Engedély nélküli építkezés

derill # 2005.06.27. 21:29

Ez még hagyján, én a haszonélvező haszonélvezeti jogának korlátozása érdekében pert is inditanék, ugyanis a Te tulajdonodat szabályellenesen használja. Kérném kártérités megállapitását is (költségek, amiket az ügyre kell kifizetned, szabadság, nem vagyoni hátrány az idegeskedés, rohangálás miatt).

dr. Regász Mária Ügyvédi Iroda
dr. Regász Mária
ügyvéd
1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.
06-30-381-8350
derill@t-online.hu

Bobi # 2005.06.23. 17:51

Kedves datec!

Véleményem szerint az építésügyi hatóság elég sok hibát követett el az ügyedben csak az alapján is, amit eddig leírtál. Mindenféleképpen javaslom, hogy éljél jogorvoslattal a bírságot kiszabó határozattal szemben bár ez már igen korlátozott. Ha jól értem hat külön határozatot is küldtek a tulajdonodban álló ingatlan címére darabonként 100.000 Ft bírsággal.
Az első pont ahol talán bele lehetne kötni a szabálytalan kézbesítés - nem a bejelentett címedre kaptad a határozatot.
A második, hogy az építési hatóságnak az építtetőt kellett volna megbírságolni. A hatóságot tényállás tisztázási kötelezettség terhelte és ennek jelen esetben nem tett eleget.
Mindenféleképpen javaslom ezért, hogy keresd meg a határozatokat hozó szervet, vázold nekik a fentebb kifejtetteket, csatold az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés másolatát, tegyél nyilatkozatot arról hogy nem te vagy az építtető /haszonélvezet, rossz viszony, nem ott laksz/.
Mindennek megfelelően kérd az eljárás megszűntetését a meghozott határozat visszavonását.Valamint értesítsd a végrehajtást foganatosító szervet is a fentiekről!! A fizetési felszólításból gondolom, hogy elindult a be nem fizett bírság végrehajtása.

datec # 2005.06.23. 11:45

Nagybácsimmal közösen vettünk 1 házat. Ö haszonélvező, én tulaj. Felszólított az Önkormányzat, hogy fizessek 600 000 Ft bírságot engedély nélküli építkezésért. Mint megtudtam, haszonélvező építkezett és a 6db bírságot az adott címre küldték 2002-2003 években (ahol nem lakom,nem vagyok bejelentve és a haszonélvező nem enged be 5-éve, mivel megromlott a viszonyunk). A haszonélvező rám tudja sózni ezeket a bírságokat, hogy így tegyen keresztbe? Ha bevezetik az ingatlanadót nekem kell azt is fizetni? Mit válaszoljak erre a fizetési felszólításra? A segítséget előre köszönöm.