Közüzemi tartozás

MajorDomus # 2017.06.02. 22:11

Sőt el is fogadják!

Egyszerübb ha megnézed melyik szolgáltató terhelte meg,s bemégy az ügyfélszolgálatra fizetni!

Grave7 # 2017.06.02. 16:06

@kisaranyos: A tulajdoni lapon szerepel utalásként, hogy kinek a tulajdoni hányadát terheli a végrehajtási jog (pl. II/3.). Azzal a tulajdonossal szemben indult a végrehajtási eljárást, ő az adós, aki kaphat tájékoztatást a végrehajtótól (a közműtartozást a szerződőnek kell elsődlegesen megfizetnie, "akinek a nevére érkeznek a számlák"). A végrehajtó neve és/vagy ügyszáma is fel van tüntetve.

Ha te csak társtulajdonos vagy és az unokád az adós, akkor noha jogszabály szerint nem vagy részes fél az eljárásban, de érdekeltként (és figyelembe véve a végrehajtás célját = legyen kifizetve a tartozás) ha bemész a végrehajtóhoz (nem a közüzemi szolgáltatóhoz), igazolványokat mutatsz és mondod, hogy te vagy a társtulajdonos, szeretnéd kifizetni a tartozást, akkor szerintem nem fognak elhajtani, hanem megmondják az összeget.

kisaranyos # 2017.06.02. 12:20

Üdvözletem!
Az ingatlanra, aminek 2/3 részben tulajdonosa vagyok végrehajtási jog lett bejegyezve, közműtartozás miatt. Ezt a tartozást nem én halmoztam, hanem az unokám, aki 1/3 részben tulajdonosa az igatlannak. Én csak annyit tudok, amennyi a tulajdoni lapon szerepel és azt, hogy ez a tartozás kamatozik.
Az lenne a kérdésem, ha írásban kérvényezem nekem adnak-e felvilágosítást, hogy hol tart az ügy és per pillanat mi lenne az az összeg amit ki kéne fieztni, hogy a végrehajtási jog lekerüljön az ingatlanról?
Nagyon köszönöm a segítséget!

MajorDomus # 2017.05.26. 17:23

Gondolom azon nem vitatkozol hogy az ingatlan árának a negyede téged illet.

Képes volnál nagyapáddal kifizettetni,aki nem is lakott az ingatlanban?

A tartozás a tied,et egyébként a jogászok úgy hivják,hogy hagyatéki teher !

Természetesen jogod van az örökséget visszautasitani,akkor nem neked kell fizetned,hanem aki az 1/4-ed részt helyetted megörökli!

Géza22 # 2017.05.25. 21:56

Üdv!

Édesapám után örököltem 1/4 részt egy ingatlanból ahol élt, de nem volt bejelentve. Felhalmozott közel 400 000 Ft ELMŰ tartozást, de az órát már évek óta leszerelték és nem az ő nevén volt, hanem nagyapámén, akié az ingatlan 3/4 része. Az ingatlanra nem terhelték rá a tartozást. Most el szeretnénk adni az ingatlant, illetve kiegyenlíteni a tartozást, azonban hiába van nagyapám nevére bejegyezve a tartozás, mégis velem is fizettetni akar arra hivatkozva, hogy édesapám csinálta a tartozást. Az lenne a kérdésem, hogy a tartozás teljes egészében az övé, vagy én is köteles vagyok fizetni érte legalább a tulajdonjog arányában?

Köszönöm szépen a segítséget.