha valaki mind prezentálja, kap egy üveg pezsgőt újévre !
És hogy a kedves topiktárs kérdező ezeket hallotta :
„Eddig a következő két dolgot hallottam: "Bérbeadó nem köteles lakhatást biztositani" és a másik, hogy "Bérlő lakhatása a szerződés lejárta után, vagy felmondási időt követően megoldott".”
Hát én ennél sokkal többet hallottam. voltak mindig un. közvélekedések mint ezek is.
Meg hogy bérlőt nem lehet kitenni.
Pl. az 50 -es .... 80 -as évek végéig eleve gyerekkel kötött bérleti szerződésnél kikötöttek /kértek egy un. befogadó nyilatkozatot, vagy eleve szóba se álltak velük ( köszönhetően a torz... borzalmas joggyakorlatnak ).
ma mán nem ilyen rossz a helyzet.
Sőt én például nem is egy kisgyerekes családdal kötöttem bérleti szerződést. A tapasztalataim pozitívak. Lényegesen jobb bérlők voltak, mint például duhaj, fékezhetetlen egyetemisták.
De hát ez csak egy tapasztalat.
rejtőzködünk, rejtőzködünk ?
Bublik Bublik !
Most akkor leendő bérlő lennél vagy leendő bérbeadó ?
mert a szövegedből mind a kettőre, lehet következtetni.
Emígyen :
„ Kiskorú gyermekkel élő családdal kötök lakásbérleti szerződést.”
Azaz én vagyok /leszek a bérbeadó.
Majd egy másik mondat második felében :
„ mi az a lehetséges szerződési szövegezés amely megvédhet engem kilakoltatás esetére?”
Azaz én leszek a bérlő és azon tökölök, hogy ha nem fizetek, renítens vagyok vajon mi véd meg a kilakoltatás ellen. pl. egy gyerek mint védő pajzs !
Nos ha valaki rendesen fizeti a lakbért, fizeti a rezsi költségeket akkor nem hogy a kilakoltatás elméleti, de még a felmondás is. Természetesen ahogy a világ, az élet úgy egy bérleti jogviszony is véges, előbb útóbb vége lesz .
Megköszönném a szakértői válaszokat a következő témában.
Kiskorú gyermekkel élő családdal kötök lakásbérleti szerződést. Mivel egy kiskorút mindig nehezebb kilakoltatni, mi az a lehetséges szerződési szövegezés amely megvédhet engem kilakoltatás esetére?
Eddig a következő két dolgot hallottam: "Bérbeadó nem köteles lakhatást biztositani" és a másik, hogy "Bérlő lakhatása a szerződés lejárta után, vagy felmondási időt követően megoldott".
Előre is koszonom
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02