bírósági tárgyalások - ma és régen


Popeye20 # 2011.04.03. 16:11
A_Mester_Sikolya # 2011.03.10. 19:57

ezzel mindössze az a problémám, hogy a tanú a lakhelyén volt (ezt hazudja) - tehát lehetett otthon, logikusan végiggondolva, munkahelyen már nem lehetett, hiszen jóval négy óra után zajlott az esemény, és ezt más nem nagyon tanúsíthatja, hogy másféleképp volt, főleg, hogy egy másik családtagja is tanúskodik mellette. undorító egy helyzet. egyedül az apró ellentmondásokra építhetek a vallomásokban.
ha tárgyalás lenne, és hallanám a hazugságokat, és végre mondhatnék, tehetnék ellenük, akkor lenne erőm, így, hogy húzódik már ennyi hónapja, nem sok van.
rendben. kíváncsian várom. és sok sikert.
rémisztő. az én embereim közül is az egyik mindenhol lát, elvileg.
sok sikert neked is!
(azt az ügyet néhány szóval szerintem meg lehetett volna oldani. úgy értem, ha elmondja a tanárnak, hogy fontos, hogy az órán legyen, vagy egész egyszerűen miért késett, akkor - gondolom - megérti. és melyik tanárnak nem cirógatná hiúságát az, hogy pont az ő óráján akar ott lenni. igazából nekem olyan tapasztalataim vannak tanárokkal szemben, hogy ez az eset, amit a másik ember írt, voltaképp meg sem kottyanna már)

A_Mester_Sikolya # 2011.03.08. 17:11

szép estét!
igen, az én ügyemben is vannak furcsaságok. én csak attól tartok, hogy nem adnak esélyt arra, hogy ezekre felhívjam a figyelmet - ezek szerint mégiscsak lesz lehetőség?
egész egyszerűen, nagyon sok mindenben van az én ügyemben csúsztatás, és szó szerint, kőkemény hazugságok.
mondok példát: tanú azt mondja, hogy ott volt, és látott engem, és én egész egyszerűen nem láttam, egész biztosra mondva nem volt ott.
de, akkor, ezek szerint nem csak nálam vannak meredek dolgok - a másik ügyemben, amit ugyanazok a személyek okoztak olyan meredek dolgok voltak (jegyzőkönyvben, rendőrségen), hogy köpni-nyelni nem tudtam.
az a bizonyos személy azóta jelentget fel téged???
én csak azt nem értem, hogy ha ez lenne tényleg az a szint, ahol az emberek a problémáikat megoldják, akkor miért megy ilyen nehézkesen, felületesen, hatalmas zavarban? mert, ahogy elnézem, a rendőrök létszámát növelik, de a bíróságokról nem igazán hallok.

A_Mester_Sikolya # 2011.03.07. 22:21

ezt a kérdést, a témafelvetést a puszta érdeklődés szülte, hogy felkutassam a tapasztalatokat, véleményeket: milyenek voltak a bírósági tárgyalások régen, valamint milyenek ma?
mi volt, ami, tegyük fel, rendszerváltás előtt jobb volt, mi volt, ami rosszabb? mi jobb ma, mi rosszabb? akkor gördülékenyebbek, gyorsabban zajlottak a tárgyalások, vagy ez épp inkább hétköznapjainkra jellemző?
egész egyszerűen: érdekel, melyik volt a jobb/hatékonyabb/gördülékenyebb/célravezetőbb korszak Magyarország... mondjuk úgy, jogtörténetében, bírósággal kapcsolatos ügyeiben.