elvett jogosítvány


Szomorú örökös # 2023.10.19. 04:38

Kormendi Jozsef

Feltételezem, hogy a jogsi visszaadásának utánképzés volt akkor a feltétele - persze jelentős költsége van - amit nem csináltál végig, ezért automatikusan nem adták vissza. Be kell menni Siófokra és ott érdeklődni, hogy ha ezt még esetleg ha pótold utólag, akkor visszaadják-e.

Majordomus # 2023.10.18. 20:25

Feltételezem hogy határozott időre vonták be a jogsit.
.
Keresd meg az illetékes rendőrkapitányságot és ott érdeklődj. Ez esetben Siófokon.

Kormendi Jozsef # 2023.10.18. 19:36

Azt szeretnem kérdezni hogy kb. 10 eve volt egy ittas vezetésem B kategóriában ,milyen lehetőségem van hogy vissza kapjam a jogosítványt hol kezdjem az utanjarast, Siófokon volt a tárgyalás es volt A,B,C,E kategóriam, válaszokat előre is köszönöm

KLaci # 2023.09.27. 08:32

gerbera317
Köszönöm a hozzaszolasod,s hogy megerted mi is az én problémám valójában!A ,,rejtély,, a lényeg számomra! A bíróságnak is leirtam ezt a szitut hogy vetettem azzal a tudattal hogy az okmanyiroda utankepzesre kötelez, a rendőrség meg azt mondja hogy nincs gond, majd kértem jogi segítséget ez ügyben tőlük,amiben meghatároztak 5 óra jogi tanácsadást s okiratszerkesztést,csak tudod nekem kicsit ködös így pláne azért mert egy elvett jogsi visszaadasarol szól(legalábbis számomra,valamint ha tévednék s valami nem okes,bíróság szoba sem alt volna velem pláne ha mindenképpen utankepzesre kellene menjek meg még le is írom hogy mindeközben gyorshajtasert megbuntettek)

Majordomus # 2023.09.26. 19:35

És még el is hitték neki.

Valószinűleg az eltiltás azóta letelt.

Ez olyan mint az előző tulaj vizdijtartozása. Nem kell kifizetned mert semmi közöd hozzá, csak éppen addig nem kapsz vizet.

efi99 # 2023.09.26. 16:18

KLaci
"egy 2023 eset amikor szemelyautoval kozlekedtem s gyorshajtasert megbuntettek!Akkor elmondtam a rendőröknek ezt a szitut hogy nem tudom hogy van vagy nincs jogsim. "
Bátor ember vagy. Nem tudod van-e, de azért beülsz és még a lábad is nehéz.

gerbera317 # 2023.09.26. 11:23

Az eltiltó határozat nem írja elő az utánképzést. Az csak arról rendelkezik, hogy nem vezethetsz autót. Ellenben, a vezetői engedély visszakapásának a feltétele, hogy az eltiltás lejártát követőben elvégzed az utánképzést, és az ezt tanúsító igazolás érkezzen be a nyilvántartó hatósághoz. A tanfolyam-szervező helyesen mondta, hogy a határozat alapján nem kell utánképzésre járnod. Csakhogy addig nem is lesz vezetői engedélyed. Az rejtély, hogy a rendőrök hogyan láthatták érvényesnek a jogosítványodat.

KLaci # 2023.09.21. 10:37

Tisztelt Jogászok!

Érdekes problémám lenne! 2020 helyszínen elvették a jogosítványom helyszínen bódult állapot vezetés vétsége miatt, az ügyben elterelést végeztem el, beismertem a vetsegemet,együttműködő voltam,nem voltam büntetett előéletű,másfél év után telefonon kerestem az ügyészséget információ után a jogosítványom felől, akkor tudtam meg hogy még ott van az úgy náluk de megsürgetik, 2022 májusában a bíróság telefonon keresett meg hogy menjek be vegyem át a bunterovegzest, amiben volt 2 év eltiltás ami akkora majdnem le is telt!Az okmanyiroda utankepzesre küldött, amire be is iratkozzon felkiszito órára,el is mentem ott a tanár aki tartotta a felkeszitest a legvégén mindenkinek megnezete a papírjat amit a bíróságtól kapott, nekem pedig azt mondta hogy ez alapján nekem nem kell utankepzesre menjek! Amit megerosit egy 2023 eset amikor szemelyautoval kozlekedtem s gyorshajtasert megbuntettek!Akkor elmondtam a rendőröknek ezt a szitut hogy nem tudom hogy van vagy nincs jogsim. Meg is nézték, egyből s azt a választ kaptam, van jogsim nincs eltiltás vagy bármi!Menjek be az okmanyirodaba s mondjam hogy elvesztettem s meg fogom kapni!Így is tettem azonnal bemenetem de az okmanyiroda továbbra is utankepzesre küld! Létezik olyan hogy az okmanyiroda utankepzesre küld ha kérem a jogosítványom kártya formátumban,(ugyanis azóta hogy helyszínen elvették nem tudom hol van),de ha nem kérem minden gond nélkül vezethetek a rendőrség szerint!

Majordomus # 2023.09.09. 20:07

Egyszerübb lenne az angol jogosítványt visszakérni mert ott már lejárt az eltiltás. A lakcim mindenhol alap. Ezért ha nem jön össze akkor célszerű Hollandiában ujra vizsgázni.

Atis77 # 2023.09.09. 11:13

Szeritem ha agliában honosítottad, és ott vették el akkor ott kell kezdeni. A magyar hatóságok em tudnak veled mit kezdeni, max ujból kezded a tanfolyamot vagy visszaszerzed az angol jogsit, de ahhoz egy ottani jogász vagy ügyvéd kellene.

Yuri # 2023.09.09. 05:43

Tisztelt Jogászok és hozzáértők,
Remélem valaki tud segíteni, sajnos ahány ügyintéző, annyi félét mondanak a kormányhivatalban.
2009-ben Angliába költöztem, ott lecseréltem a magyar jogsimat angolra, 2012-ben pedig csináltam egy jó nagy hülyeséget (ittas vezetés). A jogsimat elvették, pénzbüntetés (kifizetve), 3 év eltiltás ahogy kell. Mivel eddig nem nagyon volt szükségem rá (munkahely közelbe + a páromnak van jogsija) nem csináltattam újat a sok macera és kiadás miatt. 2019-ben átköltöztünk Hollandiába, szerencsére a munkahely itt is közel (2 buszmegálló), viszont kaptam egy új állásajánlatot céges autóval, így jól jönne a jogsi megint (Hollandiában mégtöbb macera és költség mint az angoloknál).
Valaki el tudná esetleg magyarázni hogyan kaphatnám vissza a régi magyar jogsimat? Az biztos, hogy már le van járva mert 2002-ben vizsgáztam és új orvosi alkalmasságit kell csináltassak (ez volt az egyetlen azonos info az ügyintézőktől). Eltiltva sose voltam vele, összesen 2 büntim volt 2002 és 2009 között (egy gyorshajtás és egy apró koccanás, mind2 jelképes összegű bírság ki lett fizetve annakidején - már ha ez számít). A hátrányom viszont az, hogy nincs magyar lakcímem.

Előre is köszönöm a hozzáértő válaszokat

Majordomus # 2023.08.06. 22:02

Ha alapból téves a jegyzőkönyv és ez neked súlyos hátrányt jelent az elbírálásnál akkor le kell tojni hogy mennyire lesznek zabosak..

Itt kiskoru veszélyeztetéséről és sérüléséről van szó pefig egyik sem történt meg.

zsuzsanna87 # 2023.08.06. 17:31

Köszönöm, akkor sima ügyvéd nem is jó ezek szerint - értem.
És nem lesznek zabosak, hogy rögtön jogásszal megyek, hisz ez "csak" egy meghallgatás...? (bocsánat ha hülye kérdés, de tényleg teljsen tájékozatlanok vagyunk)
Kicsit hihetetlen hogy elengednék a büntetést, csak azért mert egy jogi képviselő ott van velem. Bár én magam biztosan nem tudnám szakszerűen tisztázni a helyzetet...
(igazából csak abban reménykedek hogy a jogosítványomat nem veszik el, rettentően ellehetetlenítené az életünket)
Vagy ez egy annyira hétköznapi eset egy jogásznak hogy könnyedém kijárható ügy?

Majordomus # 2023.08.05. 20:37

Keress egy közlekedési szakjogászt . Ők rutinból lekezelik ezt a kérdést...

gerbera317 # 2023.08.05. 11:21

Kellett nektek rendőrt hívni...

zsuzsanna87 # 2023.08.05. 07:10

Majordomus

Köszönöm!! Ügyvédre nem is gondoltunk hogy kellene...de akkor kerítünk valakit.
Azt nem mondanám hogy "szóra sem érdemes" mert mégiscsak közlekedési balesetről van szó :(
De értetlenek vagyunk, hogy hogyan lehetséges hogy a jegyzőkönyvben olyan szerepel ami nem valós(??)
Reménykedek benne hogy "javít" a helyzeten ha tisztázódna ez a dolog (a 3 hónapot kicsit sokallom, ráasásul a pénzbüntetés sem csekély)

Majordomus # 2023.08.04. 19:16

Mindenképpen kérj meghallgatást,mert a sérülés nélkül szóra sem érdemes az ügy.

Ami miatt negbüntettek az pedig nem történt meg.
Ajánlatos ügyvéddel menni,a díja kijön a pénzbüntetés összegéből.

zsuzsanna87 # 2023.08.03. 21:55

Sziasztok!
Koccanásos balesetem volt. Ráfutottam az előttem haladó autóra, mert hirtelen fékezett(forgalmi okból). Szerencsére kis sebességgel haladtunk mert dugó volt (kb 15km/h). Sajnos velem volt a kiskorú kislányom is. Mivel ő is ott volt, a rendőrök kihívták a mentőt (protokoll). A helyszíni vizsgálat során kiderült hogy nem történt sérülés, de mivel kiskorú, bevitték a kórházba (ez kötelező az elmondásuk szerint). A kórházban egy nagyon alapos vizsgálat után szintén azt állapították meg, hogy nem történt sérülés, erről ambuláns lapot is adtak. Ma kaptam meg a rendőrségi határozatot amelyben azt írják, hogy a kislányom megsérült a baleset során. (nem értem ezt honnan vették, mert a helyszínelő aki kint volt mondta, hogy bele is írja a jegyzőkönyvbe hogy nem történt személyi sérülés - nála rá is kérdeztem egyébként hogy el fogják-e venni az engedélyemet emiatt, és azt mondta hogy biztos hogy nem)
A határozatban a személyi sérülés miatt 3 hónapra eltiltanak + pénzbüntetés. A döntést nem lehet kifogásolni, de kérhetek meghallgatást.
Az lenne a kérdésem, hogy mi történik egy ilyen meghallgatás során? Van értelme? Lehetséges hogy helyesbítsék/módosítsák a határozatot? -mivel jelenleg nem fedi a valóságot.
Soha nem volt semmilyen rendőrségi ügy még a családban, teljesen tájékozatlanok vagyunk hogyan is kell intézni az ilyesmit. Köszönöm ha valaki tud segítő tanácsot adni.

Majordomus # 2023.07.13. 19:45

Itt most az a kérdés,mikor volt az eset? Nem e fut ki a jogorvoslati határidőből?

efi99 # 2023.07.13. 16:22

Nem kell megállni a stop-táblánál, csak ha van vonal, vagy vasúti kereszteződésről van szó.
Viszont megállni mindenképpen meg kell valahol a tábla után a vonal hiányában, mielőtt az ember behajt a kereszteződésbe.
Most akkor hogy volt?

drbzs # 2023.07.13. 08:26

Kisanna72

Szia!

Szabálysértési határozat ellen a következő jogorvoslati lehetőségeid vannak: kifogás, panasz, fellebbezés. Jelen esetben a kifogás játszik (a szabálysértési hatóság büntetést vagy intézkedést megállapító határozata ellen van rá lehetőség). ,A határozat közlésétől számított 8 napon belül lehet előterjeszteni, a szabálysértési határozatot hozó hatóságnál.
Amit az első hozzászólásodban leírtál, azokat a körülményeket sorold fel (plusz ha van még egyéb, azokra is érdemes hivatkozni). A pénzbírságra részletfizetést kérj, míg a járművezetéstől eltiltásra kérd, hogy attól tekintsen el a hatóság.
Ha kell esetleg egyéb segítség, vagy kérdésed lenne, keress nyugodtan.
drbzs

gylab # 2023.07.13. 03:57

https://kalkulatorlap.hu/…irsagok.html

Egyébként a részletfizetést mindig engedélyezik elsőre, ha nincs egyéb nehezítő tényező. És igenis van jelentősége a veszélyeztetésnek, az már más paragrafus, arra már jöhet az eltiltás, de az általad leírt esetre nem. Hacsak nem volt valami háromezres az éj leple alatt, mert az sem kizárt.

Majordomus # 2023.07.12. 19:29

Kisanna

A helyzetedre való tekintettel próbálj meg fellebbezni a határozat ellen. Vagy egy méltányossági kérelmet benyújtani.
Nem értek a közlekedésjoghoz jelzem,de egy próbát megér.

Szomorú örökös # 2023.07.12. 19:03

Kisanna72

Nem igazán értetted meg azt ami történt

Hogyne értettem volna meg! Nem álltál meg egy STOP táblánál, ami egyébként kötelező. Most meg arra hivatkozol, hogy nem volt veszélyhelyzet és egyébként is a helyszínen egy utcai rendőr mást mondott, mint amire aztán megbüntetett egy szabálysértési előadó. Tudod ők nem nagyon szoktak ám egymással beszélni és utóbbi a döntő. Kérj tőlük részletfizetési lehetőséget és ne háborogj tovább a bünti ellen.

kösz a semmit

Benne van itt bármiféle szabályzatban, hogy bármit is műveltél, ki fognak húzni a sz@rból?
Szerintem nincs. Ez egy jogi fórum, ahol jogi eredetű kérdéseket vitatunk meg, most is ez történt.

economist # 2023.07.12. 18:46

Ott van a levélben, hogy lehet élni részletfizetési kérelemmel.
Meg az is, hogy a bírság és az eltiltás kiszabásának jogszabályi alapja mi alapján áll fenn.