hitel elszámolása a bankkal!!!!

Lityu # 2010.04.07. 20:53

Segítségüket kérem
vásároltam egy autót 2005-ben, hitelre, 300 ezer Ft-ért, sajnos átvertek a kereskedők az autóval, mert használhatatlan volt.2napig müködött, majd teljes rommá vált, a létező összes hibája kijött, vissza akartam cserélni, élve a 3napon belüli cserével, de a kereskedők letagadták, hogy ilyen nem létezik és nem cserélik vissza.beletörödtem, probáltam eladni, nem ment.így mivel használhatatlan volt az autó, nem fizettem a részletét.vettem egy másik autót, amit viszont sajnos elvitt a bank az előző autó miatt, mivel az csak kamatozott, tehát annak fejében elvitték, nos de nekik ez sem volt elég, a minap kaptam egy levelet, hogy a 300ezer Ft-os autóm, ami fejében már elvitték a másik autómat, már 1millio6száz ezer Ft-nál jár, mármint a kamat és fizessem be.a kérdésem a következő: van e elévülési idő ilyen esetben, és ha már nincs a nevemen semmi és munkanélküli vagyok,hogy tudják rajtam behajtani ezt az összeget.várom a válaszukat, köszönettel

monalisa1 # 2010.04.07. 22:16

Sajnos semmi jót nem tudok írni: 1. a hitelfelvétel óta egész biztosan többször is kaptál levelet a banktól/végrehajtótól melyben a tartozás rendezésére szólítottak fel, azaz minden egyes esetben az 5 év elévülési idő megszakadt, vagyis újra kezdődött., 2. mivel semmi nincs a neveden és munkád/jövedelmed sincs így a végrehajtás szünetel - ettől függetlenül a hitelt terhelő késedelmi kamata és az egyéb járulékos költségek ketyegnek tovább. (Rossz esetben jövő ilyenkor már két millió forint körül fog járni az össztartozás.)

Ha majd lesz munkád annak 33%-át levonják - egálig... (Tekintsd úgy mintha t.díjat fizetnél hosszú éveken keresztül.)

Próbálj másodállást- mellékfoglalkozást találni, az a kis pénz jól jöhetne.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Lityu # 2010.04.08. 10:03

köszönöm a segítséget.
igen kaptam az előtt is levelet, de aztán elvitték az autómat,a másikat az első tisztázása képpen. és utána nem kaptam évekig semmit, és most megint, sajnos.mindegy, koszonom a válaszod, és a segítséged..szép napot

monalisa1 # 2010.04.08. 16:21

Dátum szerint pontosan számold ki hogy az autó elvitele után az évekig semmi az innen van az 5 évben vagy azon túl - esetleges szerencsés esetben.

Ezen időszak alatt netán nem költöztél-e máshová, hogy a fizetésre felszólító hivatalos levéllel nem találtak meg?! (Csak kérdeztem, amúgy nem ritka hogy ide-oda bútoroznak az emberek.)

Lityu # 2010.04.10. 16:52

nem költöztem, nem kerestek.de sajnos az 5évben még ígyis benne vagyok.sajnos.
de azért köszi

Lityu # 2010.04.10. 16:52

nem költöztem, nem kerestek.de sajnos az 5évben még ígyis benne vagyok.sajnos.
de azért köszi

baba53 # 2010.04.19. 15:43

Szeretném megkérdezni , van egy kocsim ami kb.350000ftér,van rajta hitel 200000ft, ezt rendesen fizetem, de sajnos van egy másik bank általi hitelem/személyi kölcsön ami rövid időn belül Bíróságra kerül, a végrehajtás során ráterhelhetik a kocsira?Vagy kötelezhetnek az eladására??

baba53 # 2010.04.19. 15:43

Szeretném megkérdezni , van egy kocsim ami kb.350000ftér,van rajta hitel 200000ft, ezt rendesen fizetem, de sajnos van egy másik bank általi hitelem/személyi kölcsön ami rövid időn belül Bíróságra kerül, a végrehajtás során ráterhelhetik a kocsira?Vagy kötelezhetnek az eladására??

monalisa1 # 2010.04.19. 18:18

A személyi kölcsön jelenlegi egyenlege + annak ki tudja mióta a 29%-os késedelmi kamata + a végrehajtási költség, vélem már túlhaladta az autó 350 ezer forintra becsült értékét. Ha a végrehajtó nem talál más ingóságot és/vagy ingatlant -részben vagy egészében- ami a tiéd, akkor lefoglalja az autót: nem használhatod többé. Valamint 30 nap multával köteles leszel a végrehajtó által közlendő használtautó kereskedésbe bevinni leadásra. (Ha ne te viszed be a kocsit az ca. 60 ezer forintba kerülhet...)

Arra lehetőséged van hogy a bagóért (= 150-200 ezer forint értékben) lefoglalandó kocsira többért keress vevőt ama 30 napon belül, és aki majd a végrehajtónak fizet. A visszamaradó hiteltartozás továbbra is a tiéd.

És a sajna a köddé vált autó saját hitelét továbbra is fizetni kell - egálig.

Ha tudsz valahogy szerezz pénzt és rendezd a személyi kölcsönt, külön ugrik az autó és visszamarad a két hiteltartozás...

"Lisa"
laikus hozzászóló

monsoon # 2010.10.08. 05:51

Sziasztok,
rendesen fizettem a törlesztőrészletet és akamatokat (Merkantil bank), az utólsó részlet 2010. júliusban volt esedékes.
Rákérdeztem, miért nem kapom meg a törzskönyvet. Válasz helyett jött a lefoglalás, hétfőig kaptam haladékot. Mi ez??? Nekem az összes befizetésről van bizonylatom, de ez a behajtót nem érdekli. A banktól nem kaptam se felszólítást, se egyenlegközlést.
SOS Segítsetek!!!