Köszönöm, így már sokkal érthetőbb.Számomra azért nem tiszta a dolog még mindig, mert azt a felvilágosítást kaptam, hogyha nem a terv szerint építtették a házat akkor ha jól emlékszem 2 éven belül az önkormányzat jegyzőjénél kell bejelentést tenni azután pedig peres úton.Nem szeretnék senkinek kellemetlenséget, de sajnos szép szóval nem megyek semmire.Mivel nem parkol a szomszédom normálisan be én már 1-szer a gumimat tettem tönkre mert rámentem a lépcsőjére.Több ilyen sorház van mellettünk,mindenki jóban van egymással,sokukkal vagyok nagyon jó barátságban de csak én fogtam ki olyan szomszédot aki magán kívül mással nem foglalkozik és ráadásul még előtte kell eljönnöm.Én csak a kapumat szeretném felépíteni ami szabályos de nem tudom megtenni mert a bejárat elé feléig belóg a csatorna kivezetése amit ugyan levágnánk és megoldanánk de ha nem egyeznek bele akkor nem lesz kapum?Eddig nyitott tér volt mert nem volt rá pénzünk de most 3 lakót nagyon zavar mert azt hitték az előttünk lévő rész is közös, holott így vettük a lakást, aláírták ők is a társasházi alapító okiratot amin tisztán le van írva kinek hány négyzetméter a telkének a területe, sőt csatolva aláírták a kerítés építési tervet is.A többiekkel ellentétben 3 millióval többet fizettem az utolsó házhoz tartozó telekért,nem sejtettem , hogy nincsenek tisztában azzal mit írnak alá."De ezek szerint most már én sem". Sajnos azóta az egyik azért haragszik mert kisebb lett a hely a gyerekeknek a játékhoz,a másik mert nehezebben parkol, mert a kerítésoszlopok már a helyükön vannak, ezért nem hajlandók szóba sem állni velünk.Hát nem egyszerű.Könyörgöm én csak szeretnék bejönni a saját lakásomba és a saját autóbeállómba (ami a saját részen van és nem közös részen mint a többieknek)anélkül hogy kárt tennék bármiben.Ennyire lenne egyszerű, csak megoldanom nem.Köszönöm mindkettőtöknek a választ.
Beácska