Használtautó, Garancia???

hfk111 # 2009.01.11. 12:00

Jó napoz,remélem valaki tud segiteni

2008 12 11-én vettem egy 6 éves használt autót,magánszemélytől,egy nagy kereskedő közvetitésével, melynek az eladó állitása szerint a bal eleje volt sérülve,ez nem probléma hisz használt autót vettem,az eladó jelezte hogy még kb 2000km van hátra a vezérlés cseréjéig,ez sem probléma. Megvettem használtam majdnem egy hétig /kb 500km/ mikor felforrt a vize,hívtam az eladót,azt mondta belevegősödött a rendszer le kell légteleniteni. A szerelő megállapitotta hogy a hütőventillátor hibás ki van kötve az ellenálása,csere 40000ft,rá kb 4 nap szétment a vízpumpa,közben elkezdett folyni az olaj is,főtengely szimmering,a szervizben ahol javitották jelezték hogy az autó gtk-ra volt törve,minden amit kicseréltek bontott alkatrész volt,meg is mutatták,ránéztek a müszerfalra és jelezték hogy a motorhiba jelző lámpámat vagy kikötötték vagy leragasztották mert nem világit gyujtásnál pedig kellene,magnézték a klima berendezést is jelezték hogy az sem müködik. A javitások után mondták hogy amennyiben még mindig fogyasztja a vizet akkor hengerfej felujítás,tömítések csere,plusz kopog a féltengelyem is. alig két hét alatt szerintem kicsit sok rejtett hiba,kérdésem az lenne tisztelettel,hogy jogilag elállhatok e a szerződéstöl,és kérhetem e a kártalanitást? A kereskedő azt mondta a panaszomra hogy ő semmiféle garanciával nem tertozik,mert csak közvetitő fél volt az adás-vételben.