MÁV Biztosító

Mao Ce Tung # 2009.11.15. 20:17

Sziasztok.

En teljesen ertem (bar nehez elfogadni) azt a gondolatmenetet, hogy csak akkor keletkekezik karom, hogyha kifizetek X osszeget.

Azt azonban nem nagyon ertem a jogban, hogyha valaki engem perel 1,5M-ra, az nekem nem kar???? Miert nem? Engem vajon semmilyen hatrany nem er ezzel? Hat hogy a turoba ne. Mar csak azzal is, hogy erre a bejegyzesre forditom az idomet. (es koszonet mindenki masnak aki szinten erre forditja a draga idejet).
Hogy csak egy peldat mondjak: Ha venni akarnek egy ceget, es megtudom hogy valaki perli X millio forintra, lehet, hogy elallok az uzlettol.
Nem igazan ertem a jogban, hogy ilyenkor miert nem indithatok valamifele "ellenpert", hogy a jovoben keletkezendo karomat enyhitsem/elkeruljem.

Egyebkent pedig abban a perben, amiben beperel engem a biztosito, miert nem adjuk elo ugyanazt az ervelest, mint amit a 'probaperben' adnank elo? Erre nincs lehetoseg? Ezt miert kell kulon perben csinalni?

udv.

Grád András # 2009.11.15. 21:26

Kedves Mao Ce Tung!

Kérem, próbálja elfogadni, hogy a jog éppen olyan szakma, mint a többi, vannak szabályai, amiket ismerni kell, és amiket nem lehet "megerőszakolni". Ahogyan megpróbálhat egy repülőgépet úgy vezetni, hogy nem tudja, mire jó a magassági kormány, vagy a leszállópálya betonja helyett egy hirtelen ötlettől vezéreltetve egy erdőben leszállni, de ezek nagyon nem jó gondolatok. Ilyen szinten nem jó ötletek azok sem, amiket felvet.

A jogban kártérítésnek csak akkor van helye, ha valakinek jogi értelemben vett kára keletkezett. Ez kivételesen lehetne nem vagyoni is, de itt nem ez a helyzet, itt a kártérítési perhez előbb fizetni kell. Ami pedig az Önök elleni perekben a majdani kártérítési perben felhozottak érvényesítését illeti, ennek egyetlen laikus számára apróságnak tűnő, ám jogilag meghatározó akadálya van: Mások a peres felek. Itt Önöket perli a biztosító, vagyis ő a másik fél, a majdani próbaperben meg a PSZÁF és a Magyar Állam lesz az ellenfél, és értelemszerűen más lesz a jogalap is. Ahogy mondani szokás, nekünk emlősöknek nem mindegy, hogy mi eszünk meg valamit, vagy minket esznek meg. :-)

Kérem, próbálja megérteni, hogy tényleg szeretnék segíteni, de ezt csak a jog szabályainak a betartásával tehetem meg. Ezen a pályán pedig aki nem tartja be a játékszabályokat, az értelmetlenül és sokat bukik. :-) És nagyon egyetértek Csvikivel abban, hogy nem az a megoldás a problémára, ha mi is gazemberekké válunk, van abból már nélkülünk is elég! :-) Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

lecsoman # 2009.11.16. 08:08

Tisztelt Grád András!

Viszont szerintem már elég sok károsult van. Pl.: akiknek nem volt casco-ja és nem tudta megcsináltatni a kocsiját csak saját zsebből, és valószínű van sok olyan is aki már fizetett az Allianz-nak vagy a Generalinak közülünk. Ha ők perbe szálnak a többiek, aki még nem fizettek ki maradnak, mert ők nem károsultak és nekik akkor is fizetniük kell, ha a többiek esetleg megnyerik a pert?

Szerintem a médiára is szükség van és nyomást kell gyakorolni a nagy biztosítókra, mivel ezt ők is le tudják állítani, és az ügyvédi irodájukat is bombázni kell. Negatív reklámnak senki nem örül. Ők is le tudják ezt állítani. 6,8 milliárdot ki tudtak fizetni, de 400 milliótól nem tudnak megválni. A 6,8 milliárt nagy rész nem jó helyre ment, de a 400 millióval sok ezer ember és család életét tennék könnyebbé és hatalmas pozitív reklámra tennének szert.

Heti Hetes, Napló, Tények, Boros és Bocskor, Balázs és Vadon Jani, stb. stb.. Valaki csak felfigyel ránk és részletezi a történetet.

Sok becslést olvastam már, hogy hányan vannak károsultak, vagy az egyik oldalon, vagy a másikon. Kb. 400e ügyfele volt a MÁV ÁBE-nek, ha abból a 10% volt balesetben részes akkor 40e emberről beszélünk, ami nem irreális.

Nem tudom elfogadni, hogy az egyetlen mód ennek a megoldására az az, hogy először mi fizessünk. Forintra vagyok kiszámolva, nem megy, meg kell előzni ezt!

lecsoman # 2009.11.16. 10:15

Ajánlom figyelmébe minden MÁV ÁBE miatt károsultnak a következő e-mail címeket:

naplo@tv2.hu

tenyek@tv2.hu

hetihetes@rtlklub.hu

bumerang@slagerradio.hu

piritos@danubius.hu

És megkérek mindenkit, hogy ha van ismerőse a médiában, akkor kérjen segítséget! A nyilvánosságra szükségünk van!

lecsoman # 2009.11.16. 10:17

Ajánlom figyelmébe minden MÁV ÁBE miatt károsultnak a következő e-mail címeket:

naplo@tv2.hu

tenyek@tv2.hu

hetihetes@rtlklub.hu

bumerang@slagerradio.hu

piritos@danubius.hu

És megkérek mindenkit, hogy ha van ismerőse a médiában, akkor kérjen segítséget! A nyilvánosságra szükségünk van!

lecsoman # 2009.11.16. 10:19

Ajánlom figyelmébe a MÁV ÁBE miatt károsultaknak a következő e-mail címeket:

bumerang@slagerradio.hu
piritos@danubius.hu
hetihetes@rtlklub.hu
tenyek@tv2.hu
naplo@tv2.hu

És szeretném megkérni azokat akinek van ismeretsége a médiában, hogy segítsenek nekünk! Szükségünk van a nyilvánosságra!

lecsoman # 2009.11.16. 10:20

Elnézést, csak 1x akartam commentet írni!

Krisztián2006 # 2009.11.16. 11:46

Sziasztok!

Ha egyezséget kötök, melyet a bíróság jóváhagy buktam a próbapert?

Üdv:

Krisztián

csviki # 2009.11.16. 11:52

lecsomen!

A Tények és az Rtl Híradó foglalkozott az üggyel, nem is egyszer. Az M1 úgyszintén, több műsorában is. A TV2-s riporter fiú véleménye szerint a Napló csak akkor foglalkozna az üggyel, ha most jönne egy nagyobb "durranás" az ügyben. HírTV szintén foglalkozott már az üggyel Bocsiék, és Balázsék szerdáig tolják már csak, ha jól tudom..., ja! és a Blikkben megjelent egy cikkünk, Grád andrással készült interjú a HVG-ben is.
De igaz, kell a nyílvánosság!!!!!

csviki # 2009.11.16. 11:52

lecsomen!

A Tények és az Rtl Híradó foglalkozott az üggyel, nem is egyszer. Az M1 úgyszintén, több műsorában is. A TV2-s riporter fiú véleménye szerint a Napló csak akkor foglalkozna az üggyel, ha most jönne egy nagyobb "durranás" az ügyben. HírTV szintén foglalkozott már az üggyel Bocsiék, és Balázsék szerdáig tolják már csak, ha jól tudom..., ja! és a Blikkben megjelent egy cikkünk, Grád andrással készült interjú a HVG-ben is.
De igaz, kell a nyílvánosság!!!!!

lecsoman # 2009.11.16. 15:05

Nekem eddig föl se tűnt. Akkor nincs több ötletem. Azért bombázzunk csak mindenkit levelekkel, hátha valaki rácsap az asztalra miattunk.

Házon kívül-nek is írok, meg írjatok ti is.

Akkor se értem, hogy miért hagyják ezt.

Ez olyan mintha egy pár szeretkezne, de át menne szeretkezés közben megerőszakolássá és nem lehetne semmit tenni, mivel akarta a lány és nincs tanú, hogy a végére megalázó erőszak lett belőle. Kb. így érzem magam most. Ok, hogy jogilag lehet, de attól még nem kéne.

Bízzunk Grád András Úrban! Ha van valami amihez kellünk csak szóljon!

csviki # 2009.11.16. 15:09

Beszéltem már a főszerkesztővel is, nem érdekli őket a téma...:) (Házon kívül)

lecsoman # 2009.11.16. 15:11
lecsoman # 2009.11.16. 15:45

Most kerestek meg a házon kívül-ből, az RTL Klub-ból. A héten akarnak forgatni. Grád András Urat már tájékoztattam erről. Szeretnék még fel kérni embereket akinek nagy a káruk legyen az bármelyik oldal, hogy jöjjenek el a forgatásra velem. Megpróbálom összehozni a forgatás Grád András irodájában. Az e-mail címemen lehet jelentkezni mindenkinek a károsult a MÁV Általános Biztosító Egyesület miatt!!! Minél többen vagyunk annál jobb!

lecsoman # 2009.11.16. 15:46

Egyenlőre más műsorhoz ne forduljunk!

lecsoman # 2009.11.16. 16:11

Még egy gondolatom van. A D.A.S.. Talán ők, de én már a Házon kívül-el is megelégszem.

Látjátok, nem kell föl adni! Addig kell harcolni még lehet!

klimás56 # 2009.11.16. 16:20

A DAS nem jó, mert ők csak olyan üggyel foglakoznak ami még nem kezdődött el és úgy tudom inkább csak céges képviseletet látnak el.

klimás56 # 2009.11.16. 16:54

Kedves Mindenki!
Aki az elmúlt 20 percben e-mailt kapott, az tőlem ment. Segíteni akarok Lecsoman-nak , és valóban szükséges lenne minél többen megjelenni!!

lecsoman # 2009.11.16. 17:08

Mindenki írjon a

hazonkivul@rtlklub.hu

e-mail címre a saját történetével.

A tárgy legyen MÁV ÁBE!!!

Minden történet fontos, minden részlet, minden papír minden bizonyíték kell!!!!

A telefonszámom 06304271392 még a héten forgatunk, jelentkezzen mindenki!

Sárosak a biztosítók, és ezt mindenkinek látni kell. A biztosítók le tudják ezt állítani, rájuk kell nyomást gyakorolni!

Az Állam is hibás a nekik is érezni kell a nyomást!

klimás56 # 2009.11.16. 18:02

Ment a levél nekik.

klimás56 # 2009.11.16. 18:06

Elment a levél....

lecsoman # 2009.11.16. 19:19

06704271392 a telefonszámom, elrontottam lejjebb!

Ed1231 # 2009.11.16. 20:32

Jelentem Uram!

Elküldtem!

Következő küldetésre Készen állok Uram!

Ed1231 # 2009.11.16. 20:36

Mission Complete!

Uram jelentem a levél elküldve!

Ed zászlós a Hadjáratra kész!

Ed1231 # 2009.11.16. 20:37

Upsz kicsit lefagyott és kétszer ment!

Na mindegy!Ajj de így már nem is olyan poén!