Ingatlan vásárlás külföldön


derill # 2005.06.15. 14:18

Kénytelen, mert ha nem tenné, diszkriminálna csak azért, mert nem Magyarországon veszel ingatlant, márpedig ezt nem teheti.
Fogalmam nincs, hogy jó-e vagy nem, egy közgazdász biztos tudná, de igazából engem nem nagyon érdekelne. Mivel létezik olyan, hogy tőke szabad áramlása, ezért elvileg megteheted. Ettől függetlenül szerintem jó lenne, ha az APEH-tól kérnél irásban tájékoztatást, mert amit én ideirok, azt elég nehéz nekik lobogtatni, viszont amit ők leirnak, azt az orruk alá dörgölheted.


dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

benko laszlo # 2005.06.15. 14:11

Itt magyarországon el szeretném adni a lakásomat, majd a vételárból Ausztriában vásárolni érte.
Tulajdonképpen ,,csak" a pénzemet vinném ki örökre és ott vásárolnék lakóingatlant. A pénzem az enyém tehát azt csinálok vele bizonyos határok között amit akarok. Magyarországon belüli ingatlan cserénél illetve vásárlásnál az APEH-nél kell igazolni hogy mi lett a sorsa a vételárnak. Ha jól tudom kb. 2 éven belül kell vásárolni érte legalább olyan értékű ingatlant különben hozácsapódik az éves bruttó jövedelemhez és adózni kell utána.

Mi a helyzet tehát a külföldön vásárolt lakás esetén, elfogad a magyar APEH egy osztrák adásvételi-lakás szerződést ? (Elvégre most már mi is az EU-hoz tartozunk !!

Ez most jó vagy nem jó magyarországnak ha kiviszem a saját egyszer már leadózott pénzemet ?

Üdvözlettel

Benkő Laci


viktor