Hiteles autó lopás

Fallen # 2013.04.30. 18:45

Hát akkor sajnos ez van. Azért köszönöm a tanácsokat!

Mókusok # 2013.04.29. 14:35

Fallen:

mindkét hozzászólónak igaza van az elmondottakban, én is jogász vagyok, és nekünk is ellopták az autónkat pár éve. És ez így van: mivel nincs meg már a Bank számára a fedezet(jelen esetben az autó) ezért egy összegben válik esedékesség a vételi ár hátralévő részének megfizetése, jobb esetben részletfizetést kérhet. Tudom, hogy kevés vigasz, de örüljön, h volt Casco-ja, így legalább nem a teljes összeget bukta.

Dr.Attika # 2013.04.29. 12:51

Tisztelt Fallen!
Kölcsönt vettek fel gépjármű vásárlása céljából. A kölcsön fedezete volt a gépkocsi, melyre vélhetőleg vételi jogot kötött ki a bank. Igaza van az előttem szólónak, hogy a bank az ellopás miatt pótfedezetet is követelhetne és, ha nem nyújt akkor fel is mondhatja a szerződést. A törzskönyvet így már köteles kiadni a bank, hogy a vételi jogát nem tudja gyakorolni. Összegezve: a kölcsönt akkor is vissza kell fizetni, ha annak fedezete már nem létezik.

Fallen # 2013.04.29. 12:30

Értem, erre voltam kíváncsi. Érdekelne még egyébként egy ügyvéd véleménye is. Nem élem bele magam a dologba, csak most se kocsi, se pénz.

Azért köszönöm a választ!

wers # 2013.04.29. 11:59

nem kioktatni akartalak, csak leírtam, legrosszabb esetben mire számíts

az a gond, hogy a bank követelni fogja hitelt, nehéz lesz bármit is megvitatni, majd közlik veletek, mik a lehetőségeitek. Törzskönyvvel vagy anélkül.

Az a baj az autó hitelekkel, hogy mikor megveszed, utánnal már egy évvel akár 50%-ot esik a forgalmi értéke, a rá felvett hitel pedi nőhet ennyit. A biztosító pedig nem az új ár szerint fizet. Ha totálkáros lett volna a kocsi, akkor is így jártatok volna. Mi két éve jártunk így, egyösszegben ki kellett fizetni a különbözetet. (a biztosítóval azóta is perben vagyunk)

Fallen # 2013.04.29. 11:47

Casco volt, de még így is fennmarad 2.500.000 kb.
Nem egy drága autóról(Peugeot partner) beszélünk, de elég mellbevágó, hogy mire visszafizetjük, egy vadonat új BMW terepjáró árával vetekszik. Még mielőtt jönne az, hogy ezt vállaltuk, ez nem igaz. Az akkor szerződéskötéskor meghatározott törlesztőrészletet vállaltuk, nem a dupláját.
A törzskönyv azért lenne lényeges, mert onnantól talán lehetne a bankkal vitatkozni, de ezért is keresem hozzáértő segítségét!

(A kioktató hangnemre most nem térek ki...)

wers # 2013.04.29. 11:10

Sokan tanácsolták, hogy a törzskönyvet kérjük ki
miért?

Elég dühítő, hogy még évekig fizetjük a semmit.
Örülj neki, ha a bank nem egyösszegben fogja követelni, mivel már nincs meg az autó, mint fedezet.

CASCO nem volt?

Fallen # 2013.04.29. 10:56

Tisztelt szakértők!

2013.04.23-án délután, fényes nappal ellopták az autónkat. 2008-ban lett vásárolva hitelre. Sokan tanácsolták, hogy a törzskönyvet kérjük ki, ám 3 hónap híján 5 éve fizetjük, így ez a lehetőség nem elérhető.
A rendőrségen, a lopás napján be lett jelentve.
Elég dühítő, hogy még évekig fizetjük a semmit.
Valami tanács, hogy mit tudok ebben a helyzetben?

A témában jártas szakember/ügyvéd jelentkezését várom.

Köszönöm!