A tulajdoni hányadokba bele lehet zavarodni
Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!
Kedves KBS!
Való igaz.
De azt sem mondta, hogy ha már "törvényt sértünk", tegyük egységesen.
És válasszuk az egyserűbb megoldást a "földhivatali" nyilvántartást a tulajdoni hányadok tekintetében a közgyűlési szavazás során.
De csak ebben az esetben;-))))
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Természetesen. Tőlem soha nem hallhattad, hogy különböztetni kellene.
Kedves Tématársak!
Nem tudok csak egy elcsépelt "közmondással" válaszolni.
A sarkantyút is előírják, mégis hátul hordják.
részletesen:
A teremgarázsoknál a logikus "földhivatal követő" 100 th /tulajdonos értéket számolják a közgyűlési szavazások során.
A lakás céljára használtnál, meg követik a Ptk-t .
egy is képviselheti a többieket.
Szóval, hogy van az a jogkövetés.
Az egyforma elbírálás volna "logikus".
NEM?
{autodidakta}
Akkor nem csak én nem értettem. :)
?
Kedves MD!
Engedje meg, hogy kutakodjak vállalkozását szabályzó SzMSz-k és a gyakorlatuk világában.
Lehet, hogy meglepetéssel szolgálnék?;-))))
{autodidakta}
És nem is lehet ellentétes a törvénnyel
Kedves Képviseletek!
Persze, hogy egyetértenek.
Nincs jelenleg olyan számítógépes program ami a tulajdoni hányad megosztást közgyűlési, ill társasházi külön tulajdoni szinten szinten kezeli.
Kéne csinálni egyet.
Minta alant.
{autodidakta}
Teljesen egyetértünk
kbs
Ez egyértelmű!
Ezzel nincs különösebb gond. (Azt kivéve, hogy ez a konstrukció - mint ez a vita is mutatja - meglehetősen szerencsétlen, a gyakorlatban óhatatlanul nehezen vagy alig kezelhető helyzeteket eredményez.)
Az a törvénysértő, ha szmsz-ben (pláne alapító okiratban) akarjátok szabályozni, hogyan is kell az ilyen albetéteket a szavazásnál figyelembe venni. Merthogy szerintem az szmsz e körben csak rögzítheti a törvényekből következő szabályozást, de meg nem változtathatja.
Nem értem mi ezzel a gond?
Nekem 3 teremgarázs beállom is
Van,saját helyrajzi számmal önálló albetétként.
Alapito Okiratban.
Az hogy máshol nem igy van,abból még sem
Törvény,sem törvénytelenség nem következik.
.
Ezzel az a baj, hogy törvénybe ütközik. Szerintem.
Kedves KBS!
Természetesen a szavazásnál a TULAJDONI-HÁNYAD rendelkezési jogot.
Teremgarázsnál minden beálló az alapítóban meghatározott tulajdoni hányad vesz részt és nem az egész albetét;-)
Közös tulajdon esetén függetlenül a családjogi "besorolástól" az AO ban meghatározott "rész" tulajdoni hányad a figyelembe vehető a szavazásnál.
Ha a gk. beálló közös tulajdon akkor az előzőek szerint.
Képviselet nem bizható meg szavazási joggal.
Én így szabályoznám.
De lehet másképp is.
SZERINTEM.
{autodidakta}
Mármint mit? Az arányukat? Vagy mit?
Kedves Témtársak!
Tekintettel a teremgarázs tulajdonosokra érdemes az albetétek közös tulajdona esetén szabályozni a képviseleti tulajdonhányadokat;-)))
{autodidakta}
Jó .
Szerintem!
és az általam 25 éve alkalmazott gyakorlat alapján amit meg soha senki nem támadott meg.
„Ha a lakásnak több tulajdonosa van,akik házastársak ott minden további nélkül (Csjt)
alapján képviselhetik egymást és a kiskorú gyermek tulajdonost is,de ha más a tulajdonostárs például öröklés esetén csak meghatalmazással.”
Ahogy mondtam: írd oda, hogy "szerintem". (Megjegyzem, ez pont a leginkább kisebbségben lévő értelmezés, jogásztól még nem is hallottam. Már ami az első felét illeti.)
Panka
ha végigolvasod a Társasházi törvényt,minden kérdésedre választ kapsz.
egy építkezésnél a házban napnál világosabb hogy kell vállalkozási szerződés.
Kbs nek igaza van,egyértelmű rendelkezés nincs csak levezethető!
Ha a lakásnak több tulajdonosa van,akik házastársak ott minden további nélkül (Csjt)
alapján képviselhetik egymást és a kiskorú gyermek tulajdonost is,de ha más a tulajdonostárs például öröklés esetén csak meghatalmazással.
A házban lakó tulajdonosnak nem kell, ,, végzettség,, a saját házában lehet képviselő.
Az új képviselő nem jelenthet fel és perelheti be az elődjét viszont joga sőt kötelessége a hibákat a közgyülės elé tárni s a közgyülės dönt a kártérítési per meginditasárol.
A külsős gazdasági szakértő csak 10 milliós bevétel felett kötelező s csak akkor ha a képviselő nem rendelkezik szakképesitessel.
A hátralékos lakásokra fizetési meghagyás indítható vagy jelzálog terhelhető.
de ez mind benne van az általad is hivatkozott törvényben olvasd el végig
„Nem kell a szavazatokat a tulajdoni hányadok arányában feltüntetni?”
Ez viszont egyértelmű. A szavazás eredményét a hányadok szerint kell megállapítani. Anélkül érvénytelen a határozat.
Ez egy régi és máig eldöntetlen kérdés. Válaszolni rá legfeljebb úgy lehet, hogy "szerintem".
A közgyűlési szavazások során, ha az albetétnek több tulajdonosa van, akkor a közgyűlésen jelenlévő minden résztulajdonos nevében szavazhat vagy csak a saját tulajdoni hányada alapján érvényes a szavazata? A jegyzőkönyvben elég annyit leírni, hogy hányan szavaznak igennel, nemmel és hányan tartózkodnak? Nem kell a szavazatokat a tulajdoni hányadok arányában feltüntetni?
Szükséges lehetett-e jogilag, hogy a közös képviselő a tetőtér beépítés kapcsán az adásvételi szerződés mellett vállalkozási szerződést is kössön ugyan arra a tartalomra? Módosíthatja-e úgy a vállalkozási szerződést (amire szerintem nem is volt meghatalmazása), hogy nem kéri ki a tulajdonosok véleményét?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02