Hello Mindenkinek!
Nos, olvasgattam a Centrumos-Intrumos topikokat... Kicsit hasonló, de mégis egy picit más, mint ahogy "klimas" javasolja "richie76"-nak! Bizony én is így jártam félig-meddig. Én is 02.05-én kaptam az állandó lakcímemre egy kedves pesti cégtől a Kerident Kft-től egy felszólító levelet. Ajánlott? Tértivevényes? Felejtsétek el! Totál sima, normál borítékban csak úgy bedobva a postaládába! Bizony nálam is 2003. áprilisi és decemberi parkolásokat akarnak behajtani Vácon! Az igaz, hogy kaptam ott és máshol is már egy párszor "miki-csomagot", de én azt mindig vagy aznap vagy másnap rögtön befizettem. Az említett másik topikban volt olyan, aki hasonlóan hozzám azért ennyi idő távlatából már nem igazán tárolgatja a befizetésről szóló csekkeket. Természetesen sem 30 nap után, sem azóta nem kaptam semmiféle felszólítást, hogy ejnye-bejnye tartozom, ezért pótdíjra kötelezem, amit x napon belül fizessen be, különben számolhat a jogkövetkezményekkel... Tehát azóta 4 éve teljes csend! Nem tudom miért értek rá ennyire, amikor a Legfelsőbb Bíróság egyik ilyen témájú határozata 2003. április 19-én lépett hatályba. Ez a parkolási szolgáltatást nyújtó társaságok részére lehetővé teszi a parkolási díj meg nem fizetése esetén bizonyos személyes adatok igénylését a BM adathivatala nyilvántartásából. az idézett jogszabály csak kivételesen, a parkolási díj meg nem fizetése esetén, és csak a 2003-as év április 19-től teszi lehetővé a parkolási szolgáltatást nyújtó társaságok részére egyes személyes adatok, például a tulajdonos megváltozott lakcíme kiszolgáltatását, vagyis a vitatott esetekben nem. Amennyiben a BM adathivatala a fentiekkel szemben a parkolási társaságok téves és alkotmányellenes jogszabály-értelmezését teszi magáévá és visszamenőleges időre is kiszolgáltatja a vitatott jogalapi követelésekre nézve is az autósok személyes adatait, akkor nagy valószínűséggel újabb vesztes per kockázatának teszi ki magát. Persze ez azokra vonatkozóan írtam, akiket ettől az időponttól korábbi tartozások behajtásával zaklatnak! Szóval már igazán "kérhették" volna, hogy fizessem be a tartozásomat, amikor már volt rá jogosultságuk korábban is! Igaz ehhez kapcsolódik egy 2/2005 KPJE nevű Legfelsőbb Bírósági Jegegységi Határozat, mely 2005.08.29-én lett kihirdetve, mely alapján polgári peres eljárás keretében hajthatják be az elmaradt tartozásokat! Ha még ezt is veszem alapul, nem tudom mi tartott msáfél évig, hogy kiküldjék a fenyegető levelet??? Nem is felszólítást! Bocsánat ezek a váciak azért óvatosabbak, mert a tárgy rovatban fizetési értesítést tüntetnek fel..., de azért ahhoz már senki sem adta a nevét, hogy alá is írja! Tehát már nem felel meg az okirat formai követelményének! Ja és még kaptam hozzá mellékelve egy kis listát a dátumokról és helyekről, hogy hol parkoltam. Érdekes, hogy az időben egymást követő parkolások azonosítói nem követik az időbeliséget! Nem nagyon értem, hogy ha egy dec.5-ei azonosító 226763, akkor egy dec.15-ei azonosító, hogy lehet 122363??? Amikor az áprilisi meg 114161 volt!? Ja és a kivonaton sincs cégszerű aláírás, csak annyi: Ügyintéző
Azt hiszem azért én írok nekik egy levelet, mert nem szeretnék huza-vonát, még akkor sem, ha tudom, hogy megnyerném a pert!
Üdv és sok sikert mindenkinek!