Van egy 20 éves autóm, amit a fiam fog használni. Év elején vettem egy 10 éveset magamnak. A kötelező biztosításnál ugyanaz a biztosító A00-ra vette a másodikat, hiába B10 a besorolásom. Szerintetek hogyan lehetne a legolcsóbban kijönni most, a kötelező biztosító váltás idején?
két autó a nevemen
Valamelyik alkusznál számold ki mi mennyi, nemsok variácio van:)))))))
a biztositó jól csinálta,bárhova mész, csak az egyikre jár a b10,másik alapról indul,ha nem egyezik a meg a motorjuk,akkor érdemes váltani és a nagyobbra tenni a b10-et.
Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!
Az egyik 1,4-es, a másik 1,5-ös. Ez ugye egy kategória a biztosítás szempontjából? Egyébként azt sütöttem ki, hogy a régi autó üzembentartója a feleségem lesz. Tudja valaki mennyi ennek a díja és az elintézés átfutási ideje?
és azzal ismét nem változik semmi,csak fizetsz pár ezret pluszba
Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!
Egy ember nem élvezheti kétszeresen ugyanazt a kedvezményt.
zenész
A Google keresőbe beírva az "üzembentartói jog" kifejezést, a megjelenő sok-sok találat közül a második, harmadik találat részletes információ ad az utóbbi kérdésedre.
Kedves monalisa1!
Nem akarlak elkeseríteni de igen.Kettő autó van a nevemen és mindkettő Bónusz 10-ben.
websas
Kedves websas,
és mióta van a neveden (vagy üzembentartója) mindkét kocsi(nak)?
Kacsa11
Nők drágábbak.
Kedves Kacsa1111!
Az egyik 2004-óta
A másik 2002-óta
Egyébként 1990-óta mindíg két autóm volt.
A történet rendkivül egyszerü :volt két autóm két bitosítónál biztosítva még 90-ben az autókat cserélgettem de a biztosítók maradtak a bónuszok meg már vagy 4 éve a B10-ben vannak.
websas
Kedves websas,
elég lett volna a dátum ahhoz, hogy kerek legyen a sztori, de így még érthetőbb.:)
Kacsa11
Köszönöm a hozzászólásokat! A biztosítóváltás kalkulátorai a feleségem adatait beütve a jelenleginél 20-30 ezerrel olcsóbbat adnak ki másik biztosítóknál. (Most Allianz, olcsóbb pl.: OTP Garancia)Ha jól gondolom 6 ezerért új forgalmit csinálnak, benne az üzembentartó bejegyzésével. Ezután az új kocsira már érvényes a B10, így nekem is jóval olcsóbb lesz, tehát legalább egy 20-ast lehet spórolni a két biztosításon. Igaz?
ez jó,ha a feleségednek jár a b10,azt nem bemondásra adják!/sajnos/
Végül marad mindkét autó a nevemen, csak biztosítót váltok. Az Union-nál 70 ezerrel kevesebbe kerül a két biztosítás. Nem gondoltam, hogy ennyit lehet spórolni! Remélem a valóságban is ez lesz az ár...
Ebben a nagy ide-oda autóbiztosítási szabadságba azért SOHA ne feledkezzünk meg arról: baj esetén többe kerülhet a leves mint a hús...
Szóval egy "olcsójánossal" utóbb lehet hogy nagyon megszívja magát az autós.
Az egyik ismerősöm éppen erről bizonyosodott meg - vétlenségére.
Remélem nem az új biztosítóm volt a vétkes! Egyébként nem ez volt a legolcsóbb ajánlat és mégis hihetetlenül jó ár!
Szerintem a kötelezővel akkor lehet gond, ha elsikítják a pénzt, mint ahogy tudtommal a MÁV-nál történt. Egy "igazi" biztosítónál talán csak nem fog ilyen megtörténni!!!
Kedves zenész,
a pénzt bárhol elsikíthatják, a biztosító megszünhet, és akkor neked valszeg ugyanúgy új biztosítást kell kötnöd évközben, mint ahogy azt a MÁV-osoknak kellett...
a kgfb egy fajta díj, amelyet azért fizetsz, hogy a forgalomban résztvehess. én mindig igyexem a legalacsnyabb díjat fizetni, hiszen szolgáltatást nem kapok érte...
Kacsa11
"Az Union Biztosítót a PSZÁF kötelezi arra, hogy a jövő évre vonatkozó tarifatáblázatát úgy tegye közzé, hogy abból kiderüljön a szerződések "jutalékmentességének" feltételéhez kötött díjkedvezmények mértéke." Most olvastam ezt a hírekben. Tudja valaki, hogy mit jelent ez?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02