Üdv!
Nem szűnt már meg a bejelentés köteles építmény/építkezés? Vagy nagyon rosszul tudom... :)
Ha rosszul tudom mit lehet építeni ami bejelentés köteles?
Melléképület, garázs építési engedélye
Mindent ami nem építési engedély köteles.
Tehát ami nem engedélyköteles, azt kell bejelenteni? Mert régen a bejelentésnél nagyobbat lehetett engedély nélkül épteni mint 50 lm3...
Ez egyre zavarosabb :D
Nem az!
Csak az önkormányzat nem akar a városban favellát, ezért tudni akar az építésekről, amit a bejelentés alapján meg is tilthat.
Tehát ha jól értelmezem akkor ami engedély nélkül építhető, azt kötelező bejelenteni de nem kell rá engedély. Viszont ha akarják azt is megvétózhatják?
Peresztrojka
Nincs már olyan, hogy bejelentés köteles épület. Vagy engedély kell rá, vagy semmi.
Pontosítok!
A települési önkormányzat hozhat olyan rendeletet, amelyben olyan építési munkákat, melyek engedély nélkül végezhetők, településképi véleményezési, vagy településképi bejelentéhez köthet. Az eljárás jogosultja a polgármester. ;)
Hát erről beszélünk!
Értem, így már tiszta. Csak az nem hogy honnan tudom meg hogy az én körzetembe az önkormányzat kér e ilyet vagy sem?
vondra
Pl megkérdezed, hogy alkottak-e ilyen rendeletet? Ha igen, akkor megpróbálod elolvasni.
Értem, köszönöm.
Az is érdekelne, hogy elvileg emberi tartozkodásra nem alkalmas épület ez az 50lm3 -es. Ha viszont én ebbe csinálok egy mosdót meg teszek be egy kanapét, mert hétvégi telken lenne akkor már annak számít?
Ha ki írod rá hogy csengtoui bolha tenyészet, kísérleti telep, akkor nem!
Egyszerubben:egy telefon a helyi önkormányzat műszaki osztályára és mindenről felhomályositanak!
Okés kiírom :D
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget, pláne a türelmet :)
De elöbb telefonálj!
Üdv!
Megint lenne egy kérdésem :)
Az ilyen melléképületek elhelyezésének van valami kikötése? Mármint az alap építési előirások mellett.
Valamint még egy olyan kérdés, hogy az ilyesfajta épületre is vonatkozik hogy oldalhatáron álló vagy szabadon vagy amilyen a terület "besorolása"?
Köszönöm előre is
vondra
Igen, igen.
(az épület kialakítása és elhelyezése kérdésében a helyi építési szabályzat és az országos érvényű építési szabályok betartása ugyanúgy kötelező)
Terveztetni nem kell ugye?
Nem kell. De nem biztos, hogy nem érdemes. ;)
Pontosan. A szomszéd érdekeire is figyelj oda.
Üdv!
Ismét lenne kérdésem :) Sajnos nem találtam arról semmit, hogy minek számít vagy mi vonatkozik a régebbi cseh és erdért típusú faházakra, amik ilyen elemekből állnak. Elvileg ugye mobilok is meg nem is, összerakható szétszedhető...
Vonatkozik ezek telepítésére valamilyen szabály vagy bármi?
Előre is köszönöm
Hát ja. Mobilok. Mint pl a panelos épületek. Azok ugyanolyan falpanelokból kerülnek összeszerelésre, mint az ERDÉRT faházak. Legfeljebb más az anyaguk. :)
A kérdést lefordítva magyarra a Trabant autónak számít-e, mert szemben a Mercedessel a Trabantnak papírból vannak a karosszéria elemei? Ha nem számít annak, akkor pl az üvegszálas karosszériájú Ferrari minek számít?
Találós kérdés:
Trabant, Mercedes, Ferrari
- Melyiknek a vezetéséhez kell jogosítvánnyal rendelkezni?
- Melyik jármű az, amelyik közúti forgalomban történő használatához érvényes forgalmi engedély szükséges?
- Van-e olyan szabály, mely alkalmazható, ha ezen papírokkal nem rendelkezem és megállít a rendőr, akkor mégsem büntet meg? (Segítségképpen: Ha olyan részeg voltam, hogy arról sem tudtam, hogy éppen vezetek, nem enyhítő körülmény!)
Köszönöm. Egy "nem vonatkozik rá semmilyen külön jogszabály meg semmi" is elég lett volna. De értem én esküszöm :)
Köszönöm szépen
Okosabb nem lettél, csak tapasztaltabb.
Az is volt a cél, ezért jó ez a forum és a segítőkész emberek :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02