Hól van előírva a közgyűlés levezető elnöke részére a tájékoztatási kötelezettség, ha a tulajdonosok, törvénytelen határozatot akarnak elfogadni?
Közös képviselő felelősségre vonása és egyéb problémák!
Hát az én véleményem is ugyanez.
Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com
egyet sem!
A KK mostani lépése tiszta helyzetet teremt akkor csak azt kell eldöntenetek, hogy a munkája megfelelő volt-e vagy sem.
Ha igen, maradjon, ha nem keressetek nála jobbat.
Tulajdonosként nekem ugyan mindegy lenne, hogy a részére befizetett X forintot milyen módon veszi ki. Az legyen az ő felelőssége.
Kíváncsi lennék a perek végére, de van jóslatom, hogy hány társasházi határozatot fog megváltoztatni a bíróság a perek végére.
Ajanlott honlapok témában: www.adminworld.hu
www.thazak.hu
www.tarsashaziblog.com
1./ nem
2./igen
3./törvényes,jogtiszta helyzetet akar teremteni
itt az igazság pillanata.vàltsátok le,vagy erősitsétek meg!
de 13 év alatt megszokhattátok nem? vagy megutáltátok"
Üdv!
A házat kezelő vállalkozó közgyűlést hív össze, hogy a közös képviseleti jogosultságát idézem: "megerősítse".
Ezzel ugye még nincs probléma. Mérettesse meg magát.
De, tavaly borult a "bili".
Az illető, kb 12.-13 évvel ezelőtt személyre szólóan kapott felhatalmazást. De mivel nem volt egyéni vállalkozó, és a munkadíjat kapott, ezért kénytelen volt "egyébb úton" számlát beszerezni. Ezt el is ismerte. 8 évvel ezelőtt, viszont egy másik céget vont be a kezelésbe, közgyűlési felhatalmazás nélkül. Tavaly pedig, egyéni válalkozóként (közgyűlési felhatalmazás nélkül) kezeli a társasházat, mert kitudódott, hogy a házat kezelő általa 8 évvel ezelőtt bevont cég nem rendelkezett a (30/2009. (XI.3.) ÖM rendeletben előírt regisztrációval, és nincs közgyűlési határozat a kezelésbe való bevonásról. A cég egyébbként a kormányhivatal felszólítása ellenére, azóta sem regisztrált. A kezelést végző személy ( nem mondom közös képviselőnek mert szerintem nem az, tavaly nyáron váltotta ki a vállalkozói engedélyét, és regisztrált az ÖM rendelet szerint. Most több per is folyamatban van, (közgyűlési határozatok érvénytelenítése, kk. tartozás stb.) a perekben al-és felperes tulajdonosok, (mert mindkét oldalon) megkérdőjelezték a kezelést végző személy jogosultságát,(ügyvédi megbízások saját nevén való meghatalmazás) hiszen a személyre szóló kezelést több esetben is cégek bevonásával végezte.
- Azzal, hogy bevonta a cégeket, megszünt-e a névre szóló megbízása?
- Hívhat-e össze közgyűlést?
- A közgyűlési meghívó a kezelés végző személy megerősítése napirendi pontot tartalmazza a kötelezőkön kívül, kizárva minden más alternatívát. Határozati javaslatként, a megbízza, és nem a megerősíti szó szerepel.
Várom mindenki építő jellegű, lehet kritikus hozzászólását, tanácsát.
Tudom a közgyűlésen ne legyen levezetőelnök stb.
Mindi
Kedves KBS!
Nekem is feltünt, hogy aki képviseli az nem látja el;-)))
mindíg
http://levaltas.5mp.eu/web.php?… 2014 okt. látogató > mint 17500
{autodidakta}
Az ütk ne legyen LEVEZETÖ ELNÖK és JKV. VEZETÖ
Nem képviseli, hanem ellátja.
Kedves ZÖLDJANIKA!
Nem olvasta el az ajánlott linket.
Ott látható, hogy feruár elsejétől a helyi jegyző képviseli a társasházak felügyeletét a jogszerű működés szempontjából;-)
{autodidakta}
Szél ellen nem lehet!
Törődj bele,nem tudod leváltani!
öszönöm, akkor gané a helyzet!
Egyikre sem. A tulajdoni hányadokra vonatkozik.
Köszönöm de nem tiszta, 50+1%, a tulajdonosokra vonatkozik,vagy a m2-re, mert van 1 személy, akia tulajdoni hányada az egész épület fele, mert üzletek vannak, és mind az övé, meg lakások, meg garázsok. Ő hozta ezt a képviselőt, tehát a napnál is világosabb, hogy bunda van! köszönöm
Ilyen esetben behajtják rajtad.
A falat javittasd ki,és pereld be a házat a pénzért.
Gyorsabb megoldás mint a belháború.
Előtte irj tv.ajánlott levelet 30 napos határidőt adva a kijavitásra !
Legyen nyoma a panaszodnak!
Kedves ZÖLDJANIKA!
Részletes leírás alant.
{autodidakta}
T. Fórumozók!
Már 1 éve eltelt, hogy kértem a közös képviseletet, hogy a garázsok hátsó faláról a vakolat részben leesett.Telefonon, személyesen, de levelet is írtam,kértem,( a közös költség, amit fizetünk a garázsokra, írtó magas,) sziveskedjenek kijavítani a falat.Semmi válaszra nem méltattak!A közös költséget már nem fizetem.Ilyen esetben mi a teendő?
Másik kérdésem, hogy a tulajdonosoknak hány százalékának kell benne lenni, hogy a közös képviseletet lelehessen váltani?Négyzetméter arány, vagy tulajdonosi arány kell?köszönöm
Kedves Tématársak!
Igyekeztem összefoglalni a mondanivalómat, mert túl hosszúra sikeredett.
De jól gondoltam, mert nem sikerült a végéig elolvasni ;-)
{autodidakta}
Mufurc_nagyon
Látszik hogy nem sok fogalmad van társasházi létről. Az új közös képviseletnek kell a határozat ahhoz hogy el tudjon indulni. Első körben 5 évre visszamenőleg felülvizsgáltatják a könyvelést, és ha az károkozást, sikkasztást állapít meg, a közgyűlés meghozza a határozatot és passz! Nem olyan összetett az, mint amilyennek a hozzá nem értő fejedben megjelenik! Ha nem tanultál arabusul, akkor ne is próbálkozz vele! :lol:
„Szavak....szavak....szavak”
Milyen előzékeny vagy: előre összefoglalod a postod lényegét.
Kedves Tématársak!
Szavak....szavak....szavak
Eddig egyetlen egy ütk volt, aki kifizette a harmadik elveszített per után a 30.eFt perköltséget (az utolsót) a saját pénzéből.
A többi per költségét és a th. ügyvédi költségét nem..;-)))
A jogkövető magatartás ?
Mint a fehér holló ;-))))
Éhen is halna az érdekes szakma képviselője ;-)))
Vajon miért vállalta a pervesztes ügyvédje, mikor eleve látszik a jogszabálysértés. Pénzért;-)))
Még leváltani is csak több millás kár után lehetséges közakaratból a képviseletet, nem egy 200eFt pervesztés esetén;-)))
Vajon miért lehet 5 emberrel 10 ezer albetétet képviselni ;-))))))
{autodidakta}
ha nem megélhetési képviselő akkor erkölcsi kötelezettsége is,hogy helytálljon azért a kárért amít okozott!
ha megélhetési,akkor is,nem önszántából,de a többség rákényszeriti, és helyesen!!
Úgy látom, neked a jogkövető magatartás hihetetlen és extrém.
Kedves Tématársak!
Komolyan nem látják a helyzet fonákságát!?
Vagy nem akarják;-)))
A képviselet összehívja a közgyűlést, hogy perelhessék őt kártérítésért.
Nem volna egyszerűbb, ha a kardjába dőlne;-)))
Komolyan az a gond, hogy mennyit kell fizetni az ügyvédnek?
Vagy az, hogy a törvény megnehezítette a képviselet felelősségre vonását?
Na de hölgyek/urak, ne mutassanak alacsonyabb IQ-t, mint amivel rendelkeznek ;-))))
{autodidakta}
tekintettel arra,hogy ezt a T.törvény is tartalmazza,ezen nincs Mit vitatkozni!
Mufurc_nagyon
„A tudatlan mindig meg van győződve az igazáról!”
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02