Használt autó vásárlás?


the big cat # 2007.02.26. 19:47

Ez uygan nem jogi kérdés, de:

Szerintem tartós bérlet, lízing kizárólag cégeknek éri meg, cash flow megfontolásokból. Magánszemélynek kizárólag a hitel vagy részletvásárlás lehet jó megoldás, ez utóbba ma már nagyon ritka, Úgyhogy a hiteleket érdemes nézegetni. nehezen tudom elképzelni, hogy személyi kölcsön megérné, azok ismert horribilis kamatával, az általad hozott példa egyszerűen hihetelen számomra, úgyhogy azt jól körbejárnám.

Az atókra, akár használtra is nagyon kedvező, 6-8% körüli valódi kamatozású hiteleket ajánlanak a legjobb cégek, javaslom nézd meg a nagyobb banki ajánltokat, Erste, Raiffeisen, MKB, csak a példák kedvéért. Viszont azt azért hadd említsem meg, hogy használt autót 10 éves hitelre venni, szinte borítékolt öngyilkosság.

ps-info # 2007.02.26. 19:16

Üdv Minden Kedves Fórumozónak!

Segítséget kérnék a következőkben azoktól, akiknek van tapasztalatuk esetleg járatosabbak a témában:

  1. Autót szeretnék vásárolni, és addig már eljutottam, hogy jobban járok használt autóval, mint újjal (hozzáteszem, hogy tőkém sincs).
  2. Használt autó vásárlásnál, ha minimális kezdő tőkével rendelkezem, mivel járok jobban:
  • Személyi kölcsönt vegyek fel?
  • Vagy esetleg lízingeljem a gépkocsit?
  • Netán tartós bérlet?

3. Egy-két hiteles és lízing céget megnéztem a neten, és ezekből az derült ki számomra, hogy a személyi kölcsönnel lehet, hogy jobban járok, mivel a lízingnél nagyon számít az autó életkora.

4. A személyi kölcsöntől viszont azért ódzkodok, mert ha hosszú távra veszem fel, és közben elvesztem a munkahelyem, akkor mi lesz a visszafizetésével?

És még valamit: Találkoztam a neten a bankarnet.hu oldallal. Ismeri valaki ezt a céget? Mivel itt ajánlanak hosszú lejáratú személyi kölcsönt nagyon kedvező kondíciókkal (pl.: 1Millió Ft 10évre havi 12700Ft).

Köszönettel: psinfo