Szóval az hogy valaki fűt-fát igér egy másiknak, és a másik elhiszi, akkor az még nem jelenti azt, hogy ha kiderül, hogy átverték akkor már mindenért őt kell hibáztatni, mivel ő okozta magának a bajt.
Úgymond.............
Közös tulajdon : nem enged vissza?
- 1
- 2
Kedves fórumozók!
sürgős választ szeretnék kérni köz. tul. megszüntetésével kapcsolatban.
50-50%-os tulajdonú ingatlanunkból, volt feleségem úgy szeretne kifizetni, hogy előzőleg mondjak le a nevére a tulajdonrészemről, hogy jelzálogkölcsön felvételével engem ki tudjon fizetni. milyen jogi védettséget tudnék arra az esetre magamnak biztosítani, ha a kölcsönfelvétel meghiúsulna? Járható-e, ha esetleg haszonélvezetet jegyeztetnék be a magam részére? Esetleg van-e valami jó ötlete valakinek közületek?
Köszi L
Nem javaslom. Az adásvételi szerződést - mert ez az, nem "lemondás" - tulajdonjog-fenntartással kell megkötni. A bank így is ad rá kölcsönt, ha egyáltalán ad.
Az ilyen ügyletnél amúgy is kötelező az ügyvédi közreműködés, majd ő mindent elmagyaráz.
Érdekes ez a :
katherina 2007.05.24. 14:59:29 e-mail
indító téma.
Szegény úr elment, de a rezsit neki kéne fizetni, stb. stb.
Kedves Solnes M
AZT a rezsit kellett volna fizetnie az úrnak, amit AKKOR nem fizetett be, amikor még ott lakott!!! Ez nem logikus?
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor!
Köszönöm a választ, mindenképpen ügyvédi segítséget veszek igénybe, eredetis zándékom is ez volt, csak sokat láttam-hallottam (mint ahogy a fórumozók is!), de más véleménye is érdekelt. Köszönöm
Lacirek
Tisztelt K_B_S !
05.25.-i problémámmal kapcsolatban azt szeretném még kérdezni, hogy ha a tulajdonostárs megváltja mondjuk 2M Ft-ért (Nem ez a reális összeg) a részemet, én a fentartott tul. jogomról persze lemondok,milyen adó terhel a megkapott összeg után és mi van akkor, ha egy részét mostani lakásunkra költöm, melyben 2 éve lakunk, de a mostani feleségem tulajdona? köszönöm
Lacirek
SZJA terhelhetne, ha nem régebben szerezted a tulajdonrészt, mint 15 év, és többért váltja meg, mint amennyiért szerezted. De ha a feleséged lakására költöd, akkor még ebben az esetben sem terhel.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02