Társasház adószáma????

Szomorú örökös # 2020.08.15. 22:04

MajorDomus

Nekem van 78 éves takaritó vállalkozóm és 82 éves rovarirtó kisiparosom akik nem végzik hanem irányitják a családi vállalkozásokat.
Szóval nem kell őket lenézni.

Te is tudod, hogy nem róluk beszéltem, ez csak terelés.

Nem tud bankolni? majd megtanulja.
Anyósom most kért mobiltelefont hogy lássa megérkezett e a nyugdija? Nfc ide vagy oda... Ugyan már.
Egy rendelet,hogy a nyugdijakat 2022.január 1-től csak számlára lehet folyósitani. Ennyi.

Ezzel csak egy baj van: bankok kezére adják az országot. A nyugdíjasok arra fognak egy rakás pénzt kifizetni, hogy számlavezetési díjat, kártyadíjakat, kamatadót fizetnek. Közben mindegyik azt fogja várni, hogy megérkezzen és azonnal kiveszi készpénzben, mert nem akarja, hogy még kevesebb legyen azzal, ha bent hagyja. Ez tény, hogy nem szaporodni fog neki a jelen kamatokkal.

Júliustól naponta jöttek a telefonok(úgye én rengeteg számlát fogadok be) hogy X.néni meg Z. bácsi lánya vagy fia vagy könyvelője vagyok és én intézem neki a számlázását...akkor most hogy legyen...kellebe a társasházak adószáma stb.

Én special a Bizxpert programot használom, mert ha már kötelező, fizetni nem akarok érte. Július 1. óta épp ma válaszolt vissza a negyedik olyan ügyfelem, aki egyáltalán nem kapta meg a számlalevelet. Kettőnél a gmail meg a citromail elrakta a promóció mappába, így nem látták meg, csak mikor jeleztem nekik, hogy ott keressék, mivel láttam, hogy még nem töltötték le. Szóval köszi szép új digitális világ. Nagyon remélem, hogy nem erről fog majd szólni a nyugdíjig hátralévő időm, hogy figyelgetem, ki töltötte le a számlát és ki nem.

Sőt olyan közös képviselő is volt, aki kerek perec közölte, hogy papír alapon kéri mindenkitől - így tőlem is - a számlákat. Elmagyaráztam neki, hogy nem nagy feladat letölteni és kinyomtatni, minden más közös képviselővel ez működik. Erre az volt a reakciója, hogy ha már mindenkinél így működik, akkor nem lesz nagy feladat hozzá elmenni azzal a néhány számlával és bedobni a postaládájába. No ekkor gyakorlatilag írásban felmondtam neki és közöltem, hogy kereshet magának másik szerelőt helyettem, mert én inkább munkával tölteném azt az időt is.

Szomorú örökös # 2020.08.16. 15:36

drbjozsef

Hogyan erőltetnek rá egy banki szolgáltatást valakire?

Pl. így:

Egy rendelet,hogy a nyugdijakat 2022.január 1-től csak számlára lehet folyósitani.

Szerinted hány nyugdíjas igényelné magától a banki szolgáltatást, ha ezt nem vezetnék be? :-O

drbjozsef # 2020.08.16. 17:08

Ja hogy az állam. Úgy igaz.

oligaliga # 2020.08.16. 18:24

Szomorú örökös
bermuda háromszög

Bármennyire is szórakoztató a szócsatátok, ezt a topikot - is - szétoffoltátok. Kezdtek olyanok lenni, mint az óvodások, akik mindenhol képesek veszekedni.

Mindegy, hogy ki kezdte, az a fontos, ki képes befejezni. Annak van több esze, és az mutat több tiszteletet a többi fórumozó felé.

Köszönjük!

oligaliga # 2020.08.16. 18:59

Csak ismételni tudom:

Mindegy, hogy ki kezdte, az a fontos, ki képes befejezni. Annak van több esze, és az mutat több tiszteletet a többi fórumozó felé.

MajorDomus # 2020.08.16. 20:07

"Csak a postás több jatott kapott, mint egy fél évi bankköltség."

Ez egy nagy igazság. Persze hogy nem kötelező adni.
.
Legközelebb majd értesités lesz a postaládában,hogy lehet menni a postára sorba állni a nyugdíjért koronavírus idején 1.5 méterenként kint az utcán szakadó esőben mint láttam áprilisban.
.
Esetemben a postás felhiv mobilon [éppen szerdán) hogy a hőszolgáltató visszautalta a
pénzt,mikor leszek az irodában mert akkor a kör végén visszajön.
.
Szóval az életnek vannak törvényszerűségei....
.
Egyébként ilyen vírusos időkben az azonnali beszedés terjed mint a vírus...
.
Senkinek sincs kedve sorba állni a sárga csekkekkel és megfogni a kilincset ötszázadiknak aznap....

Szomorú örökös # 2020.08.16. 20:19

MajorDomus

Senkinek sincs kedve sorba állni....és megfogni a kilincset ötszázadiknak aznap....

Tőlem azért kért egyszer egy lakó proximity érmét a kaputelefonhoz, hogy elektronikusan nyissa az ajtót a kaputelefon billentyűzet érintése nélkül és ne kelljen megfognia a saját társasházukban még a kilincset se. És ki is hangsúlyozta fennhangon, hogy ők már három hónapja nem fogják meg a kilincset az ajtón. No ezt azért már kicsit túlzásnak tartottam.

MajorDomus # 2020.08.17. 17:28

Hát,azért a a legkockázatosabb terület.