2011.10.06.-án elfelejtettem matricát venni és így hajtottam fel az autópályára, 2012. április hónapban kaptam egy telefon értesítést és ezt követően egy ügyvédi felszólítást 68.750 pótdíj+6.870 kezelési ktg. megfizetésére. Cégünk a két időpont között székhely címet váltott a forgalmiban a régi cím maradt állítólag ezért nem kaptam meg az értesítést a bírságról.Önök szerint a havi matrica árának a 15* pótdíja jogos követelés?
Autópálya pótdíj minden napra ?
Szakács József
Nem bírság, hanem pótdíj.
Ilyen pótdíj-kategória nincs, de tavaly októberben lehet, hogy volt. Jelenleg a D1-es díjkategória havi matricája kerül 4780 forintba, a késedelemmel megfizetett pótdíj ehhez 59500 forint.
A tarifák nem szerintünk vannak, hanem jogszabály szerint. Az autópálya-díj például ez szerint:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Nem sok jóval kecsegtetlek. Én egyszer úgy kértem matricát, hogy majd két nappal később kezdjen ketyegni, de aznaptól kaptam. Az Autópálya Kezelőt az sem hatotta meg, hogy így két napig dupla díj lett fizetve ugyanarra a rendszámra. De az is igaz, hogy ez már nem tegnap volt. Talán azóta kicsit Európaiabbak lettek.
kérdésem az, hogyha elfelejtettem megvenni a felhajtás előtt, de amikor a célhoz értem észrevettem és utólag sms-ben megvettem, akkor is jogos-e a (gondolom, hogy kiszabják) kiszabott büntetés? Vagy fellebezhetek, hiszen aznapra mégiscsak volt aztán érvényes matricám.
köszönöm a választ előre is!
Mi egyszer olyat csináltunk, amikor véletlenül fenn maradtunk az M1-en, mert elfelejtettünk kihajtani, hogy ott akkor sms-ben megvettük, pótdíj azóta sem jött. Ez most vagy véletlen, vagy elfogadták.
Sziasztok!
3 hónap alatt 23 db pótdíjfizetési értesítőt kaptam. Abban a hiszemben jártam autópályán, hogy van éves matricám. Mit tegyek, hogy ne kelljen ilyen magas összeget kifizetnem.Tanácsokat előre is köszi.
„Mit tegyek, hogy ne kelljen ilyen magas összeget kifizetnem?”
Én bemutatnám az autópálya-kezelőnek az éves matricát, vagy a megvásárlását igazoló iratot.
Jó lenne, csak nem volt.
drága feledékenység lesz ez. Be kell fizetni. Ha lehet határidőre, mert ez az összeg csal nőhet.
Üdvözlet. Érdeklődnék hogy tegnap azaz 2013 09 03.-án mentem az M1-es autópályán és a 10 napos matricám meg 2013 09 02.-én 23:59-kor lejárt. Körülbelül 100 kilométert mentem mire észrevettem de addig vagy 4 ellenörző kocsin is keresztül mentem. Amikor észrevettem hogy nem érvényes azonnal megálltam a benzinkúton és vettem 10 napos pálya matricát. Kérdésem az lenne hogy ha még aznap megvettem a matricát akkor is pótdíjat kell fizetnem ? A másik kérdésem meg az lenne hogy 4 ellenőrző kocsin keresztül mentem és ha kell pótdijat fizetnem akkor 4-szer is kell vagy csak 1- szer ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02