elvett jogosítvány


nonolet # 2018.03.10. 13:23

Lószart!

32 év alatt lassan 900 000 km-t nyomtam már le
Itthon az egész országban, közel a felét bpesten.

NINCS EGY pontom se és nem is volt soha!!!!

Ahogy elég sok ismerősömnek sincs... pedig mennek bőven.

- -

RENDSZERES szabályszegőnek kell annak lenni, akinek összejön...

Rosszabb esetben egy TUDATOS aljadék, aki veszélyes másokra.

Jobb esetben csak közveszélyesen figyelmetlen-tudatlan hülye...

- -

Nézzük csak...

"vezetés közbeni telefonálás 3 pont"
Épeszű ember NEEEEM telefonál vezetés közben,
mert igencsak veszélyes a figyelem elvonódása.
Csak az agyatlan barmok telefonálgatnak...

"be nem kapcsolt biztonsági öv 5 pont"
Épeszű ember BEKAPCSOLJA!!!! védi magát.
(és ezzel másokat is)
Csak a hülye faszok nem kapcsolják be....

"gyorshajtás 4-8 pont"
Megérdemli... mert a felelőtlenség egyik sok balesetet okozó módja, pláne a nagyobb mértékű gyorshajtás!!!

A forgalomban egyelőre "szokásos" 5-15-(20) km/h még elmegy, ÁLTALÁBAN, de az se mindig.

Normális ember nem hajt annyira gyorsan, hogy a trafi elkapja!!! pláne nem 8 pontosan....

- -

Szóval: 18 pontot összedni... ahhoz már
szándékos és rendszeres baromnak kell lenni!
és/vagy
borzalmasan hülyének a vezetéshez

Mindkettő veszélyes állat.

Ráfér a szívatás és a képzés...

nonolet # 2018.03.10. 13:26

De itt a többi is...

http://kalkulatorlap.hu/…_pontok.html

Épeszű sofor ezeket nem szokta elkövetni.

Max néha-néha VÉLETLENÜL a kisebb pontszámúakat.
Azokból meg nehéz 18-ig jutni...

A legtöbb vezetőnek nem is jut pont :-)

nonolet # 2018.03.10. 13:27

PLÁNE, hogy van elévülés is!!!!

Judit13 # 2018.03.26. 10:19

Üdv! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy! November végén történt velem egy autó baleset és februárban küldtek végzést hogy elvennék a jogositványomat 2 hónapra! Természetesen fellebeztem sajnos sikertelenül! Kèt hete küldtek a jogerős itéletet hogy a két hónap érvényben marad ! Elmentem az okmány irodaba hogy leadhassam a jogosítványom de onnan elküldtek hogy majd csak akkor tudom leadni ha megjön a kormány hivatal levele! Az kb mennyi idő? Es mikortol lép ervénybe a jogositvany elvetele? Előre is köszönöm a valaszokat!

wers # 2018.03.26. 11:15

? Valamit félreértettél. Az okmányiroda maga a kormányhivatal.
Elvileg az eljárás megindításakor szüneteltették a vezetési jogosultsággodat. Ezt olvashatod a határozatban. Utána a bíróság kiszabja a büntetést. Ebbe beleszámolják az elkövetéstől eltelt időt. Azt nem értem, hogy miért nem vették el a megindításkor. Gyakorlatilag mire jogerős lesz, már nem is fogják elvenni. Sok értelme így nem is volt fellebbezned.

Judit13 # 2018.03.26. 11:40

Megkapfam a masodik levelemet amiben kozoltek hogy az elso hatarozat hatalyban marad! Masnap mar mentem is az okmany irodaba es le akartam adni a jogositvanyom es elvittem magammal a papirjaim amit kuldtek es az ott illetekes szemely azt mondta hogy ezzel nem tudom le adni a jogositvanyom! A lakasomra kell hogy erkezzen egy kormany hivatal level hogy azzal adhassam le a jogositvanyom! Bar ezt az egeszet en sem ertem mar hiszen a jogerore hozastol mar eltelt ket het es a jogositvanyom nalam van es egy kormany hivatalos levelem nem erkezett meg!

wers # 2018.03.26. 11:56

Most mit mondjak. Őnekik kell azt a levelet megírni. Ha nem érkezett meg neked, kell lennie náluk is egy példánynak. Az eredeti határozatukat kellene elolvasnod. Benne kell lenni a pontos naptári napoknak, mettől meddig.

Judit13 # 2018.03.26. 12:57

Az elso levelben benne van hogy a jogositvany elvonasa a jogeros itelet napjatol szamit tehat mar tellik a 2 honap ugy hoy nalam van a jogositvanyom!? Ez az ami szamomra fura.

wers # 2018.03.26. 13:39

Amennyiben az eljárás megindításakor egyúttal szüneteltették vezetési jogosultságodat, akkor később ezt az időt beleszámítják a közben eltelt időt. Ha nem szüneteltették (bár ennek kicsi az esélye) akkor onnantól ketyeg a két hónap, amit az előző határozatban írtak (amit fellebbeztél)
A gépjármű olyan jószág, ami üzemanyaggal működik, nem érvényes jogosítvánnyal. Tehát ha szüneteltetés alatt vezetsz teljesen mindegy, nálad van-e a jogosítvány fizikailag, vagy az okmányiroda őrzi azt, nem szabad vezetned. Szerintem így teljesen mindegy, hogy hol van, az eredmény ugyanaz.
De előrébb nem jutottunk, mit is keres rajtad az okmányiroda.

Steven87 # 2018.03.26. 18:24

Üdv Mindenkinek!

Nèmetorszàgban dolgozom. Honosìtottam a magyar vezető engedèlyem nèmetre, 2017-ben amit sajnos nem kapok vissza. 3 hònap eltìltàsom volt, de ezutàn nem kaptam visza az okmànyt, csak abban az esetben, ha MPU-n rèszt veszek.
Tettem egy kìsèrletet, ès bementem Magyarorszàgon a lakòhelyem szerinti okmànyirodàba, ès ott èrdeklődtem a magyar jogsi utàn! Fiatal ügyintèző sràc megnèzte a gèpbe, ès azt mondta, hogy a magyar jogsi a BM-ben van.
Elèm rakot egy A4-es papirt ès lediktàlt egy szöveget "Kèrvèny,, cìmmel, amiben az àll, hogy szeretnèm ùjra a magyar okmànyt! Hozzàcsatolta azt az igazolàst amit akkor kaptam amikor a nèmet jogsim leadtam! Azt mondta 4-5 hèt ès küldk az okmànyt a magyarorszàgi cìmemre!
Tènyleg csak ennyi lenne az egèsz?
A BM felveszi a kapcsolatot a nèmetorszàgi okmànyirodàval mielött kiküldik a jogsit? Lehetsèges lehet, hogy visszautasìtjàk a kèrvènyt?
Köszönöm aki vàlaszol!

wers # 2018.03.27. 04:28

Ugye akkor van Magyarországon lakcímed? Szerintem nem utasítják el, de tudnod kell, hogy Németországban nem vezethetsz. Ameddig sikeres vizsgát nem teszel.

David26 # 2018.03.27. 13:05

Szia Wers!

Kicsit hosszú lesz a történetem.
Kint élek németországban tavaly nyár óta sajnos csináltam egy unfallt (egy parkoló autót meghúztam) elkövettem azt a hibát hogy nem hívtam rendőrt, lényeg cserbenhagyásos gázolás 17474€ büntetés és fél évre elvették a jogsimat oktober 10.-én.... december 10.-re vissza küldték magyarba (magyar a jogsim) határozat megvolt minden hogy 09.04.2018-ig van az eltiltás, bementünk még Októberben az illetékes osztályra ott mondták MPU-t nem kell tennem lejár a tiltás és vezethetek tovább mintha nem történt volna semmi...szeretek biztosra menni ma megint be mentünk megkérdeztük azt mondták nem lát a gépbe semmit de ad egy formanyomtatványt amit töltsek ki és adjam be az önkormányzatnál, hogy engedélyezzék vezethessek újból. Közben én csinálom magyarban az E kategóriát is és április végén új jogosítványt fogok kapni. Ebben az esetben mit kéne tennem, hogy hivatalos legyen minden ? Kicsit félek hogy beküldöm a formanyomtatványt és nem elutasítják vagy elküldenek MPU-ra...

Előre is köszönöm

wers # 2018.03.27. 14:06

David26, mikor visszaküldték Magyarországra visszakaptad, visszakérted a jogsidat?
A német vonatkozás. Szerencsés vagy, ha nem kell MPU vizsgát tenned. Ezt a nyomtatványt nem ismerem, máskor vagy MPU sikeres vizsga regisztrációjával mentesítik a vezetési jogosultságot a korlátozás alól, vagy magával a német jogosítvány visszaadásával. A korábbi büntetés persze később is látszani fog, de jogosult leszel Németországban is vezetni. Máshol már most is vezethetsz, eddig is vezethettél volna. Ez a része Magyarországon is hasonló, ha elveszik a jogosítványt a tiltás lejártakor nem automatikusan lesz érvényes. Sokan a tiltás lejárta után is még hosszú ideig nem kérik vissza a jogosítványukat.

David26 # 2018.04.10. 18:31

Kedves Wers!
Köszönöm a választ igen rá 2 hónapra vissza kaptam magyarban a jogosítványt azt tudom vezettem is otthon. Elvileg németre kell honosítani a jogosítványomat Führerscheinstelle-be vagy hol... és ott kell engedélyezniük és 3 hónapig próbasofőr leszek.

wers # 2018.04.11. 08:16

Kelleni nem kell. Ameddig érvényes a magyar. Utána választhaszt. Ha nem tudod hosszabbítani, mert nincs M.o. lakcímed (elég, ha egy napig van úgy mellesleg) kérhetsz itthon nemzetközi jogsit is.
De persze honosíthatod.

wers # 2018.04.11. 08:59

Bocsi a nemzetközi itt nem játszik. Vagyis annak érvényességi ideje megegyezik az eredetiével.

Jaxxon5 # 2018.04.19. 20:13

Sziasztok,

2010-ben Angliaban a magyar jogsiert cserebe megkaptam az angol jogositvanyt. 1.5 eve visszatertem Mo-ra, de mar angol-magyar allampolgarkent es ez ido alatt nem vezettem. Szeretnem megtartani az angol jogsit (mar csak a Brexit miatt is), de ujra szeretnek egy magyar jogsi tulajdonosa is lenni. Mi a teendom?
Elore is koszi a valaszt!

wers # 2018.04.20. 04:21

Ha arra gondolsz, két jogsid nem lehet. Válsztanod kell.

sörci # 2018.04.22. 11:58

Sziasztok!
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra, remélem választ kapok néhány kérdésre. Röviden próbálom:
Németországban dolgozom pár éve, január elején elvették a jogosítványomat ittas vezetésért. Majd március vége felé kaptam a papírt, hogy 1.64 volt a véremben, 10 hónap eltiltás, 1600 € büntetés. Benyújtottam a fellebbezést, május végén kell tárgyalásra menjek, biztosítanak ingyenes tolmácsot. Közben a napokban haza kellett jöjjek, munkanélküli lettem.
Itt jönne a kérdésem: Ha én most vezetek Magyarországon, és igazoltatnak, akkor lelőnek? Pl azt mondom, nincs nálam a jogsim.(elvileg a jogsim marad addig kint, ha jól értem, amíg nincs jogerős ítélet, itthon nem is tud róla a hatóság?) Van-e lehetőségem legalább egy ideiglenes jogosítványt kérni, amivel itthon vezethetek? (persze hivatalosan, a történetet elmondva).
Nem célom a törvények kikerülése, csak tájékozódni szeretnék. Annyi mindent olvastam mostanában, hogy nem igazodok el... Állítólag nemrég lépett életbe olyan törvény, hogy ha EU-s hatóság elveszi a jogsit, akkor az az egész EU-ban nem érvényes. Igaz ez? Amit kaptam papírt, azon az áll, hogy jogerő után visszaküldik a jogsit a kiállító hatóságnak. A jogerő ugye később lesz, mivel fellebbeztem. Ha szükséges, a kapott leveleket tudom mellékelni, csak itt nem látom, hogyan tudnám beilleszteni.
Köszönök minden segítséget!

Trakktoros # 2018.04.26. 08:00

Üdvözletem

Sajnos nem találtam jobb helyet a problémámnak, ezért választottam ezt a topikot, és elnézést ha a bajom nem ide való, egyben útbaigazítást kérnék.

1991 májusában vizsgáztam A kategóriából, sajnos akkoriban kezdték korlátozni a kategóriát, én még fiatal voltam, és beleestem a korlátozásba, ami azt jelentette 150ccm-ig, teljesítménykorlátozás nélküli kategória. Vicces volt, hogy vezethetek egy 150ccm-is közel gyárilag 40 lóerős Aprilia-t, de egy 20 lóerő körüli 250ccm-is Mz-t nem...
Aztán közben lejárt jogsi, névváltoztatás stbstbstb, és most tudatosult, lekorlátozták 125ccm-re, és 11kw-ra a megszerzett jogsit.
Első körben mikor kérdeztem, mi történik ha 91 óta tulajdonomban van egy 150-es motorkerékpár, és használom? Azt mondták a közlekedésfelügyeletnél hogy jogtalanul használom...

Szóval keresem a lehetőségeimet, mert ez nagyon fura, hogy csak úgy "korlátoznak" a jogosan megszerzett lehetőségeimben... Erre van jogorvoslat, vagy ezt meg lehet tenni így...?

wers # 2018.04.26. 11:26

Trakktoros, igen, jó helyre írtál, mert ha ezt a mocit hajtod tovább előbb utóbb el fogják venni a jogsidat.

Tudod, amikor elkezdtem dolgozni, akkor még úgy volt, hogy 55 évesen nyugdíjba mehetek. Hát erre sem találni "jogorvoslást"

wers # 2018.04.26. 11:38

sörci!
Sokkal többet nem lehet válaszolni, mint amit korábbról olvashatsz.
Röviden: szerintem nincs olyan, hogy „Állítólag nemrég lépett életbe olyan törvény, hogy ha EU-s hatóság elveszi a jogsit, akkor az az egész EU-ban nem érvényes.

Nemzetközi egyezmény van, amit számos ország írt alá, külön az EU ettől nem térhet el. Továbbá az ok sem változott, hogy a büntetést az adott állam jogszabályi alapján szabják ki, ami államonként eltérő.

Hogy most kérhetsz-e Magyarországon új jogsit, amivel itthon, ill. Németországon kívül vezethetsz, hát eltérő a megítélés, ügyintézője válogatja. Próbáld meg. Bár nálad nem a lentebbi eset van, ahol lapul a jogsi a német rendőr fiókjába.
A próbát nem büntetik, és pénzbe sem kerül. Csak időbe.

Ittasvezetes.hu # 2018.04.26. 14:56

sörci

Súlyos kockázatot vállal, ha az Önnek válaszoló(k)ra hallgat, ugyanis a "próbát" már akár börtönbüntetéssel is honorálhatják.

Semmi esetre se kiséreljen meg jogositványt "igényelni", mert újabb bűncselekményt valósit meg.


Információk - Ittas Jármüvezetöknek
Bevont Vezetöi Engedélyek
A Jogi Fórum szaknévsorának tagja
http://www.ittasvezetes.hu/adatlap

wers # 2018.04.26. 15:52

Oh. A próba, max azt mondják nem veszik fel a jegyzőkönybet. Ezért hol büntetnek? Hozzanak már rá példát kedves Ittasvezetes.hu
Arra viszont sok van, hogy visszakapta azzal, hogy a korlátozást hozó országban nem vezethet.

Trakktoros # 2018.04.26. 20:22

Értem wers, ezek szerint ha hoznak egy új törvényt ami alapján ezentúl B kategóriával csak négy személy szállítására alkalmas járművet vezethet az ember, akkor így jártunk, és Te ezt el is fogadnád?

Nekem az akkor kiadott jogosítványban szerepelt a kitétel, még csak nem is egyszerűen A1 kategória.

Nem értem a hasonlatot egyébként... A nyugdíj adható, de nem jár sem alanyi jogon sem sehogy, egyszerűen adható (leginkább a választáskor leadott voksért pl). Én viszont hivatalos jogosítvánnyal rendelkeztem, amiért pénzt adtam, levizsgáztam belőle, és egyszeűen elvették, azt, ami járt.

Egyébként köszönöm a figyelmet!