ildiko31 nagyon köszönöm a segítségét.
Ingatlan öröklés,de hogyan...?
Kedves nutria!
Válaszoltam emailban!
ildiko31
Természetessen számlákkal tudom igazolni a felújítás tényét.
Ha peres útra kerül a dolog akkor szerinted
ez mennyi idő.?
A lakást én a családomnak és magamnak hozztam rendbe. Eladni nincs szándékomba.
De a testvérem ,ahogy hozzá jut a részéhez azonnal el akarja adni az Õt megillető részt.
Én nem azért dolgoztam hogy neki több legyen az öröksége. A gyermekemmel nem akarok az utcára kerülin. Kérlek ha tudsz valami jó megoldást segíts.! Nagyon fontos,
Bár mindegy, ha a testvéred nem ismeri el, sajnos marad a peres út, nem tudod elkerülni.
ildiko31
Kedves nutria!
számlákkal tudod bizonyítani, hogy kb mennyibe került neked a felújítás?
ildiko31
Akkor mit tegyek ,hogy ezt elkerüljem. Nem szeretnék bíróságra menni.
Kedves nutria!
Ha nem tudtok megegyezni, akkor bizony marad a peres út. Elég hosszadalmas, nem biztos, hogy megéri, tekintve a vitatott 300.000,- Ft-os összeget.
ildiko31
Sziasztok.
Tájékoztatást , segítséget szeretnék kérni.
Édesapám tavaj szeptemberben meghalt.
A panellakása maradt ránka testvéremmel. A lakás állaga erőssen kifogásolható volt, a közös képviselő többször felszólította az elhunytat tegye rendbe. Az elhalálozás után testvérem felmérte a helyzetet és közölte hogy nem kell neki a koszos lakás ,és ő azonnal 3 mill... Ft ért el is tudja adni.
Én azonban felújítattam nem sokért,/összeg kb 300.000 / de éppen annyiért hogy lakható. Benne van a rengeteg egyéni munka melyet a barátaimmal és a gyermekemmel együtt végeztünk.
A hagyatéki tárgyalásokat sorba elnapolták, mert nem jelent meg a testvérem.
Kérdésem, mennyi rész arányra tarthatok igényt, ha a testvérem már a 3/5 -2/5 hagyatékot sem akarja elfogadni. (Közjegyző álltal ajánlott)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02