F.Laca,
olvass is, osmi javított.
60 napon belül lehet megtámadni.
Igaz, az se 90, de azért arany középút.
F.Laca,
olvass is, osmi javított.
60 napon belül lehet megtámadni.
Igaz, az se 90, de azért arany középút.
Kell egyáltalán adózni? A házban lakó kisnyugdíjas tiszteletdíjért látja el a feladatát és nem munkavállalóként.
Nem olyan egyszerű a Balatonnál közös képviselőt találni! Ha elvállalja valamelyik nyugdíjas havi 40 ezer forintért, kell adóznia, és ha igen, akkor mennyit ?
Ha nem találunk közös képviselőt, mit tudunk csinálni ?
Kerestek egyet!
"és mindannyian besegítünk neki"
Ez marhaság, nem fog működni!
Max nagyon rövid ideig.... eleinte.
Nomeg jogilag is gáz!
Segítség !!!!
Lemondott a közös képviselőnk!
36 lakásos társasház a Balaton mellett, amelyet csak a nyári 3 hónapban használnak a tulajdonosok!
Ha nem találunk közös képviselőt, mit tudunk csinálni ? Mi van akkor, ha a házból elvállalja valamelyik nyugdíjas, és mindannyian besegítünk neki?
A nyugdíjasnak hogy kell adóznia ? 40.000.-Ft volt az előző kképviselőnek a bére.
Nabummm.... megoldják 2 lépésben
aztán
Mi gátolja?
Tán még az se tilos, hogy a 2 lépés egy döntésben történjen meg.
Adam30
Olyan nincs, hogy ideiglenesen megemelik a közös költséget.
Kérj részletfizetést!
60
Minden határozatot 30 napon belül a bíróságon meg lehet támadni, ha sérti a kisebbség jogait.
Üdv,
Az lenne a kérdésem, hogy megszavazhatják a lakók többségben azt, hogy nekem be kelljen fizetni a közösbe 1 hónapon belül 1 millió forintot? Akarnak csináltatni egy munkát de nincs rá elég közös pénz, így úgy gondolták megszavazzák hogy mindenki a saját pénztárcájából tegye be az 1 milliót!
Azt mondták ha nem megyek bele, akkor ideiglenesen 1 hónapra felemelik a közös költséget 1 millió forintra és utána ha nem fizetem be, közösköltség tartozás miatt elperelik a lakásomat!
Balaton1
A 2. kérdésre a válasz összetett.
Ha a kerítés baleset-, vagy életveszélyes, pld. kidől, vagy az elemei kilógnak a járdára, akkor azonnal meg kell csináltatni késlekedés nélkül.
A tulajdonosoknak jókarbantartási kötelezettségük van, amit hatósággal(építéselügyeleti) is ki lehet kényszeríteni.
A településképi engedély, szerintem nem véghatáridő, ha mégis az lenne, akkor is lehet halasztást kérni egyéb esetben.
mikorméter
na,akkor képzeld el,hogy nekem tegnap volt a 36-ik közgyűlésem!
nagy élmény a mi foglalkozásunk.
Blaton1
HONNAN lett volna a pénz?
Megszavaztátok a rá valót ?!
...és be is fizettétek?
Vagy eleve volt kasszában és elkülönítettétek e célra?
- -
Ugye tudod, hogy nem a közös képviselő szarja ám a rá való pénzt!
Hanem a tulajdonosok adják össze ...
Immaculata
köszönöm a választ.
a 2. ponthoz annyit, augusztusban közgyűlési határozat elfogadásra került társasházi utcai kerítés építéséről. A közös képviselő elment az önkormányzathoz - településképi engedély kellett - amit megkapott, ebben a határozatban 2018. március 31. szerepelt, mint határidő. A közös képviselő viszont azt mondta, mivel nincs pénz a kerítésre, így nem csináltatja meg. Viszont augusztus óta eltelt 9 hónap, s mindössze "csak" egy 500e Ft-os kerítésről beszélünk, nem milliókról.
Sziasztok!
Tegnap elmentem egy ilyen közgyűlésre nem saját ötlet volt csak érdekelt mert egyszer én fogom örökölni azt a kuplerájt és tudni akarom mi folyik ott és őrület hogy milyen állapotok mennek nem jutnak egyről a kettőre mindenki veri a tamtamot.
Komárom megyében Keresek egy ügyvédet vagy valamilyen jogi személyt akivel le lehet ülni és személyesen megbeszélni egy ilyen dolgot, hogy mi merre hány méter.
Balaton1
1. Május 31-e után tartott közgyűlés törvénysértő, de attól még szabályos, az elfogadott határozatok szabályosak.
Ennek jogkövetkezménye a Társasház bírságolása.
2. Amennyiben a közös képviselő a feladat végrehajtására nem rendelkezett elegendő pénzzel és végrehajtási határidővel, akkor nem mulasztott.
3. Amennyiben minden tulajdonostárs jelen van a közgyűlésen és elfogadja a módosítást, akkor érvényes, amennyiben egyes tulajdonostársak nem nyilatkoztak, akkor be kell tartani a 8 napos határidőt.
Arról nem szól a törvény, hogy ki jogosult megnyitni a közgyűlést, de más szabályokból következ
már hogyne szólna!
A közös képviselő addig van hivatalban,mint ügyvivő ! mig új képviselőt nem választ a társasház,max. 90 napig,akár lejárt a szerződése,akár nem.
Innentől a többi kérdés felesleges!
a közgyűlést egyébként a Levezető Elnök nyitja meg.
Szerintem, mivel 30-án még nem járt le a közös képviselő megbízatása, és ha az általa küldött meghívóban a június 4- i dátummal a megismételt közgyűlés szerepelt, akkor a közgyűlés és a megismételt közgyűlés is ebből a szempontból szabályosan lett összehívva. Az egy más kérdés, ha a meghívóban a közös képviselő választás nem volt meghirdetve.
Arról nem szól a törvény, hogy ki jogosult megnyitni a közgyűlést, de más szabályokból következik, hogy nyilvánvalóan az nyitja meg a megismételt közgyűlést, aki jogosultként összehívta. Ezután már úgy is levezető elnököt választanak.
Tisztelt Fórumtagok kérdésem lenne:
Első éves közgyűlés 30-án lett volna, de nem volt meg a kellő létszám.
Ismételt közgyűlés június 4-én lesz. Közben a határozott időre szóló szerződése lejárt a közös képviselőnek május 31.-én.
Tarthat-e közgyűlést júiusban és milyen jogai maradtak?
Ilyenkor mi van? Marad, megy, ujra kell választani?
Köszönném a sürgős választ!!!!!
Jogi Fórum ingatlanügyek Közös képvisel? felel?sségre vonása és egyéb problémák
Egyik sem!
Határozatképes közgyűlésen - ahol ez napirendi pont !!! - egyszerű közgyűlési többség !
Tisztelt Jogászok!
Milyen arányban kell nemet mondani, hogy a közös képviselőt le tudjuk váltani bizalom vesztésének okán?
Hallottam 50+1 és 2/3-os arányt is. Melyik a törvényes?
Köszönettel:
Gizi39
Tisztelt Fórum tagok, pár kérdésem lenne:
Előre is köszönöm a válaszokat.
Rendben
(egyébként ezt hivják kiemeléses rendszernek)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |