Rendszeresen járok Ukrajnába, hetente 1-2 alkalommal. Előfordul az is, hogy két hétig nem megyek. Jellemzően hónap elején (fizetéskor) teletankolom az autót, majd mindig tankolok rá 20-30 litert. Az üzemanyagot nem értékesítem, le sem tudom engedni az autóból, csak saját részre hozom az üzemanyagtartályban. Megdöbbenve vettem tudomásul, hogy március 01-től szigorították az ellenőrzést, ráadásul csak az ukrán határszakaszon. Március 08-án mentem ki Ukrajnába 5 liter üzemanyaggal, majd beléptem 60 literrel. Március 11-én kimentem 18 literrel, majd ugyanannyival léptem be, mivel állítólag a 2008. évi LXVIII. törvény alapján hetente egyszer lehet vámmentesen behozni üzemanyagot (rokonlátogatáson voltam). Március 17-én kiléptem 5 literrel, majd tankoltam 30 litert. A vámos nem engedett be a határon, mivel szerinte 6 nappal korábban (március 11-én) már kihasználtam a vámmentes mennyiséget. Hiába magyaráztam, hogy akkor nem tankoltam az autóba, hajthatatlan volt. Áttanulmányoztam a fenti törvényt, de abban nem találtam olyat, hogy az alkalmi jelleg hetente egy alkalmat jelentene.
Kinek van igaza???
Végrehajtási rendeletet nem találtam a fenti törvényhez.
Kérlek segítsetek!!!
Ezzel is csak a szegény embert sújtják!
Üzemanyag behozatal
Zsé69
2012.04.27. 22:27

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Címkék
adatvédelem
adózás
alapjogok