Bíró fenyegetése a tárgyaláson, beadványokban


wotan # 2011.11.03. 08:45

Jártam már pár tárgyaláson az ország majdnem minden részén, de ilyesmiről még csak nem is hallottam.
Láttam ilyen kisérletnek egyszer a halvány csíráját, amikor a felperesi képviselő kolléga azt monda a bírónak miközben nekem mint alperesi képviselőnek tette fel a kérdéseit hogy: "Mit képzel maga itt?"
Mire a bíró: 150.000 Ft rendbírság.A tárgyalást berekesztem, uj tárgyalást hivatalból tűzök.

A II. fok egyébként a bírságot helybenhagyta, a benyújtott elfogultsági indítványt elutasította. Ugyan később a felperes a pert megnyerte ( mert végül is neki volt igaza) de a kamat követelést a bíróság csak a keresetlevél benyújtásáig akceptálta, mondván, hogy attól kezdve az időmúlás a felperes magatartásának volt felróható, vagyis az alperesnek lett egy nagyobb összegű hosszú lejáratú - gyakorlatilag kamatmentes- kölcsöne.

És mindez csak annyiban volt az én érdemem, hogy kellő tisztelettel viselkedtem a bíróval, ami még kontrasztosabbá tette az ellenérdekű fél képviselőjének beszólását.

Upperh # 2011.08.29. 08:15

No fake!

Még alanyi költségmentességet is kapott az ellenfél, a bíró ugyanis akcepptálta a nehéz anyagi helyzetét és nem vette figyelembe a közel 30 milliós lakásunk rá eső értékét, melyet a költségmenetesség kérésekor fel is tüntetett az költségmentességi formanyomtatványon.

És mivel alanyi költségmentessége, a szegénysorsú ellenfelem kapott kirendelt védőt is..., mert jelezte hogy már nem tudja fizetni a védőket, ezért a bíróüság kirendelt számára egy "nép ügyvédjét"

It is not fake!

De látom Tisztelt KBS hogy első hallásra Te is úgy érzed hogy amit leírok az nem lehet valós a mai Bírói gyakorlatban.. DE SAJNOS VELEM MEGTÖRTÉNT ÉS JELENELG is TART!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.29. 05:37

Haha. Kirendelt ügyvéd egy 15 milliót meghaladó értékű perben. Fake.

Upperh # 2011.08.28. 21:41

Kedves Kbs!

megőrizném az ügy névtelenségét és ezáltal a magamét is.
Az ok egyszerű: remélem hogy mégsem kerül a média elé az ügyem. Ezt pedig a magam részéről csak úgy érhetem el ha nem adom ki magam.
A perbeli ellenfelem pedig csak remélem hogy nem fog még jobban a médiához fordulni...

Egyébként nem 1 ügy kapcsán van "furcsa véleményem", mert több ügyem is volt. A jelenlegi perbeli ellenfelem több eljárást is kezdeményezett ellenem, melyek már vagy befejeződtek vagy még folyamatban vannak.

Egyébként nemcsak én tapasztalom ezt hanem egy jónéhány ügyvéd is, aki a perbeli ellenfelem eddigi 13 ügyvédje között volt. Ugyanis a 8.-ik év alatt ennyit fogyasztott el a válóper kapcsán..
Volt olyan ügyvédje, aki az elsőfokú bíró előtt fejezte be az együttműködését a perbeli ellenfelemmel. A bíró kérte meg hogy legalább várja meg a tárgyalás végét. A 10.-ik ügyvédje egy kirendelt védő volt - szintén kérte a visszavonását a kirendelésének, mert nem értett egyett az ügyfele bíróságot sértegető beadványaival....Egy másik ügyvédjével öszevesztek a szünetben és a volt házastársam kérte a bírótól hogy vezetesse ki a saját ügyvédjét a szünetet követően a tárgyalásról....

Egyébként a Bíróság is úgy működik, mint bármely más szervezett. Mindenhol vannak erőssebb és gyengébb láncszemek is. Ha pedig egy gyengébb teljesítményű dolgozó hosszabb idejig is tud gyenge szervezetben tevékenykedni, ott a vezető sem áll a helyzet magaslatán, illetve nem mükődik semmilyen teljesítményértékelő rendszer, amely a bíró munkájának minőségét értékelné.

Szóval rettentően gyenge, szerencsétlen az elsőfokú bíró.
Pl. elsőfokú ítélet kihirdetésekor kb 3,5 millió illetéket rótt ki egyikünkre, majd amikor az ítéletet kézhez kaptuk,az ítélettel együtt megérkezett a javító végzés is,mert rájött, hogy 900 egynéhányezer a törvényi maximum...
Egy másik végzésében az általam kért keresetemet elutasította, egymondatos indoklással, mely szerint "egyértelműen nem állapítható meg a keresetem jogalapja"

A másodfok természetesen módosította a végzését, és jóváhagyta a keresetem, azon 3 végzés alapján melyet elsőfokon Ő hozott és a keresetem jogalapját szószerint megnevezte és utal rá hogy ezen jogalap miatt jogosult vagyok a későbbi keresetemben kértekre.

De ezzel be is fejezem a sztorit.

azért írtam a fórumra hátha volt hasonlóan kírivó esete valaki másnak is és megosztaná a tapasztalatát

Upperh

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.27. 21:45

Nevet kérek. (Nagyon furcsa elképzeléseid vannak neked a bírókról, bíróságokról. Az egy szál ügyed alapján - amelyben még nem is született ítélet.)

Upperh # 2011.08.27. 21:39

Kedves Kbs és Egyjogász!

Ez egy "sima" válóper. 8 éve tart és több mint 30 elsőfokú tárgyalás volt....
Másodfokon további 3 tárgyalás és még nincs vége.

Az első és másodfokú bíróság elnökének már megírtam.

Szerintem Ők sem tudnak kezdeni semmit az üggyel(a személyiséggel), mivel ha most szankciónálnák az ellenfelet ezekért az alább leírt esetek miatt, akkor biztos hogy a médiához fordulna, ami újabb kérdéseket vetne fel a Bíróságnak, hogy miért engedi egy bíró a 8.-ik éve tárgyalásról tárgyalásra megaláztatni magát! Ugyanúgy kérdéseket vetne fel az eljáró bíró vezetőivel kapcsolatosan is, hogy miért nem látják és cselekszenek azért hogy a saját bírójuk és a Bíróság tekintélyét is megvédjék.

Márpedig - tisztelt Kbs barátom - jelenleg a bíróságok a politiai csatározások egyik szintere, ahol minden dolgozó félti a munkahelyét, tehát nem tesz jót senkinek, ha ez az ügy kipattana...jelenleg 300 környékén jár az ügysorszáma...melyből 80 és 100 között lehet a végzések és ítéletek száma..

Márpedig a perbeli ellenfelem most már mindenkinek hirdeti hogy Ő mégjobban szérkürtöli a médiában, azt hogy én és a bíróság mit tesz vele...., megsértve az Uniós normákat.

Az meg pláne kellemetlen a bíróságnak, hogy a kirendelt igazságügyi pszichológus szakártő 7 éve leírta a perbeli ellenfelről, hogy nem tudja feldolgozni a válást és hogy s környezetében szánalmat akar ébreszteni azért hogy áldozatként plusz figyelmet kapjon.... természetesen azonnel feljelentette a szakértőt id hamis szakértői vélemény miatt. Ez az ügy számos feljelentésével együtt majd akkor indul el ha már a válóperünk befejeződik..

Tisztelt Kbs!

a sajtót egy szimpla polgári per valóban nem érdekli.
Viszont a perbeli ellenfelem igen!
Tavaly nyáron elég sokat foglalkozott vele a média, egy olyan ügy kapcsán ami érdekli a "népet" ÉS amit a szakértő leírt róla, pontosan alátámasztotta és "áldozatként" tündökölt az éterben, többször is utalva az ügyünk részleteire.

Még nem hangzott el a részéről hogy melyik bíróság az aki a válóperében őt " terorizálja", és nekem kedvez a nemzetközi normákkal ellentétben, de - mivel a bíróság tagjai is látták ezeket a médiamegjelenéseket, ezért már tudják róla hogy tényleg kipakolhat - a saját verzióját - a médiában és nem csak a beadványaiban fenyeget, hanem kapcsoalta is van a médiákhoz, akiknek nagyszerű lenne egy ilyen ügy (politika, bulvár...)

márpedig a bulvár akkor odatolná a mikrofont a bíró orra alá hogy...

Egyjogász # 2011.08.26. 17:37

Jó kérdés. Engem még az is érdekelne, hogy zárt tárgyalás folyik? (Egyébként miért ne ülhetne be egy újságíró hallgatóságként?)

Amiket írsz (a tárgyalás rendjének többszöri, súlyos megzavarása), azokért simán pénzbírság és a tárgyalóteremből való kiutasítás egy bíró "válasza" (amikor már többedszer kap valaki többszázezres bírságot, meggondolja, hogy újra közbeszóljon-e), így furcsa, hogy ezen a tárgyaláson ez folyhat. De egyébként ha így van (és pl. hangfelvétellel tudod bizonyítani), miért nem írod meg ezeket a bíróság elnökének?

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.26. 06:38

Egyébként pedig légy oly bátyám, és áruld már el, mely magánszemélyek között folyamatban lévő polgári per érdekli ennyire a sajtót, mert én valahogy nem tudok róla.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.26. 06:37

Te vagy itt a gyenge Upperth, nem a bíró.

lajcsó # 2011.08.26. 05:46

Az ellenfeled valószínűleg így taktikázik a pernyertessége érdekében. Neked (vagy a jogi képviselődnek) viszont meg kellene találnod ennek az ellenszerét.

Upperh # 2011.08.26. 00:14

számomra nem úgy tűnik....

Ugyanis nem csak a direktben alázza a bírót hanem közvetve is....

Néhány példa a közvetlen alázásra:

1. A tárgyaláson még a bíró fel sem mondja a magnóra az ügyszámot és jelenlevőket, Ő már átveszi a szót és nem enged senkit sem szóhoz jutni. A bírót sem. A bíró egy gyenge karakter, vélhetőleg gyermekkori traumával megtüzdelve (púpos). A tárgyalások alkalmával többször elhangzik a szájából:"Kérem én is szeretnék szóhoz jutni, mert én vezetem a tárgyalást.."

2.Nem hajlandó válaszolni a bíró által feltett kérdésekre. Volt olyan hogy 20-szor is feltette nekia kérdést, mégsem kapott választ. A bíró viszont kitartó:"Nézze addig nem megyekj haza, ha kell estig vezetem amai tárgyalást, amíg nem kapok választ....

3.Számtalan kérdést tesz fel a bírónak és addig nem megya tárgyalás tovább míg a bíró nem válaszol neki.
van olyan hogy több percig csak Ő kérdezi a bírót..." Miért akar a másik félnek kedvezni? Miért akar a másik félnek kedvezni? Miért akar a másik félnek kedvezni? Miért akar a másik félnek kedvezni?....

persze nem csak a tárgyaláson gyakorol nyomásr a bíróra:

1. Több interjút adott az RTl-nek, TV2-nek, ATV-nek M1-nek, Rádiócsatornáknak, ahol osztja az ügyben eljáró bíróságot.

2, Pár alkalommal hangfelvételt készített a tárgyalásról, amiben a fenti módon alázza bírót és ezt eljutattja a Bíróság Elnökének, OIT vezetőjének, legfelsőbb Bíróság Elnökének, Ombudsmannak, bizonyítva hogy milyen gyenge hozzáképest a bíró...

3. Egyszer behozta a Népszabadság újságíróját is aki nem akarta elhagynia tárgyalótermet a bíró felszolítására..

4, jelezte többször is bírónak hogy a nemzetközi bírósághoz fordul, ha nem úgy látja a dolgokat, mint Ő.

Szóval kőkeményem fenyegeti a bírót és a bíróságot.

Már született részítélet az ügyben, mely számára volt kedvező, viszont egyértelműen iratellenes.
Ezt a másodfok is elismerte és megváltoztatta a javamra az ítéletet.

Most már elfogultságot jelentett be a másodfokú bíróság valamennyi dolgozója ellen.

szóval nem sok jóra számíthatok...

Egyjogász # 2011.08.25. 06:55

Ja, azt nem értem, az, hogy az ellenfél mocskolja és fenyegeti a bírót miért a te esélyeidet gyengítené? Szerintem ez inkább a mocskolódó esélyeit gyengíti.

Egyjogász # 2011.08.25. 06:53

Nekem volt több ilyen esetem. Az egyikben a bírót az "írásbeli" mocskolódás nem nagyon zavarta, az verte ki nála a biztosítékot, amikor alperes "Te elfogult köcsög!" felkiáltással leköpte (bár szerencsére nem találta el, mert olyan fröcsögve beszélt, hogy már nem volt sok muníciója a köpéshez).

De a legjobb poén az volt, hogy az ügyvédje "nem szabad a bíró úrra azt mondani, hogy elfogult" szöveggel próbálta nyugtatgatni, mire a bíró megkérdezte, hogy "Az ügyvédnő szerint szerint akkor a köpködés és a köcsögözés az rendben van?":))) (Aztán az eset miatt tényleg bejelentette az elfogultságot.)

De volt olyan is, amikor az alperes a székkel kezdte csapkodni a hallgatóság padját, ott hívta a bíró a biztonsági őröket.

De most is folyamatban van egy perújítási ügyem ahol az ellenfél arra hivatkozik, hogy azért vesztett pert mert az ügyben eljáró összes bíró (elsőfok, másodfok, LB bírók - mert felülvizsgálati kérelmet is benyújtott) bűncselekményt követett el a terhére, ja meg én is.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.25. 05:25

Ez a bíró gondja, nem a tiéd.
Egyébként az ilyesmi nem befolyásolja az ügy érdemét, amit pedig esetleg mégis, abban neked kedvez. A bírók nem ijedősek ugyanis, de néha sértődősek.

Upperh # 2011.08.24. 21:24

A jelenlegi peres eljárásomban az ellenfél a tárgyalások során, illetve a beadványaiban többször is megfenyegette az eljáró bírót.
Többször jelezte, hogy a bíró elfogult, meghamísítja jegyzökönyvet, illetve a hogy tönkreteszi a karrierjét, amennyiben nem aszámára megfelelő döntést hozza.
Véleményem szerint ez erősen befolyásolja per menetét és gyengití az esélyeim....

Van-e tapasztalata bárkinek ilyen esetről, illetve a megoldási javaslata?

köszi:
Uph