AZ IGAZI LAKÁSMAFFIA

kék laguna # 2007.05.10. 06:38

Ez elég vicces.Editék a leirtak alapján a legkisebb mértékben sem voltak rászorulva arra a lakásra mivel nem is lakták.És akkor fel van háborodva...na szép.Bizonyára voltak jobban rászorultak is,mondjuk többgyermekes fiatalok.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.05.10. 06:40

Ettől még jogilag lehet igaza.

T r a v e n # 2007.05.10. 07:20

Kedves Hozzászólók!

Nagyon sok önkormányzati bérlakásnál az a helyzet, hogy máshova költözik a jogosultja, azt pedig kiadja albérletbe.
Más pedig családdal alig bírja az albérletet megfizetni vagy kicsi lakásban kuporog és küzd az eladósodással.
Vajon miért nem ellenőrzi ezeket a kiutalásokat az önkormányzat? Mert akkora botrány lenne belőle...

edit57 # 2007.05.17. 12:59

Azt hiszem nem olvasták el amit irtam.Nem odaadták másnak hanem elsdták és mi meg albérletben laktunk mert ott nem lehetőség dolgozni.Egyébbként a törvény nem mondja ki hogy ott kell tartozkodni ahol az állandó bejelentett lakásunk van.Amit igazságtalannak tartok az az hogy nekem nem engedték megvenni se elcserélni csak elakarták venni mert a polgármesterrel nem voltunk jó viszonyban .Bepereltük mert elvette tőlünk ami a mienk volt ezért bosszuből amikor polgármester lett az volt az első dolga hogy kitegyen bennünket a lakásból.De a jog nekünk adott igazat nem tudott kilakoltatni ezért egy svédcsavarral eladta az egész házat ami 3 lakásból állt.remélem érthető voltam de ezeket leirtam már olvassunk kérem

Zoltán György # 2007.05.17. 14:45

Ez még nem maffia!

Mikor is történt? Hisz elővételi, korábban pedig vételi joga a bérlőnek (és egyenes ági leszármazottjának) van.

Meg kellett volna venni a házat és szedni a szomszédoktól a bérleti díjat!

duncso # 2007.05.21. 18:31

Üdvözletem!
Én is a Gimesi-től veszem a lakást,csak én a Gimesi I. Kft-től(Olajbogyó utca 6.), a kérdésem az, amit sehol nem látok említve hogy mi a helyzet a régebbi Gimesi által épített lakások kötbérével?ki lettek-e fizetve? Én 2004-11. havában kötöttem velük szerződést, úgy néz ki hogy tavaly március helyett, ezen a héten lesz a birtokbaadás,(enyhe 1év 2 hó után)önök szerint ki tud-e bújni a kötbér alól a szomszéd pere miatt(kicsit hosszú a történet,mert a szomszéd perelte az építkezés alatt),vagy ha becsődölteti a Gimesi I. Kft.t akkor mi lesz a kötbérrel?,Valamint, mivelhogy levélben kell a kötbérigényt bejelenteni mi jogi szöveg erre amit írnom kell nekik hogy ne köthessenek bele!(a szerződés tartalmaz a késés miatt megállapított kötbért),válaszukat előre is köszönöm

edit57 # 2007.05.22. 08:31

Igen lahathogy meg kellett volna vennem csak nem volt 6000000 frt om rá mert csak ennyiért akarták oda adni.Nem vették figyelembe hogy régota bérlők voltunk.Szoval ennyi.RÁnk nem vonatkoztak a jogszabályok

Zoltán György # 2007.05.22. 09:16

Ezt, és akkor, annyiért meg kellett volna venni. Jól látod.
Nincs vita.

duncso # 2007.06.03. 07:22

Üdvözletem!
Én is a Gimesi-től veszem a lakást,csak én a Gimesi I. Kft-től(Olajbogyó utca 6.), a kérdésem az, amit sehol nem látok említve hogy mi a helyzet a régebbi Gimesi által épített lakások kötbérével?ki lettek-e fizetve? Én 2004-11. havában kötöttem velük szerződést, úgy néz ki hogy tavaly március helyett, ezen a héten lesz a birtokbaadás,(enyhe 1év 2 hó után)önök szerint ki tud-e bújni a kötbér alól a szomszéd pere miatt(kicsit hosszú a történet,mert a szomszéd perelte az építkezés alatt),vagy ha becsődölteti a Gimesi I. Kft.t akkor mi lesz a kötbérrel?,Valamint, mivelhogy levélben kell a kötbérigényt bejelenteni mi jogi szöveg erre amit írnom kell nekik hogy ne köthessenek bele!(a szerződés tartalmaz a késés miatt megállapított kötbért),válaszukat előre is köszönöm