Üdvözletem!
Én is a Gimesi-től veszem a lakást,csak én a Gimesi I. Kft-től(Olajbogyó utca 6.), a kérdésem az, amit sehol nem látok említve hogy mi a helyzet a régebbi Gimesi által épített lakások kötbérével?ki lettek-e fizetve? Én 2004-11. havában kötöttem velük szerződést, úgy néz ki hogy tavaly március helyett, ezen a héten lesz a birtokbaadás,(enyhe 1év 2 hó után)önök szerint ki tud-e bújni a kötbér alól a szomszéd pere miatt(kicsit hosszú a történet,mert a szomszéd perelte az építkezés alatt),vagy ha becsődölteti a Gimesi I. Kft.t akkor mi lesz a kötbérrel?,Valamint, mivelhogy levélben kell a kötbérigényt bejelenteni mi jogi szöveg erre amit írnom kell nekik hogy ne köthessenek bele!(a szerződés tartalmaz a késés miatt megállapított kötbért),válaszukat előre is köszönöm
AZ IGAZI LAKÁSMAFFIA
Ezt, és akkor, annyiért meg kellett volna venni. Jól látod.
Nincs vita.
Igen lahathogy meg kellett volna vennem csak nem volt 6000000 frt om rá mert csak ennyiért akarták oda adni.Nem vették figyelembe hogy régota bérlők voltunk.Szoval ennyi.RÁnk nem vonatkoztak a jogszabályok
Üdvözletem!
Én is a Gimesi-től veszem a lakást,csak én a Gimesi I. Kft-től(Olajbogyó utca 6.), a kérdésem az, amit sehol nem látok említve hogy mi a helyzet a régebbi Gimesi által épített lakások kötbérével?ki lettek-e fizetve? Én 2004-11. havában kötöttem velük szerződést, úgy néz ki hogy tavaly március helyett, ezen a héten lesz a birtokbaadás,(enyhe 1év 2 hó után)önök szerint ki tud-e bújni a kötbér alól a szomszéd pere miatt(kicsit hosszú a történet,mert a szomszéd perelte az építkezés alatt),vagy ha becsődölteti a Gimesi I. Kft.t akkor mi lesz a kötbérrel?,Valamint, mivelhogy levélben kell a kötbérigényt bejelenteni mi jogi szöveg erre amit írnom kell nekik hogy ne köthessenek bele!(a szerződés tartalmaz a késés miatt megállapított kötbért),válaszukat előre is köszönöm
Ez még nem maffia!
Mikor is történt? Hisz elővételi, korábban pedig vételi joga a bérlőnek (és egyenes ági leszármazottjának) van.
Meg kellett volna venni a házat és szedni a szomszédoktól a bérleti díjat!
Azt hiszem nem olvasták el amit irtam.Nem odaadták másnak hanem elsdták és mi meg albérletben laktunk mert ott nem lehetőség dolgozni.Egyébbként a törvény nem mondja ki hogy ott kell tartozkodni ahol az állandó bejelentett lakásunk van.Amit igazságtalannak tartok az az hogy nekem nem engedték megvenni se elcserélni csak elakarták venni mert a polgármesterrel nem voltunk jó viszonyban .Bepereltük mert elvette tőlünk ami a mienk volt ezért bosszuből amikor polgármester lett az volt az első dolga hogy kitegyen bennünket a lakásból.De a jog nekünk adott igazat nem tudott kilakoltatni ezért egy svédcsavarral eladta az egész házat ami 3 lakásból állt.remélem érthető voltam de ezeket leirtam már olvassunk kérem
Kedves Hozzászólók!
Nagyon sok önkormányzati bérlakásnál az a helyzet, hogy máshova költözik a jogosultja, azt pedig kiadja albérletbe.
Más pedig családdal alig bírja az albérletet megfizetni vagy kicsi lakásban kuporog és küzd az eladósodással.
Vajon miért nem ellenőrzi ezeket a kiutalásokat az önkormányzat? Mert akkora botrány lenne belőle...
Ettől még jogilag lehet igaza.
Ez elég vicces.Editék a leirtak alapján a legkisebb mértékben sem voltak rászorulva arra a lakásra mivel nem is lakták.És akkor fel van háborodva...na szép.Bizonyára voltak jobban rászorultak is,mondjuk többgyermekes fiatalok.
Khmmm. Az önkormányzati bérlakások valóban nem arra szolgálnak, hogy üresen álljanak, vagy hogy a bérlő albérletbe adja őket.
Ha úgy gondolja, hogy sérültek a jogai, keressen meg egy ügyvédet az ügy összes iratával. Õ vélhetően majd megmondja, mit lehet tenni.
igen sajnos nem kerek.Nem ajánlottak fel cserelakást felajánlották hogy megvehetjük de csak egybe holott 3 különállo lakás volt.Ez azért volt mert haragos volt a Polgármester és akárhányszor ő lett a polgármester mindig kiakart lakoltatni bennünket.A legfelsöbb biroság is nekünk adott igazat ezért ezt a lépést tette meg.Nem laktunk ott merta munkánk máshova szolitott bennünket de a lakbért mindig fizettük.Ez volt az egyetlen Ónkormányzatilakás mert a férjem ugy váltotta meg sok pénzért mert szolgálati lakás volt.Nem akart senki foglalkozni az üggyel nem is tudom hova lehet fordulni.Vagy lehet-e van-e értelme.Elvagyok keseredve hogy ilyet is megtehetnek nálunk
Nem kerek itt valami... Az önkormányzat elidegenítette az Önöknek kiutalt lakást, anélkül, hogy cserelakást ajánlottak volna fel? Volt Önöknek elővásárlási joguk? Ha volt, akkor miért az egész házra? Esetleg egy helyrajzi számon van az egész? Az új tulajdonos felmondta a bérleti szerződést? Most hol laknak? (Az édeskeveset számít, hogy ki hova van bejelentkezve.)
Mi van akkor ha maga az önkormányzat teszi meg veled hogy mindenféle birosági végzés ellenére eladják fejed felett az önkormányzati lakásodat? mert a Polgármester haragszik rád magánügyböl kifolyolag.Akkor hova lehet fordulni? Ugy eladták az önkormányzati lakásunkat mint a pinty.A férjem még mindig oda van állandora bejelentkezve de az ujj tulaj nem enged be és minden butorunkat kidobták.Ez akkor mi? Nem tudom mit tegyek mert nem most történt de szél ellen nehéz pi.....Ez egy háromlakásos ház és csak akkor vehettem volna meg ha az egész házat megveszem csak azt amiben laktunk nem engedték és nem kaptunk helyette semmit
Mennyi az elévülése az ügynek?Mit tehetek a kis nyugdijunkból nemjut ügyvédekre
Nos, a kérdésed ebben a formában sem igazán alkalmas a megválaszolásra. Ugyanis az attól függ, milyen módszerrel próbálják jogellenesen megszerezni azt az ingatlant. Ha például okirathamisítás révén, akkor teljesen mindegy, ki a tulajdonos. Legfeljebb a szülő személyi igazolványa mellé rajzolnak egy gyámhatósági hozzájárulást is. Kényszer, fenyegetés, megtévesztés esetén a gyámhatóság hozzájárulása szűrő lehet.
Egy közkeletű tévedést eloszlatandó: az többnyire nem úgy van ám, hogy szegény gyanútlan tulajdonostól egyszercsak elveszi a lakását a maffia. ("Einstand!") Az esetek zömében vastagon benne vannak ők maguk is. Szóval annak a lakását, aki elég körültekintő, nem szerzik meg, ha a gyerek nevén van, ha nem.
És igen,szőke vagyok,ráadásul nő is,ezért fordultam bizalommal az okos és magasan képzett férfiakhoz ezen a fórumon.
kedves KBS.
Csak annyira lettem volna kíváncsi hogy ha egy ingatlannak a tulajdonosa gyermek,akkor mennyivel jobban véd ez a nyomorult és szánalmas jogrendszerünk azellen,hogy egy maffia kijátszon,netán egy földhivatalnál egy hamis aláírással átkerüljön az ingatlan más tulajdonába?Pusztán ennyi lett volna a kérdés,bocsásd meg hogy nem értettem a humorod és nem vettem a poénod,de nemhinném hogy ez az a hely ,ahol ezt értékelnem kéne.
Üdv
Sejtettem, hogy nem fogod elérteni a célzást. A magam tapintatos módján arra kívántam célozni, hogy kérdezz érthetően. Mert hülye kérdésre hülye lesz a válasz.
Ugye szőke vagy?
Tisztelt KBS.
Tisztelettel megkérnélek,hogy egy ilyen meglehetősen komoly témánál ahol többen is azon agyalognak,hogy kerüljék ki ezeket a szélhámos tolvajokat,fogd vissza kicsit sem szelles humorodat légyszíves,mert errefelé senki nem arra kíváncsi hogy te hogy lövöldözöd a poénjaidat,hanem hogy megoldást találjunk egy vérkomoly problémára.
Köszönettel és üdv
Kék Laguna
Úgytudom a gyerekek tulajdonlásánál a törvények sokkal erősebben védenek.Tévedek?
Akkor könnyebben, mert a gyerek ellenállása gyengébb, mint egy felnőtt tulajdonosé. Persze, csak főszabályként. Mert ha elég áthatóan tud visítani, azzal elriaszthatja a legelvetemültebb maffiózókat is. Bár a füldugót is feltalálták már...
Mennyire könnyedén vehető el egy ingatlan,ha annak egyik tulajdonosa vagy esetleg az egésznek a tulajdonosa kiskorú gyermek?
Van már a háznak használatbavételi engedélye?
Szerződés szerint jár egyáltalán neked a kötbér?
Ismerek olyan Gimesi által megkötött szerződést amelyben Gimesi késedelme miatt nem volt kikötve kötbér.
Ismerek olyan Gimesi házat ahol már 3 éve nincs használatbavételi engedély
Az Index fórumát már olvastam. Nekem nincsen semmi bajom a lakással, azt elég szépen összerakták. :o) Lehet, hogy a jó munkához idő kell?! :o)
A Gimesi Kft.-vel való végelszámolásra lennék kiváncsi, illetve a velük szemben való kötbérérvényesítésre. Meg hátha találok egy-két szomszédot. :o)
itt a jogiforumon is volt egy gimesi-topic
szuzzancs!
Keress rá a megnevezett kft-re az index fórumán, meg fogsz lepődni.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02