Nem tudom, hogy a barátja-e, ha az is volt, akkor annak a barátságnak hamar vége lesz :-)
Pont ez a probléma, hogy rentgeteg gondja van a kivitelezővel, ezért csak azokat a reklamációkat "vállalja be" felé, amit nagyon muszáj (abból is van elég).
Konkrétan 2 dologról van szó:
- színes festést (is),kértem, erre ők soha nem adtak árajánlatot, a munkát elvégezték és most valami irreális összeget próbálnak rólam leakasztani érte...plussz a festők hozzá nem értése miatt néhol 3-4 rétegben festették a falat, amihez persze én vettem meg plusszban a drága festéket, ezt aköltséget sem akarják magukra vállalni.
Az építtető pedig láthatólag nem akar belefolyni a vitába. Viszont én a kivitelezővel semmiféle szerződéses kapcsolatban nem állok, így hogyan lehetne bármi igényem felé.
- vannak olyan hibák a lakásban, amikkel együtt lehet ugyan élni (rossz helyre szereltek be/fel dolgokat, nem a rajz szerint), de mivel nem így volt megrendelve én - sejtem, hogy jogosan - úgy gondolom, hogy valahogy kompenzálniuk kellene érte. Merthogy I.osztályú munka van a szerződésben, de ezt nem tekintem annak.
Az építtető ezt is próbálja "eltusolni", hogy ha nem akarom szétveretni az egész vizes helyiséget, akkor mit akarok...
Mit, mit, pénzt :-)