Közlekedési szabálysértés miatti feljelentés


Zolikaaa # 2007.02.26. 22:39

hozzászólás törölve

szota # 2007.02.26. 22:32

Kuxeva,

Megállítottak a rendőrök vagy csak a villanást láttad?

Ha csak a villanást láttad akkor nincs baj: adategyeztetés/bekérés lesz az első levélben (persze mindenféle dörgedelmes §-okra hivatkozva, hogyha késel, vagy nem küldöd be, vagy hamis adatokkal küldöd be akkor mi lesz) ám ezt Te rögtön megtagadod a visszaküldött levélben (semmilyen adatot nem írsz rá) csak azt, hogy élni kívánsz a szab.sért.tv-ben biztosított mentelmi jogoddal (senki nem köteles magára vagy közeli családtagjára terhelő vallomást tenni)
Ezzel gyakorlatilag le is zárhatod az ügyet, adatok hiányában a rendőrök is így tesznek.

Ha felírtak, akkor gáz van csak azt firtathatod, hogy egyértelműen látszik-e a gyorshajtás ténye. Mert ha nem egyértelmű akkor van csak esélyed egyébként fizetsz!!


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

szota # 2007.02.26. 22:25

Zolikaa,

  1. én azt az esetet idéztem neked amikor nem rohamoz hanem privátban azaz civilként vezet kollégád és a beidegződései miatt átlépi a záróvonalat. Mert megszokta.
  2. Attól, hogy vizsgázol évente KRESZből nem jelenti azt, hogy be is tartod a szabályokat az utcán. Látom Én rendszeresen, hogy megáll a rendőr, mentő kicsapja az elakadásjelzőt és bemennek, miközben megállni tilos tábla hatálya alatt vannak (kéklámpa sehol, minek az-bár a kreszben benne van).
  3. Én mélyen meghajolok elötted, amiért olyan a munkád amilyen, nem is cserélnék veled.

Ám attól még, hogy mentőzől nem mentesülsz a szabályok alól ha nem használod a megkülönböztetőt.

Amúgy képzeld el, hogy nekünk civileknek is vannak olyan ügyeink amiért rohanni kell ÁM nekünk nincs megkülönböztető jelzésünk.
Pl amikor a mentő helyett nekem kellett a gyerekemet korházba vinni, vagy amikor a vesegörccsel habzó szájjal feküd a sógorom a földön és a mentő megtagadta a segítségnyújtást miközben a hugom 2 kisgyerekkel autó nélkül volt otthon...stb.
De ha csak azt mondom, hogy nekem mint rendszergazdának szerverleállásom van és ez óránként 150eft kiesést jelent a cégnek..stb. elhiheted mekkora stressz átvergődni a városon megkülönböztető nélkül. És meg kell állni minden pirosnál és senkit nem izgat, hogy nekem sürgős, a köbányain cikáznak a kinaiak..stb.
Próbáld ki!!


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 21:19

Nem enyhítik. Előfordulhat, hogy őket elmarasztalják, de az egy külön ügy, a te gyorshajtásodon nem változtat.

Kuxeva # 2007.02.26. 20:55

a siede001@freemail.hu -re légyszi ha tudsz valamit válaszolj nagyon fontos lenne!! KÖSZIKE!!!

Kuxeva # 2007.02.26. 20:51

HELLO zolikaaa

Köszike szépen..! nekem az lenne a problámam hogy az emlitte méröauto a járdán él4 2 ha között :) és bemért hoyg gyorsan hajtottamés feljelentett!! Ha én arra hivatkozok hogy nem lett volna szabad ott álnia akkor mi lesz?? enyhitik a buntetésem? vagy mifene?? Válaszodat várom és köszönöm!!
UDV:Kuxeva

Zolikaaa # 2007.02.26. 17:38

hozzászólás törölve

Zolikaaa # 2007.02.26. 17:35

hozzászólás törölve

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 16:59

Semmi gond. Nem tudtam, hogy nincs érzéked az iróniához. Biztos a sok rohamozás... Na, tényleg elnézést kérek, és veled szemben inkább nem alkalmazom a jövőben. (De mégse haragudj nagyon, ha egyszer el-elfelejtkeznék róla. Tudod, én meg ezt csinálom napi 12-16 órában. :) )

Zolikaaa # 2007.02.26. 16:53

hozzászólás törölve

szota # 2007.02.26. 16:51

Zolikaaa
ha egy kékfényes kollégád csak úgy rutinból átlépi a felezővonalat miközben privátban épp a TESCOba tart kenyeret venni és emiatt frontálisan csattan mondjuk éppen Veled vagy leszorít az útról (..stb) és emiatt meghal a feleséged, gyereked,anyád..stb a kocsidban többszázezres kár keletkezik elfogadod az indoklását, bocsi, de úgy bennem van???
NEM ELFELEJTENI!!! Már a vezetőiskola elején mondják: nem rutinból kell vezetni!!!
Amiről Te beszélsz az "kékfényes"gőg és nem vagy kékfényes autóba való, ha nem tudsz különbséget tenni bekapcsolt jelzés és kikapcsolt jelzés között.Nem rutinnal hanem ésszel vezess!!
Az is alaptézis, hogy ha nincs bekapcsolva a megkülönböztető jelzésed, ugyan azok a jogok és szabályik vonatkoznak rád mint 1 civilre ( buszsáv kivétel, de a villamossín már nem, pedig használjátok rendesen).
Én értettem KBS példáját és teljesen jól rímelt a Te esetedre!


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 16:20

Zoolikaaa, engem meg azok a nagyképű tahók akasztanak ki, akik kiszereltették az autójukból az indexet, mert nem kell nekik ("Minek vazze? Ha én jövök, akkor jövök. Tuggyák, vazze...") Meg azok is, akik annyit rohamoznak, hogy elfelejtik belé a KRESZT, pedig évente vizsgáznak belőle, és amúgy mindenki másnál jobban tudják.

Zolikaaa # 2007.02.26. 16:20

hozzászólás törölve

Zolikaaa # 2007.02.26. 16:04

hozzászólás törölve

Kovács_Béla_Sándor # 2007.02.26. 12:03

Ehhhemmm... Mit mondjon a boncmester, aki napi 8-10 órában embereket belez ki? "Jó, jó, igyekszem ezt az utcán meg a kocsmában nem megtenni, de napi 10 óra után úgy bennem van... Megesik néha, ami ezek után nem csoda..."

bootmaker # 2007.02.26. 11:34

Már bocsi ha kéretlenül belekotyogok, de a KRESZ egyértelmüen kimondja, hogy az utburkolati jelek csak akkor vannak, ha azok láthatóak is.
Ha a hótól nem látható a záróvonal akkor nincs is.
Nem véletlen, hogy a fontos útburkolati jelek pl. gyalogátkelőhely minden esetben meg van jelölve táblával is, azt nem szokta eltakarni a hó.
B

Zolikaaa # 2007.02.26. 11:00

hozzászólás törölve

szota # 2007.02.26. 10:48

halvány emlékeim között mintha szerepelne, hogy a sávkiosztást nem csak az útburkolati jelek jelzik, hanem erről táblát is szokás kitenni.


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Zolikaaa # 2007.02.26. 10:32

hozzászólás törölve

Zolikaaa # 2007.02.26. 10:06

hozzászólás törölve

szota # 2007.02.26. 10:03

sziasztok,
nem vagyok jogász, de erről a témárol elég sokat olvastam már.
Azt hiszem, hogy Zolikaaa részben téved.
A Szab.sértési tv. szerint nem számít, hogy jogszerű vagy nem jogszerű körülmények között szerezték a "bizonyítékot" ellened.
Így a hiába állt meg szabálytalanul ha megfogott akkor megfogott!!
Nem mellesleg én épp tegnap jártam így: megfogott a rendőr mert 65-tel mentem.
2*1 sávos úton középen záróvonal a civil rendszámú Suzuki IGNIS a járdán állva a forgalommal szemben mért.
Én ezt megjegyeztem, mire a rendőr azt mondta, hogy megteheti mert rendőrautó. Én jeleztem, hogy ez egy civil autó és ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá mint rám, sőt ezt még egy "igazi" rendőrautóval sem tehetik meg, mert a KRESZ szerint ha olyan helyen áll meg ahol ez tilos akkor a kék fényjelzést kötelezően használni kell. A javaslata az volt- persze cinikusan- hogy akkor tegyek panaszt!
Megfogadtam a tanácsát!!
A panaszban az is benne van, hogy az intézkedés akadályozza a forgalmat, az intézkedést csak a záróvonal átlépésével lehet kikerülni (hisz egyből meszeltek) ill az eljáró rendőrök is csak a záróvonal átlépésével tudnak beállni a mérési helyre ill onnan ugyanígy tudnak csak távozni.
Nyilvánvaló, hogy erre reagálni kell és ha nem is úszhatom meg a bírságot, de legalább...(nem vagyok rossz indulatú, de a májamnak jólesik)
Javaslom mindenkinek ugyanezt a lépést aki úgy gondolja, hogy a rendőrök is törvényt szegnek!!

Akiket nem fog meg a rendőr (közterületes..stb) csak jelzik, hogy feljelentik (villant a traffipax, büntető cetli a szélvédőn..stb) ne ijjedjen meg!
Elsőkörben adategyeztetés/kérés történik majd, de mivel senki sem köteles magára vagy közvetlen hozzátartozójára terhelő vallomást tenni így az adategyeztető visszaküldhető adatok nélkül hivatkozva a szabs. tv-ben biztosított mentelmi jogra (talán 57§?).
Beidézhetnek tanúként, de a fenti hivatkozással ott is megtagadható a vallomás. Ha nincs más bizonyíték (pl. a fotón jól látszik a vezető) adatok hiányában megszüntetik az eljárást.


szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Zolikaaa # 2007.02.26. 09:03

hozzászólás törölve

Kuxeva # 2007.02.25. 21:15

Hello

Érdeklödnék hogy arendörségi trafipax mérhet e JÁRDÁROL??

udv:)KUxeva

bootmaker # 2007.01.18. 09:08

Most te komolyan ilyen naiv vagy, hogy a rendőrre biznád a rendszámtakaritást?
És természetesen nem kell óránként, csak akkor ha olyan állapotban van, hogy az mondjuk egy "gyorsan" mozgó jármüvön nem azonositható.
Mindannyiunk-1 érdeke hogy mondjuk egy cserbenhagyó a rendszám alapján azonositható legyen.
B

Kuxeva # 2007.01.18. 08:27

köszike ..de én ezt nem értem.. ha esik az esö vagy nagy a lagyak akkor én minden orában mossam le a rendszámot vagy mi??