Társasház adószáma????


MajorDomus # 2020.08.17. 17:28

Hát,azért a a legkockázatosabb terület.

Szomorú örökös # 2020.08.16. 20:19

MajorDomus

Senkinek sincs kedve sorba állni....és megfogni a kilincset ötszázadiknak aznap....

Tőlem azért kért egyszer egy lakó proximity érmét a kaputelefonhoz, hogy elektronikusan nyissa az ajtót a kaputelefon billentyűzet érintése nélkül és ne kelljen megfognia a saját társasházukban még a kilincset se. És ki is hangsúlyozta fennhangon, hogy ők már három hónapja nem fogják meg a kilincset az ajtón. No ezt azért már kicsit túlzásnak tartottam.

MajorDomus # 2020.08.16. 20:07

"Csak a postás több jatott kapott, mint egy fél évi bankköltség."

Ez egy nagy igazság. Persze hogy nem kötelező adni.
.
Legközelebb majd értesités lesz a postaládában,hogy lehet menni a postára sorba állni a nyugdíjért koronavírus idején 1.5 méterenként kint az utcán szakadó esőben mint láttam áprilisban.
.
Esetemben a postás felhiv mobilon [éppen szerdán) hogy a hőszolgáltató visszautalta a
pénzt,mikor leszek az irodában mert akkor a kör végén visszajön.
.
Szóval az életnek vannak törvényszerűségei....
.
Egyébként ilyen vírusos időkben az azonnali beszedés terjed mint a vírus...
.
Senkinek sincs kedve sorba állni a sárga csekkekkel és megfogni a kilincset ötszázadiknak aznap....

oligaliga # 2020.08.16. 18:59

Csak ismételni tudom:

Mindegy, hogy ki kezdte, az a fontos, ki képes befejezni. Annak van több esze, és az mutat több tiszteletet a többi fórumozó felé.

oligaliga # 2020.08.16. 18:24

Szomorú örökös
bermuda háromszög

Bármennyire is szórakoztató a szócsatátok, ezt a topikot - is - szétoffoltátok. Kezdtek olyanok lenni, mint az óvodások, akik mindenhol képesek veszekedni.

Mindegy, hogy ki kezdte, az a fontos, ki képes befejezni. Annak van több esze, és az mutat több tiszteletet a többi fórumozó felé.

Köszönjük!

drbjozsef # 2020.08.16. 17:08

Ja hogy az állam. Úgy igaz.

Szomorú örökös # 2020.08.16. 15:36

drbjozsef

Hogyan erőltetnek rá egy banki szolgáltatást valakire?

Pl. így:

Egy rendelet,hogy a nyugdijakat 2022.január 1-től csak számlára lehet folyósitani.

Szerinted hány nyugdíjas igényelné magától a banki szolgáltatást, ha ezt nem vezetnék be? :-O

Szomorú örökös # 2020.08.15. 22:04

MajorDomus

Nekem van 78 éves takaritó vállalkozóm és 82 éves rovarirtó kisiparosom akik nem végzik hanem irányitják a családi vállalkozásokat.
Szóval nem kell őket lenézni.

Te is tudod, hogy nem róluk beszéltem, ez csak terelés.

Nem tud bankolni? majd megtanulja.
Anyósom most kért mobiltelefont hogy lássa megérkezett e a nyugdija? Nfc ide vagy oda... Ugyan már.
Egy rendelet,hogy a nyugdijakat 2022.január 1-től csak számlára lehet folyósitani. Ennyi.

Ezzel csak egy baj van: bankok kezére adják az országot. A nyugdíjasok arra fognak egy rakás pénzt kifizetni, hogy számlavezetési díjat, kártyadíjakat, kamatadót fizetnek. Közben mindegyik azt fogja várni, hogy megérkezzen és azonnal kiveszi készpénzben, mert nem akarja, hogy még kevesebb legyen azzal, ha bent hagyja. Ez tény, hogy nem szaporodni fog neki a jelen kamatokkal.

Júliustól naponta jöttek a telefonok(úgye én rengeteg számlát fogadok be) hogy X.néni meg Z. bácsi lánya vagy fia vagy könyvelője vagyok és én intézem neki a számlázását...akkor most hogy legyen...kellebe a társasházak adószáma stb.

Én special a Bizxpert programot használom, mert ha már kötelező, fizetni nem akarok érte. Július 1. óta épp ma válaszolt vissza a negyedik olyan ügyfelem, aki egyáltalán nem kapta meg a számlalevelet. Kettőnél a gmail meg a citromail elrakta a promóció mappába, így nem látták meg, csak mikor jeleztem nekik, hogy ott keressék, mivel láttam, hogy még nem töltötték le. Szóval köszi szép új digitális világ. Nagyon remélem, hogy nem erről fog majd szólni a nyugdíjig hátralévő időm, hogy figyelgetem, ki töltötte le a számlát és ki nem.

Sőt olyan közös képviselő is volt, aki kerek perec közölte, hogy papír alapon kéri mindenkitől - így tőlem is - a számlákat. Elmagyaráztam neki, hogy nem nagy feladat letölteni és kinyomtatni, minden más közös képviselővel ez működik. Erre az volt a reakciója, hogy ha már mindenkinél így működik, akkor nem lesz nagy feladat hozzá elmenni azzal a néhány számlával és bedobni a postaládájába. No ekkor gyakorlatilag írásban felmondtam neki és közöltem, hogy kereshet magának másik szerelőt helyettem, mert én inkább munkával tölteném azt az időt is.

Szomorú örökös # 2020.08.15. 21:26

MajorDomus

Rosszul tudod. Ez a pontos jelentése:

Ezt kellett bizonyítani

MajorDomus # 2020.08.15. 18:18

Hm.
"Ez volt megoldandó"
.
Egykori mechanika tanárom irta minden feladat megoldás levezetése után a táblára a citált latin mondatot. Mondjuk nem értem hogy jön ez ide?..
.
A Mari nénit rossz példa felhozni,mert ők az a korosztály aki megtanulta hogy a parancsot végre kell hajtani.
.
Júliustól naponta jöttek a telefonok(úgye én rengeteg számlát fogadok be) hogy X.néni meg Z. bácsi lánya vagy fia vagy könyvelője vagyok és én intézem neki a számlázását...akkor most hogy legyen...kellebe a társasházak adószáma stb.
Nekem van 78 éves takaritó vállalkozóm és 82 éves rovarirtó kisiparosom akik nem végzik hanem irányitják a családi vállalkozásokat.
Szóval nem kell őket lenézni.
.
Januártól mindenki számlázni fog aki élni akar és fog is!
.
Én nem vitatkozni akarok ezen és itt,csak szeretném eltenni azt a pénzt,amennyivel több jön be az államkasszába mint tavaly.
.
Nfc ide vagy oda... Ugyan már.
Egy rendelet,hogy a nyugdijakat 2022.január 1-től csak számlára lehet folyósitani. Ennyi.
.
Nem tud bankolni? majd megtanulja.
.
Anyósom most kért mobiltelefont hogy lássa megérkezett e a nyugdija?
.
A magyaroknak is ki kell lépni a digitális analfabétizmusból..

A minap a Nyugatinál láttam egy kínai turistacsoportot, lelkesen fotózgatták...na mit?
a jegykiadó automatát!
(nem értették hogy mi az,miért nem a telefonnal vgy az elektronikus bérlettel fizetnek a Bkv-n,mint náluk.

Szomorú örökös # 2020.08.15. 17:31

Előbb-utóbb érdeke lesz,
Elég sok energiát mozgósítasz, hogy elmagyrázd hogyan nem lehetséges.

Én meg azt mondtam, hogy nem a bankokat akarom gazdagítani. Márpedig a bankjegymentes fizetés ezt eredményezi. Ez nem Gauss görbe, hanem kizsákmányolás, hogy minél több menjen máshová, mint a zsebedbe. De ha egyszer elkezdesz gondolkodni is a személyeskedés helyett - amire te is igen sok energiát pazarolsz - esetleg felfogod.

Te akkor az a kör vagy aki inkább kihal, semmint használja azt lehetőséget ami a technológia fejlődése a kezébe ad.

Tévedsz! Csak én nem vagyok akkora egoista, mint te, hogy csakis magad-típusú emberekben gondolkodsz. Én másoknak is dolgozom, sőt inkább nekik. Ha az ilyen emberekkel találkozom, mint te is vagy, akkor inkább még a munka elkezdése előtt távozom, mert megtehetem, mivel akkor még nem a munkaadóm egyik sem. Utálom a konfliktus-helyzeteket, veled pedig csak az lenne, az tuti. :-D

Szomorú örökös # 2020.08.15. 16:58

Egy hires félremagyarázót hadd idézzek

Nem szükséges! Egy a lényeg, hogy ha egy vadiúj technológiát akarsz terjeszteni, elfogadtatni, akkor azt egyrészt úgy kell akár „kötelezővé” tenni, hogy nem csak olyan „tévedhetetlen okostojások” fogják használni, mint te, hanem hülyebiztosra kell megcsinálni. Nos az NFC még nem ilyen. A 80 éves Mari néni nagy valószínűséggel nem fogja tudni használni jó esetben, tehát neki meg kell hagyni a régi hagyományos módszereket, ő azokat szeretné használni később is. Őt már nehéz lesz ilyenre rávenni. :-)

Sőt engem se kötelezhetsz soha arra, hogy mobil kártyás fizetési módszereket hordozzak magammal, mivel napközben nem tudom tölteni, ergo ha lemerül, akkor ugye te se gondolod komolyan, hogy majd én abbahagyom a munkát? Nem beszélve arról, hogy a bankkártyás fizetés csak a vevőnek van ingyen, abból elég rendes sápot lehúznak a bankok. Márpedig én nem azért dolgozom, hogy a bankok gazdagodjanak a munkámból.

Szóval lazíts nyugodtan egy kicsit és próbáld megemészteni - még ha nehéz is - hogy a kártyás fizetés nem lesz egyelőre kötelező mindenhol. :-)

Szomorú örökös # 2020.08.15. 15:58

wers

Úgy érted, hogy akinek nincs adószáma csak adóaznosítója, annak nem lehet számlát kiállítani?

Ne forgasd ki a szavaimat, nem ezt írtam. Az a gond, hogy aki egy papíralapú, kézzel kitöltött számlára adóazonosítót ír adószám helyett, ráadásul adószámos adóalanynál és így küldi be a NAV felé büszkén, hogy ő teljesítette a kötelezettségét, akkor azért szeptembertől büntetést kaphat simán.

wers # 2020.08.15. 15:27

taxist se fogják érte megbüntetni, hogy egy szimpla adóazonosítót írt a számlára adószám helyett.

Úgy érted, hogy akinek nincs adószáma csak adóaznosítója, annak nem lehet számlát kiállítani?

Szomorú örökös # 2020.08.15. 11:11

wers

írtam valaha, hogy vállalkozó lennék?

Ezt bizony te írtad, márpedig ebből az derül ki, hogy igen. A lényeg kiemelve:

de tényleg kell a magánszemély adószáma is egy számlára? (nekem nem fájt megadni)

De nyilván elfogadom, hogy nem vagy az, ha te mondod.
És mivel szeptemberig nincs szankcionálás, ezért nagy valószínűséggel a taxist se fogják érte megbüntetni, hogy egy szimpla adóazonosítót írt a számlára adószám helyett. Nem mellesleg eléggé amatőr lehet, ha erre nem jött rá, hogy nem adószámot kapott. :-)

Viszont ne adjunk ötletet nekik ott fent, hogy esetleg majd a magánszemélyektől is megköveteljék később az adóazonosítót a számlára, mert akkor aztán már végképp átmegyünk bürokráciába. :-)

wers # 2020.08.14. 09:57

(írtam valaha, hogy vállalkozó lennék?)

wers # 2020.08.14. 09:54

De én nem vagyok vállalkozó, csak kellett számla a szolgáltatásról. Mint magánszemély.

Szomorú örökös # 2020.08.14. 09:52

Tegnap taxi számlát kellett kérnem mint magánszemély......de tényleg kell a magánszemély adószáma is egy számlára? (nekem nem fájt megadni)

Ha vállakozó vagy, akkor nem kérhetsz „magánszemélyként” adószám nélkül, mert csakis egy státuszod létezik. Ha valaki mégis ad és kiderül, akkor az illető vállalkozót csúnyán megbüntethetik.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.14. 09:17

:-*

wers # 2020.08.14. 08:51

:)
Kedves Béla, a taxisnak egy számlatömbje volt(van), és egy főnöke, aki ezt adta ki.

Nekem pedig nagyon fontos találkozóm volt, így sem időm sem kedvem nem volt elmagyarázni neki.

(Nem adhattad meg az adószámodat, mert neked olyan nincs.)

Ő azt hitte, adóazonosító is az. (Boldog volt vele, én meg nem késtem le a talit, így én is)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.14. 08:40

(Nem adhattad meg az adószámodat, mert neked olyan nincs.)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.14. 08:40

Hiszen innen indultunk:
Mondd meg annak, aki a számlaszámot kéri a számlázáshoz, hogy jelölje be, hogy "magánszemély.

wers # 2020.08.14. 08:20

Kicsit más, nem társasház csak adószám + számla

Tegnap taxi számlát kellett kérnem mint magánszemély. A taxis rögtön mondta, hogy csak adószámmal adhatja. Nagyon nem volt kedven vitatkozni vele, meg felesleges is ha neki ezt a parancsot adták ki, de tényleg kell a magánszemély adószáma is egy számlára? (nekem nem fájt megadni)

Kovács_Béla_Sándor # 2020.08.14. 07:41

Az adóalany vevőknek kiállított számla navnak megküldése már most is mindenkinek kötelező - ha van pénztárgépe, ha nincs. Januártól pedig mindegyiket meg kell küldeni. Akkor is ha jellemzően nem telephelyen dolgozol, hanem az ügyfélnél szolgáltatsz. Választhatsz, hogy cipeled magaddal a számlatömböt, aztán naponta jelentgetsz - vagy olyan számlázót használsz, amelyik mobiltelefonon is fut.

Szomorú örökös # 2020.08.13. 16:22

MajorDomus

Az meg nem igaz,hogy aki eddig nem adózott ezután sem fog.

Szerintem én nem ezt írtam.
Ezt írtam egészen pontosan:

Ami pedig eddig számla nélkül ment, az ezután is úgy fog menni

Tehát mindenki ezután is azon bevétel után fog csak adózni, ami után eddig is adózott.