MÁV Biztosító

eperera # 2013.01.16. 17:16

Tisztelt Fórumozók!

Segítségeteket szeretném kérni,hogy kinél kell érdeklődni,hogy mikor utalnak pénzt esetleg e-mail vagy telefonszám?Nálunk elimerték a követelést és az 1/b csoportba soroltak.Számíthatunk elvileg Kártérítésre?

Köszönöm előre is!

hopofi # 2013.01.17. 12:51

eperera

Mi a Vagyonelszámolót hívtuk,ők mondták ,hogy mikor fizetnek.Nekem a hétre mondták,de nem kaptunk még semmi pénzt.:(

bbcsi # 2013.01.18. 09:26

Nekem az előző héten azt mondták,hogy február második felében. Tegnap némi bizonytalanság után azt mondták,hogy jövőhéten. Türelmetlenül várom.
Hopofi: Te megkaptad az utalást?

hopofi # 2013.01.21. 13:06

Szia bbcsi!

Nem kaptam meg,állítólag ezen a héten utalják,de már nem tudom mit higgyek.(

Ha megkaptam üzenek.

bbcsi # 2013.01.21. 14:45

Köszönöm.
Akkor ha szerdáig nem fizetnek én is keresem őket,mert erre a hétre ígérték nekem is. 2007. májusa óta húzódik.Ha pont kerül a végére táncra perdülök.

bbcsi # 2013.01.22. 07:42

Kedves Mindenki!

Utalt a felszámoló. megkaptam a kifizetéstől számított kamatot is. Nem tudom,hogy számolták,de nem is érdekel. A lényeg: ,hogy lassan 6 év után pont került az ügyem végére.

Sok sikert és kitartást mindenkinek.Valamint köszönöm azoknak az áldozatos munkáját akik életben tartották ezt a fórumot információkat osztottak meg mindenkivel.

hopofi # 2013.01.22. 19:43

Sziasztok!

Megkaptuk a pénzt kamattal együtt.:))))
Kitartás mindenkinek.

Üdv

Zoltán35 # 2013.01.27. 10:05

Sziasztok!
Én a mai nap szereztem róla tudomást, hogy a kárigényes pénzt vissza igényelhetem és a segítségeteket kérem hogy hol és milyen ügyfélfogadási időben lehet elintézni!
Segítségeteket előre is köszönöm!

leslie6 # 2013.01.27. 12:17

Sziasztok! Nekem CASCO-s károm volt MÁV-nál. Vajon azt is ki fogják fizetni? előre is köszi!

mgabor # 2013.02.12. 11:23

Sziasztok!A segítségeteket kérem: a káreset idején a gépkocsim Bt.-m nevén volt,ami azóta már megszűnt/ én azóta vagyok munkanélküli /,és most a felszámoló azzal az indokkal nem fizet,hogy egy nem létező Bt-nek nem tud fizetni.Igaz az üzembentartójaként én voltam bejegyezve,mint ügyvezető igazgató és utána az én nevemre volt átíratva az autó /egy több éves Fiat Punto-ról beszélünk/. Ebben a helyzetben az elkeseredésem a tehetetlenséggel párosul,mert már megint csak az átverés érzését élem meg.Pénzem nincs,hogy ügyvédi tanácsot kérjek,ezért kérem a hozzá szólokat,ha van valakinek ötlete,írja meg nekem.Köszönöm.

esztikee # 2013.02.19. 09:53

Sziasztok! Nekem már végrehajtási szakaszban van a káreseményem és kiváncsi lennék, hogy honnan értesültetek a kifizetésröl? Hova forduljak ha még nem történt semmi? Segitsegeteket elöre is köszönöm!

milku # 2013.02.19. 14:06

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy nekem nem volt semmilyen tárgyalásom a károkozás miatt, csak egyszer megkeresett az Allianz hogy tessék fizetni, majd ügyvédi levél ment nekik vissza, hogy kérjük a teljes iratanyagot, amit nem pontosan teljesítettek és én csak vártam a hiányzó anyagot hozzá, ami persze a mai napig nem érkezett meg. (2011.07 hó ) Azóta semmi sem történt! Ilyen esetben mi a helyzet? Kifizetik nekik a tőlem kért összeget, mivel én nem fizettem semmit? Engem meg kihagynak a történetből? Én kapok azért valami tájékoztatást az ügy lezárásáról?

Köszönöm a válaszokat előre is!

klimás56 # 2013.02.22. 15:21

Szia Mindenkinek!
Véget ért a perem, buktam egy jó nagy rakás pénzt, ugyanis a felszámoló (képviselője)kijelentette, nem hajlandó az ügyvédi költségeimet megtéríteni! A biztosító felé minden költséget megtérít, kamat ifa-áfa-köfa-bármi, csak nekem nem....
Szóval nem értem, ha valaki tud okosat , köszönettel venném.
Sőt ha valakinek van médiás kapcsolata, az is jól jönne...hátha..

summer1981 # 2013.02.27. 06:50

Sziasztok!
Van még rajtam kívül más is, akinek február végéig ígérték az utalást, és még mindig sehol semmi?

FGyula # 2013.02.27. 17:18

Első negyedévre ígérték. Hivatalosan március 31-ig ki kell fizetniük.

summer1981 # 2013.02.28. 06:00

Értem, köszönöm. Bár én kétszer beszéltem velük, más-más emberrel, és mindketten február végét jelölték meg, de akkor még nem aggódom (annyira).

FGyula # 2013.03.05. 07:46

Ma reggel megjött a pénz. 210e befizetett összegre 240e jött. 3év után lett ennyi.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Princica # 2013.03.06. 07:21

Nekem is utalt tegnag a Felszámoló, a biztosítónak befizetett összeg+a MOKK közvetítői díja+némi kamat. Mindenkinek a legjobbakat kívánom!

klimás56 # 2013.03.09. 16:50

Örömmel olvasgatom, hogy egyre többen megkapják pénzüket! Kérdezném, az esetleges ügyvédi költséget is kifizetik??

FGyula # 2013.03.09. 17:06

Csak a kamatot fizetik. Ez nálam kb a jegybanki alapkamat ami 5-6% volt abban az időben. Ennyi.

klimás56 # 2013.03.10. 17:10

Néhány moderálandó szó jut az eszembe! Az összes plusz költség az ő nemtörődömségük miatt keletkezett és jót röhögnek a markukba,,,,,,,

tamasatya # 2013.05.09. 14:46

Tisztelt Fórumozók!

Érdeklődnék, hogy azokkal mi lesz, akik ellen már folyamatban van a per, csak másodfokra került, mert a megítélt összeget megfellebbezték? 1 hét múlva lesz a másodfokú tárgyalás, most akkor a károkozónak mégsem kell fizetnie semmit a károsultnak, mert a biztosító kifizeti az általa korrektnek ítélt összeget? És akkor a perköltséget annak kell kifizetni, akit pereltek? Vagy most az új jogszabály alapján mire kell számítania annak, akinek a kártérítési kötelezettségét az I. fokú bíróság már megállapította, de a károkozó túl magasnak találta az összeget, és azt megfellebbezte, de azt, hogy fizetnie kell, azt nem vitatta?

Elnézést, ha túl sok a kérdés, de - így nem jogászként - nekem fogalmam sincs, hogy így mi lesz a perrel. Vagy a MÁV fizeti az eljárás költségét?

Ha valaki tudja a választ vagy már tapasztalta, segítsen!

Köszönöm!

klimás56 # 2013.07.11. 16:27

Üdvözletem Mindenkinek !
Hallotta-e valaki a mai híreket ?

Princica # 2013.07.12. 09:33

Üdv,
Azt, hogy "Nem kell a magyar államnak fizetnie a MÁV ÁBE helyett "? Ezt olvastam, de minket nem érint úgy gondolom, mert nem az állam fizetett nekünk a MÁV ÁBE helyett.

klimás56 # 2013.07.13. 16:13

Szia! Én már mindentől tartok.....
Lehet, hogy a Csvikiék által indított eljárás végéről van szó?