Használtautó, Garancia???

kriszta69 # 2008.07.04. 16:33

Sziasztok!

Szerdán - hosszas keresgélés után - megtalálni véltem az autómat: 2002-es, de nagyon jó esztétikai állapotban lévő, keveset futott (legalábbis az óra és az eladó szerint) Ford Focus. Karosszérialakatos ismerősöm átnézte, kipróbáltuk, nagyon szimpatikus volt az autó.
Tegnap aláírtam a szerződést - részben hiteles -, ma mentünk érte.
Megkaptam a papírokat, a kereskedés munkatársa begurult a kocsival a szomszédos benzinkúthoz, kezet fogtunk azzal, hogy ha bármi gond van, jöjjek.
Nem gondoltam, hogy két perc múlva, a gyerek kezét szorongatva rohanok vissza hozzájuk...
Míg a gyerekülést pakoltam be, a benzinkutas riadtan kiáltott fel, hogy "ebből ömlik a benzin"!
Rögtön lezárták a kutat, locsolták a kifolyó üzemanyagot, a kereskedés emberei meg álltak értetlenül, majd kitolták az autómat.
Abban maradtunk, hogy hétfőn délután átvehetem a kocsit, megcsinálják - de valahogy félek.
Mit tudok csinálni?
Kérhetem-e, hogy - az egyébként szeptemberben esedékes - műszaki vizsgát végezzék el? És ha igen, garancia-e ez egyáltalán valamire?
(A kereskedéssel kapcsolatban egyébként nagyon jók a tapasztalataim, éppen ezért nem is akarok visszaélni a jóindulatukkal, és túlzó kívánságokkal előállni.)

Válaszotokat előre is köszönöm!

Kriszta

Kriszta