MÁV Biztosító

summer1981 # 2009.11.06. 08:53

Bocsánat, már nem ott van, hanem a bal oldali hasáb tetején!

klimás56 # 2009.11.06. 13:47

Szia Mindenkinek! Az iwiw-re kirakjam a fórumot szerintetek?

summer1981 # 2009.11.06. 14:12

Klimás! Én is gondoltam már rá, szerintem tegyük ki, baj nem lehet belőle, adott esetben segítség is lehet.

fireman # 2009.11.06. 16:24

L.Suzy
Tényleg köszönet mindenki nevében ezekér a tettekért én magam nem vagyok jártas az efféle dolgokban szoval,köszönet.
Az iwiw-es dolog meg jó ötlet lehet hátha lesz valami belöle,én irtam az RTL(fokusz)-nak meg a Dunántulinak,ahol leis közölték a levelem de eddig semmi az RTL-töl meg egy emailt kaptam ha érdekesnek vélik a problémámat akkor megkeres egy riporter lassan 2 hete semmi.
A TV2 meg válaszra sem méltatott.

klimás56 # 2009.11.06. 16:41

Nekem most sz...kodik az iwiw ,d e amint feléled kirakom. Kíváncsian várom a jelentkezőket. Eddig elég sokfelé ismertettem a problémánkat és nehezen hiszem, hogy nincs olyan személy akit vagy így vagy úgy ne érintene a téma.

Fireman! A "nagy" tv-k lesajnálják a kisemebereket , nem vagyunk elég bulvár nekik, ugyanígy a tv ügyvéd is, amíg volt.Próbáltunk újságcikket is, meg is jelent, hát kb. annyi eredménnyel mint a sóhajtás a szélviharral szemben.

klimás56 # 2009.11.07. 09:07

Na egy jó hír : http://www.jogiforum.hu/hirek/21759
Habár ezután újult erővel fogják a belünket kitaposni, mert ugye ezt a rengeteg pénzt valamiből ki kell fizetni!! Az azért mégsem járja ugyebár, hogy a disznóságot elkövetők fizetését uram bocsáss'jutalmát visszamenőleg elvonják??? !!

nincstelen # 2009.11.07. 14:08

Hello mindenki! Tegnap volt a tárgyalásom. Csak nekem innen a fórumról? Mert az ajtó melletti papíron, amin az aznapi tárgyalások vannak: CSAK MÁV ÁBE - Allianz volt. Hol vannak azok az emberek? Ha beütjük a googleba hogy: Máv biztosító fórum akkor ez az első amit kidob. Már majdnem minden házban van internet. Nem értem.
Én kértem a tárgyalás elnapolását arra hivatkozva, hogy egyezkedek az Allianzal. Na nem az igazságérzetem miatt, hanem rossz anyagi körülményeim miatt. Viszont ezt jobb, ha mindenki tudja! Ha peren kívüli egyezség van utána már sehonnan sem perelhető vissza a pénz!!!!
Úgyhogy esetemben folyt köv. február. Amúgy az Allianz ügyvédje annyit mondott csak hogy egyetemlegesen és tőlem kéri a pénzt. Azért a retkes jó k..va annyjukat, hogy a MÁVtól nem kérnek semmit. Ha mindet a károkozótól kérik akkor mire költik a maradék pénzt a MÁVnál? Elegem van az egészből. És mikor kijöttem a bíróságról /viccen kívül nagyon őszíntén mondom/ majdnem odahánytan az épület elé. Felfordul a gyomrom ettől az egész országtól. Ekkora senkinek még nem éreztem magam amióta élek. Aki teheti hagyja el ezt a szemét dombot! Ez csak az ügyvédeknek jó. Munkájuk van bőven. Problémájuk is rendesen. Az egyik tegnap ott panaszkodott a másiknak /fél füllel hallottam/. ,,El kell adnom a 3 éves Lexus-omat /kb 15millió/, mert mikor az asszony berakja a gyereket, akkor mindig beveri a gyerek fejét" Ekkor igazán megnyugodtam, hogy nem csak nekem vannak komoly problémáim. Gondoltam elmesélem.

szoszo9 # 2009.11.07. 18:57

És ne feledkezzünk meg a szervizekről sem. Már nem először tapasztaltam meg az árképzést. Pl egy kis kár esetén: 100 eFt, Számlával: 150eFt. "Ja biztosítós??!!! Akkor 300-350eFt". Csillan fel a szerelő szeme. De törték már össze nekem is az autóm elejét. Lámpa és csak műanyag elemek törtek, egy sárvédő horpadt. Vidéki szerelő haver: 250eFt-ból megcsinálja faszán. De mivel nem kellett spórolnom a biztosító pénzén, elvittem a márkaszervizbe. Most kapaszkodjatok meg, 990eFt+önrész volt a számlán. Egy kb 2milliót érő 6 éves autóról van szó, aminek kb az 5%-a sérült, de az autó árának felét számlázta a szerviz. Úgyhogy a legszarabb az egészben, hogy a károsultak nem csak az okozott kárt fizetik a MÁVABE helyett, hanem a szervizes extra (+100-150%) díját, ha a szervizes haverja a károsultnak akkor még néhány javítást ami "belefér még", a kárszekértő csúszópénzét aki jóváhagyja a túlszámlázást, a szakértői díjat (amit nem tudom miért 100-150eFt), az ügyvéd díját, akinek pedig a MABISZ-on keresztül megy, az pedig legalább 2 kárrendezési iroda díját, a perköltséget és az elmaradt kamatot. Nesze neked Ptk. hogy "csak" az okozott kárt kell kifizetni.

Azért írok mert lehet hogy mi is érintettek leszünk az ügyben, bár még semmi papírt nem kaptunk. Párom a MÁVABE végnapjai előtt koccant egy parkolóban. (az Ő autójában semmi kár, a másiknak a dísztárcsája és egy horpadás keletkezett egy oldalelemben.) Most ne vitassuk ki volt a hibás, szerintem 50-50%, de a rendőrség csak a párom hozta ki 100%-ra hibásnak. Szóval nem volt nagy koccanás, ha egyáltalán annak lehet nevezni. De legyen mondjuk 100eFt a másik autó kára. Mivel az autó német rendszámú volt, és gondolom otthon csináltatja meg, félek nekünk már minden élősködő kifizetésével 400eFt-ot (de nem lepődnék meg 600eFt-on sem) kell majd perkálni.
Szar ország ez, ahol szer is lenni. (Nem élni, mert annak nem igazán nevezhető)

szoszo9 # 2009.11.07. 19:15

Ja most mennek a KGFB-s reklámok.
Főleg attól az Allianz-os reklámtól mennyire hányok!!!
A KGFB-s reklámban miért nem mondják el azt is, hogy: "A volt MÁVABE-s károkozók életének tönkretételében is élen járunk!"? Pedig nem hiszem hogy ha a biztosítók összefognának és közösen bevállalnák a kárrendezést abba bármelyik is beleroppanna. (Főleg hogy már kifizették a károkat) Elnézve milyen csili-vili székházakat építenek. Még az is kinézem, hogy a MÁVABE-s volt ügyfelek megkopasztásából mimnél "jobb számokat" hoznak az ottani illetékesek, annál nagyon a jutalomosztás is. Hiszen a kopasztás is üzemi eredmény...

Múlt években sokszor véleményt lehetett hallani, hogy nem kell sajnálni a NÁVABE-seket, maguknak keresték a bajt, mert jóval a piaci ár alatt kaptak KGFB-t. Sejteni kellett volna hogy ez irreális.
MICSODA????? Én már akkor is B10-ben voltam (én is MÁV-os voltam, de nem okoztam hála kárt.) Nem változott se a B/M-em, se az autóm. Most olyan ajánlatokat kaptam két a piacon is ismert NAGY biztosítótól (Union és Uniqa). Hogy hanyatt estem. Nem érte el a 3000 Ft/negyedévet!!!! A MÁV-os anno 2008-ban 3400 Ft/negyedév volt!!!! Na akkor most mi van? Irreálisak voltak a MÁVABE-s árak? Vagy ekkora a defláció Magyarországon? :-))) Vagy féljek hátha majd az Union vagy Uniqa árai is irreálisak és majd bedőlnek ezek is??? Vagy gyúrnak arra, hogy majd ott a biztosítási alap, és így bátrabbak az ügyfelek. Majd az alap elintéz mindent ha megint bedől valaki...

mr.jamesbond # 2009.11.09. 10:01

Üdv Mindenkinek!
Én károsult vagyok (730e Ft), most beszéltem a MÁV-al, már ami maradt belőle, azt mondták hogy 2-3 hét múlva eldöl hogy mennyit tudnak fizetni 5-30%-ig. Mondjuk igértek már ilyet. Ti tudtok ilyenről, hogy tényleg akarnak valamennyit fizetni??

klimás56 # 2009.11.09. 10:10

Üdv! Sajnálom az esetedet, őszintén! Az azért hallatszik, hogy fizeni akarnak valamennyit , mármint a felszámoló! Nyílván a tetemes költségük levonása után......
Az ügyvédem szerint , ha fizet a felszámoló, peres esetben első számú alperes , akkor a biztosítónak meg kell(ene)elégednie annyival.A különbözetet le kellene nyelnie ??!!! Háááát..... én már semmiben sem bízom.

mr.jamesbond # 2009.11.09. 10:22

Szia Klímás!
Ha a szavaidból jól veszem ki, akkor ha kapok kb. 20%-ot, a többi 80%-ot meg én nyelem le, azt már nem kapom meg senkitől? Mondjuk nem értem hogy az állam bácsi miért nem segít ilyenkor a polgárokon, külföldre tudunk több millió értékben segélycsomagokat vinni.

Alma12 # 2009.11.09. 12:48

Sziasztok!

Nekem most lesz a 2. tárgyalásom novemberbe, de nem biztosítóval. (1,2 - 1,5 m. háromévi kamattal kár:~800e) :-(
(az utolsó csavarig beírtak mindent).
Bíró már nagyon leakarja zárni az ügyet.

Alma12 # 2009.11.09. 12:49

Sziasztok!

Nekem most lesz a 2. tárgyalásom novemberbe, de nem biztosítóval. (1,2 - 1,5 m. háromévi kamattal kár:~800e) :-(
(az utolsó csavarig beírtak mindent).
Bíró már nagyon leakarja zárni az ügyet.

klimás56 # 2009.11.09. 13:32

Szia mr.jamesbond!
Én arra az esetre értettem , ha a károsult biztosítója kifizette a kárt az ügyfelének és a felszámoló ebből kifizet valamennyit ,akkor a fennmaradót a biztosítónak le kéne nyelni !(?)
A Te esetedben fizetett-e a biztosítód? Ha igen felelősségi vagy cascós alapon ?

Alma12!
Kivel pereskedsz?

nincstelen # 2009.11.09. 14:06

Szomorú dolog ez az 5-30%. A 30% jól cseng, de az 5% rohadt közel van a 0-hoz. Félek hogy 0 lesz a vége. :(

Krisztián2006 # 2009.11.09. 22:16

Üdv!

Bírósági rossz hírek!

Folyamatban lévő tárgyalásaimon a bíró egyértelműen a tudtomra adta, hogy a felperesnek fog ítélni. Ő a károsult én pedig a károkozó. A felszámoló által előterjesztett beadványban elismeri a jogalapot és az összegszerűséget is.

A bíró kérdőre vont, hogy ezek után én mit is szeretnék.....

A felperes az egyezségi javaslatomat pedig "kinevette".

Körmöshölgy # 2009.11.10. 07:01

Üdvözlök Mindenkit!
2008. 01. 07-én okozott balesetet egy MÁV biztosítós. Az autóm parkolt, Ő tolatott nekem, de neki oda nem is lehetett volna bejönni autóval, ki van téve a behajtani tilos tábla az út elejére, csak "kivétel a garázstulajdonosok"hajthatnak be úgy mint én is.

Kértem a károkozót akkor, hogy egyezzünk meg, de ő nem volt hajlandó.
Mondta, hogy majd a biztosítója elintézi.
Persze hiába vittem a kocsit a szervízbe egyik szervíz sem vállalta el a megcsinálását úgy hogy azt majd a Máv biztosítón ök behatják utólag. Minden szervízben azt mondták, hogy én fizessem ki készpénzben, és én érvényesítsem a jogaimat.
Már akkor tudtam, hogy ez így nem lesz könnyü futam.
Nem vállaltam a megcsináltatást.
Majd egy évvel ezelőtt szintén igy novemberben, kaptam egy levelet a felszámoló bizottságtól, hogy alkut ajánlanak, mivel a károm 60 ezer forint körül volt, ha én elfogadom a 30 ezer forint körüli összeget akkor azt kiutalják részemre.Ezt akkor elfogadtam szóba, mert azóta sem történt semmi.
Bekértek minden fajta papírt mivel kölcsön is van az autón banki papírokat is, futkostam utána Százhalombattáról Pestig, mire begyüjtöttem a papírt.
Persze egy év óta semmi nem történt, hitegetnek hoyg majd a lezáró végzést elküldik és akkor mehetek a bíróságra a jogaimat érvényesíteni, de még azt sem tudják megmondani hogy mikor tudják nekem a lezáró papírt elküldeni, várjak még.
Na ez így szerintük jó... két éve várom a semmit.
Még jó hogy nem lett nagyobb a károm.
Közben felhívtam ismét a károkozót hogy egyezzünk meg peren kívül, de Ő ismét elutasított.
Tudom nem sok a károm szerencsére, de mégis a kár az kár.

Ide a fórumba most azért írtam, hogy valaki tudna e abban segíteni hogy a felszámoló szervezet helyesen jár e el az ügyembe, kezét tárja felém, amikor azt mondja hogy nem tudja mikor küldi el a lezárást.
Várom a tanácsot.
Köszönöm szépen.
Üdvözlettel: Körmöshölgy

L.Suzy # 2009.11.10. 08:11

Az RTL késő esti Hiradójában volt szó az ügyünkről,egy dunántuli fiut mutattak, aki megkapta a felszólitást, hogy fizessen! Jó lenne, ha jelentkeznél, ha olvasod a Fórumot!!!

Érdekes volt a felvezetés, a MÁV Biztositó ügyfeleinek fizetni kell, kb. 1o ezer embernek!
Mutatták a PSZAF kitünő szóvivőjét, aki szenvtelen arccal, vértelen hangon mondta a begyakorolt "panel szöveget", a Mabisz elnöke, hogy ez a számla nem arra van kitalálva,hogy fizessenek..majd jövőre másképp lesz! Ennyi!!!
Amit nagyon hiányolok, és kiverte a biztositékot,hogy nem volt semmi kommentár a TV riportere, a müsor szerkestője részéről!!!
Mindha csak tudatni akarták volna a TV képernyőjén keresztül, hogy vegyétek tudomásul,valakik igy döntöttek, hogy fizessetek!!! MIÉRT IS NEKÜNK KELL FIZETNI, mi már egyszer fizettünk!! Azt meg ellopták, elherdálták!
Az Üggyel kapcsolatban senki meg sem emliti, hogy itt sérült a jogbiztonság, hogy valakik mulasztottak, valakik csaltak, loptak , ide-oda utalgatták a pénzünket Banyár József PSZAF kirendelt biztos felügyeletével, tudtával!!!Az állam vert át bennünket pestiesen szólva!
Székházat vásároltak Kiss BÁlint leendő magán biztositó tásasága részére, aztán beszálltak a vagyonnal a Wabardba! Nem tudom mit kellene még tenni, de sürgősen el kellene kezdeni azt a próba pert

L.SUZY

nincstelen # 2009.11.10. 09:39

L Suzy! Mindenben egyetértek veled. Bár kiegészíteném azzal, hogy a Trunkót agyon kéne ütni a Binderrel vagy fordítva. Legalább egy rohadt bocsánatkéréssel tartozik a PSZAF!!! Elismerték hogy hibáztak! Akkor ne álljon a TV elé okoskodni ez a kis meleg szemüveges köcsög! Kérjenek bocsánatot nyilvánosan! Ha valakivel így ki...szok akkor ez a legkevesebb. Nem így van?
Amúgy ez kb az 5. vagy 6. riport a TV-ben aminek ugyanaz a mondani valója. Kicsit unalmas. Ezzel nem beszélnek rá hogy fizessek. Mocskos ez az ország!

Alma12 # 2009.11.10. 12:06

Szia klimás56!

Én egy magánszeméllyel "vívok" és ő perelt be. Biztosító nem fizetett neki, mert érdekes volt a baleset körülménye. Én elismertem.
Erre ő most perelt. Nem sokára kiderül a bíró mit ítél meg neki. Sokadik bíró és sokadik tárgyalás.
Én sem tudom miből fizetem ki, max. a fizum 33%-t tudják elvenni, de az szép lesz. Megyek a híd alá és a lakás is ugrik :-(

Csókoltatok mindenkit.

klimás56 # 2009.11.10. 13:56

Alma12! Ha magánszemélyel vívsz ,akkor vitass minden lehetséges körülményt! Vigyázz ! Ne állíts valamit mert akkor neked kell bizonyítani, csupán vond kétségbe a felperes állítását! Ekkor neki kell bizonyítani és ez esetleg sokba kerülhet neki!
A saját példámat hozom fel, nálam a károsult autóján keletkezett sérülés elég érdekes képet mutat , ezt kétségbe vontam legutóbbi tárgyaláson.Ezért a bíróság szakértőt rendelt ki (86 eFt), ezt a felperesnek kellett eddig kifizetni. Igaz 3 hónap kevés volt a szakvélemény elkészülésére ,a mai napig nincs meg.
Az is igaz és ez nagyon fontos tény, ha elbukom a pert, a gatyámat is leszedik rólam.
Ez vonatkozik Rád is, ha elveszted az ügyet akkor minden költség a Tiéd!
Ennek tudatá alaposan körbe kel járni a témát, hátha érdemes kötözködni és esetleg másképp ítélnek.

L.Suzy!
" Nem tudom mit kellene még tenni, de sürgősen el kellene kezdeni azt a próba pert"
Hát ez az amit Csviki elkezdett és várja azok jelentkezését akik be akarnak szállni ebbe a csatába. Utalok ismét Grád tanár úr hozzászólásásra......
Egyszerűen nem értem, hol vannak azok az emberek akik már ítélettel rendelkeznek. Nme akarom elhinni , hogy nincs híre a fórumnak. Lehet, hogy fizetett újsághirdetésbe kellen reklámozni??? Én még nem vagyok alkalmas felperesnek ,nekem még folyamatban van az ügyem, nincs ítéletem és nem fizettem kártérítést.Ennek ellenére felajánlottam és tartom is az ígéretemet, ha szükséges, beszállok anyagilag a róbaper finanszírozásásba. Csak induljon már végre valami....

A médiáról annyit, főleg a reteklubbról, soha a büdös életben nem fog mellénk állni , nekünk nincs annyi pénzünk, hogy kedvesek és érdekesek legyünk nekik.

klimás56 # 2009.11.10. 13:58

A sajthubákat nézzétek el....)))))

mzsuzsi2 # 2009.11.10. 21:43

Üdv mindenkinek!
Látom, "rengeteg" történet van itt fent, az enyém is hasonló...
2008 májusban okoztam balesetet, MÁV biztosításom volt. Betétlap kitöltés, viszlát. Majd 2 hete jön a bíróságtól a fizetési meghagyás, miszerint 1.300.000.- forintot fizessek ki az Allianznak ( kamatokkal ), mivel a MÁV nem fizetett. Először nem vettem komolyan, az ügyvédem vette el a jó kedvemet, na meg ez az oldal.
Hogy mennyire vagyok felháborodva ez miatt, az gondolom senkinek se idegen érzés közületek.

Ha ezt ebben az országban meg lehet tenni, kötelességüket teljesítő emberekkel, akkor mit nem?

Undorító, hogy tegnap az RTL- en egy kb. 100.000.- es káron mutatják be, hogy szánják-bánják, de fizetni kell.
Mi van a többszázezres károkkal, vagy éppen több milliós tételekkel.
NA NEM!
HA KELL ÉN A MAGYAR ÁLLAMOT IS BE FOGOM PERELNI!

Én fizessek??? Miért??? ÉS MIBŐL????
Miért nekünk kéne fizetni, a MÁV biztosító helyett.
Ebbe az egészbe az állam legalább annyira benne van, mint a MÁV.

NEM HAGYHATJUK MAGUNKAT, ÉN BIZTOSAN A VÉGSŐKIG EL FOGOK MENNI EBBEN A DOLOGBAN.
AZ TELJESEN EGYÉRTELMŰ, HOGY ITT KŐKEMÉNY ÖSSZEFOGÁS KELL.

Várok minden helyszínt, időpontot, ahol ezzel kapcsolatos értekezések lesznek.

végrehajtó1 # 2009.11.10. 22:00

Eza topic kezd siratófal lenni.Mindenki leírja a történetét fogadkozik oszt' a végén csak fizetni fog...:(