Tisztelt Ügyvéd Úr,
Kissé eltérő kérdéssel fordulok Önhoz mint a többi fórumolvasó, sajnos nem találtam hasonló esetet a régebbi bejegyzésekben.
Autómat külföldön vásároltam és saját "lábán" hoztam haza minden gond nélkül( kb 1000 km), mivel azonban használt járműről ( Alfa Romeo 156 2.0 Jts 2002 évjárat ) van szó, el akartam végeztetni az ilyenkor szokásos javításokat ( összes szűrő et olaj csere, valamint vezérműszíj és a hozzá tartozó alkatrészek cseréje). A megbeszéltek alapján a szerelő el is végezte a javításokat valamint elvitte a járművet műszaki vizsgára ( KPMG-s első vizsga). Azonban a vizsgáról hazajövet az új szíj elszakadt. A szerelő vállalta a felelősséget és elmondása szerint kicserélte a tönkrement alkatrészeket.
Azonban azóta sajnos olyan problémák merültek fel amik nem léteztek a javítás előtt, az autónak kopogós hangja van miután bemelegszik azt lehetne hinni hogy egy diesel üzemű autót lehet hallani pedig benzines. Sajnos fogyaszja a hűtővizet és az olajat is mivel kb 450 km megtétele után 0,5 liter olajat és kb 0.7 L vizet kellett utántölteni.
Kérdésem az lenne hogy milyen kötelezettségei vannak a szerelőnek?
Illetve milyen lehetőségeim vannak abban az esetben ha a szerelő nem hajlandó saját költségén elvégezni a szükséges javításokat, melyik szervhez fordulhatok segítségért?
Segítségét köszönöm