új autó-szállítási szerződés


kz74 # 2004.07.13. 17:40

Pasabasa,
a szállítási szerződés azért tartalmazza azt a pontot, hogy "a jármű fő paramétereit nem érintő" változások történhetnek, mert az autógyártásban kb. hetente változtatnak az egyes típusokon, de ezek valóban olyan jelentéktelen változások, (más színú lesz pl. a csomagtartószőnyeg; megváltozik egy fogantyú, más anyagból készül a műszerfalborítás) ami miatt ha valaki visszalép, akkor az életben nem vesz autót, mert ez minden márkánál így van (a folyamatos fejlesztés politikája). Másrészt pedig az importőrnek illetve a márkakereskedőnek ezekre a módosításokra az égvilágon semmilyen ráhatása nincs, tehát valahogyan be kell biztosítania magát....

the big cat # 2004.06.10. 10:32

Kedves Lilla, mivel jómagam már vettem néhány új autót, ezért tudom, hogy itt nem a lízingkonstrukciótól függő szerződésekről van szó. Az adásvételis zerzősé mindig ugyanaz, és ezek a meglehetősen egyenlőtlen feltételek minden márkánál benne vannak.

Egyébként pedig még ah finanszírozási konstrukciófüggő is lenne, akkor sem indok, hogy nem adom oda a szerződést előre, ez a legnagyobb röhej, hogyan dönthetnék, ha nem ismerem a részletes feltételeket.

Ha többféle van, akkor odadom mindegyik blamkettáját, hogy az ügyfél dönteni tudjon.

Itt arról van szó, hogy vissza akarnak élni ezzel, nem akarják, hogy az ügyfél élhessen aszerződési szabadság adta jogaival.

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.06.08. 18:18

Kedves Pasabasa!

Nem részletre vagy "lízingbe" kartad venni a gépjárművet, mert akkor értehtő, hizsen egy márkakereskedő akár több bankkal stb. állhat kapocslatban és azt, hogy az adott esetben melyik szerződés-konstrukció kerül alklamazásra, az a Te "hitelképességedtőL", stb. fog függeni.

Nem ilyen egyszerű.....

Üdvözlettel:

the big cat # 2004.06.07. 08:33

megmondani, hogy neked mely feltételek nem tetszenek, és hogy te azokkal nem írod alá, változtassák meg. ezeke után vagy belemennek vagy nem, és te választhatsz, hogy elfogadod vagy sem. Ez a szerződés szabadsága. Ezek nem általános szerződési feltételek, hanem egyedi szerződések, így akármit is mondjon az eladó, semmi sem köti őket egy adott szöveghez, csak a saját döntésük.

Az pedig kifejezetten röhejes, hogy nem akarták előre odaadni. Vevőbarátság, nesze neked.

pasabasa # 2004.06.07. 07:29

Autót szeretnék venni. (Ford) Különböző márkaszervízekben jártam.Több milliós összegről lévén szó az aláirandó szerződés szövegét kértem, hogy a vásárlás előtt át tudjam nézni. Nem nagyon akarták odaadni, azt mondták azt a ép \"generálja\" a szereződéskötéskor. Aztán javaslatomra odaadták egy megkötött szerződés szövegét, amiből kifestették ami nem rám tartozik.
A szerződés szövege kereskedésekként változik, de mindegyik nagyon egyoldalú. Egyiben sem vállalnak például szállítási határidőt, csak tájékoztató adatokat adnak \"Várható szállítási határidő\"
Miért nem mondják meg a szerződéskötéskor a határidőt?
Bár a feltételek kereskedésekként különbözők egyik se igazán vevőbarát, mindegyik nagyon egyoldalú pl. különböző kötbérrel terhelik a vevőt (fizetés, átvétel ideje stb. miatt), az eladónak persze nincs ilyen kötelezettsége.
Még egy \"érdekes pont: \"A gépjármű alapfelszereltségét a szerződéskor érvényben levő árlista tartalmazza. Előfordulhat azonban, hogy a gyártás folyamán az alapfelszereltségben kisebb ( a jármű fő paramétereit nem érintő )változások történnek. A vevőnek ilyen esetben nincs visszalépési joga.\"
Mit lehet ilyenkor tenni, hogy normális szállítási feltételeket lehessen elérni?