Centrum Parkoló/per

alfonsbautz # 2007.01.30. 13:36

Addig fognak írni, amíg te nem fizetsz. tehát eldöntheted, hogy most fizetsz, vagy a 100. levelük után...

S Z E R I N T E M...

...küldd el nekik szó szerint ugyanazt a levelet, amit az elsőre írtál, hogy nem voltál ott és hogy bizonyítsák be... (lehet nem értették meg)

de ha ezt teszed, akkor ne tegyél hozzá semmit! (az elakadt lemez technika nemcsak hatásos, hanem vicces is:-))

Qvik # 2007.02.01. 09:07

Sziasztok

A kérdésem a következő , ki felelős a táblák kihelyezéséért a fővárosban? Szeretnék tőlük kérni egy kimutatást mikor és hova tettek ki P táblákat és P(zóna) táblákat.

Csilla80 # 2007.02.01. 12:25

Sziasztok!

nekem egy olyan kérdésem lenne, ha valaki eladta az autóját a Testvérének, de nem íratta át, viszont 2 tanus adásvételi szerződése van a dologról és egy olyan 2 tanus nyilatkozata, hogy a testvére vállal mindent, és még most is azt mondja, akkor ebben a helyzetben mi a teendő? Mivel a Barátomon akarják behajtani a nem is kis összeget!

Hozzányúlhatnak bankszámlájához bármilyen magántulajdonához mielőtt pert nyertek volna?

Ha én megyek be a IJ-hez az is reagálásnak tekinthető?

Segítségeteket előre is köszönöm!:)

alfonsbautz # 2007.02.01. 15:24

Csilla!

Nincs para! Semmilyen magántulajdonhoz nem nyúlnak, semmilyen számlát nem tiltanak le jogerős (!) bírósági határozat nélkül.

Az autó tulajdonjoga a szerződés aláírásával száll át, nem az átírással, tehát ha van szerződés, akkor küldj be egy másolatot (vagy a barátod) és a részéről el van intézve, utána rászállnak a tesójára...

medosz # 2007.02.02. 05:51

Sajnos én is a szenvedő alanyokhoz tartozom, akik az IJ-től fizetési felszólítást kaptam.
Olvastam elég sok hozzászólást a fórumon. Lenne azonban egy kérdésem, amire jogi szakértőtől szeretnék választ kapni.
Ha a C.P. kft 2003 után vált csak jogosultá - nem visszamenőlegesen - hogy az autósok személyes adatait lekérdezze, akkor egy magáncég (IJ) milyen jogi alapokon jutott hozzá ezekhez az adatokhoz. Vagy a C.P. kft megszerezte azt a jogot is, hogy harmadik félnek kiszolgáltassa az adatokat?
A választ előre is köszönöm.

alfonsbautz # 2007.02.02. 14:19

Igen jó kérdés, feltettem az irodában...

Nem igazán szankcionálható. Az adatvédelmi biztos eljárását viszont indokolná jogosulatlan adatkezelés miatt...

Van okosabb megoldás???????????

Csilla80 # 2007.02.02. 14:49

kedves alfonsbautz!

Köszönöm a segítséget!:)

medosz # 2007.02.02. 15:17

T. Alfonsbautz!

Köszönöm a választ.
Azon gondolkodom, hogy felteszem ezt a kérdést írásban az IJ-nek is. Bár igazság szerint nem tudom, hogy mikori parkolásra küldték ki a csekket, mert csak egy "ismételt felszólítást" kaptam, amin nincs megjelölve, hogy mikori "nemfizetésért" küldték ki. Bár biztos nem az elmúlt egy hónapban történhetett, mert olyan autó megjelölését tartalmazza, amit több mint egy éve eladtam.
Ezért gondoltam, írok nekik levelt, küldjenek valami kézzel fogható anyagot. Vagy lehet, hogy nem jól teszem, hogy írok nekik?

Üdvözlettel

Dr.Attika # 2007.02.02. 15:33

Kedves Csilla!
Olyan nehéz megérteni, hogy az IJ-val nem szabad szóbaállni, levelezni. Eljárásuk alapja nem nyugszik törvényes alapokon. Olvassa el kérem az eddigi hozzászólásokat!
Pont arra alapoznak, hogy "balekok" válaszolnak nekik. Ebben az esetben a parkolási társaságnak van egy levele, miszerint hivatkozhatnak a bíróságon, hogy " követelésem teljesítésére felhívtam az adóst!" Ezzel az elévülést megszakítja.

boltosgyerek # 2007.02.02. 18:28

Hello! Van pár talált parkolójegyem (kb: 60-70) ami keresi gazdáját. 2002-től. Jogos tulajdonosának ingyen válaszborítékért visszajutatom. Kérésre listát küldök. Remélem segíthetek.

klimas # 2007.02.02. 20:30

Ment email.Kösz!

alfonsbautz # 2007.02.05. 12:25

:-) Dr Attikával nem vagyunk egy állásponton a levelézést tekintve: én szeretek velük levelezni és mindig meg is köszönöm, hogy írtak nekem. Egy hete fel is hívtam az ügyért felelős embert és meg is beszéltük a dolgot.

Azt mondta a telefonban, hogy igazából tényleg nem jogosultak (szerintem kezdő volt, mert ezt kb 6-7perc után mondta ki, pedig nekik valószínűleg szigorúan tiltják, hogy ezt beismerjék...).

bben viszont teljesen egyetértünk Dr. Attikával: semmilyen jogalapjuk nincs parkolási díj és pótdíj iráni igény érvényesítésére és ezt ők is tudják.

Viszont azt is tudják, hogy ha elég levelet küldenek neked, akkor előbb utóbb befizeted, hacsak nem vagy biztos magadban (ők is olvasták a Bibliában: hogy zörgessetek és ajtót nyitnak). Ebből élnek, ha én ott dolgoznék, hetente telefonálnék, hogy mi van. Pszichikailag készíteném ki az embert, hogy azért fizesse be, mert nem akarja, hogy többet hívjam. Õk így sikeresek. Te máshogyan és én is máshogyan. Szerintem jól csinálják, persze ettől függetlenül tanácsolom mindenkinek azt, hogy nekik ne fizessen...

ferrke # 2007.02.06. 11:56

Sziasztok!
Az ij-vel "kapcsolatban" állok 2002 előtti parkolásokkal. Rájuk megfogadva tanácsaitokat teszek nagyivben.
Amiről kérném a véleményeteket:
Kb 6-8X kaptam kék csomagot az elmult 5 évben, nnem fizettem be őket. Azon agyalok ha a cp ir levelet hogy fizessek és van foto akkor befizetem, de csak annyit mintha most tették volnna fel a csomit. Tehát semmi kezelési és bünti pénz nélkül, hivatkozva hogy nem kaptam semmi papirt, csomagot, de elismerem hogy lehetséges a jegynélküli parkolás.
Várom megtisztelő véleményeteket vann ennnek reális alapja??
Köszi üdv ferrke

alfonsbautz # 2007.02.06. 12:25

ferrke!

Ha kb. febr . 22-23-ig nem kapsz felszólítást, akkor mentesülsz a fizetési kötelezettség alól, mert dec 22-hez viszonyított 60 napon belül postára kell adniuk! Imátkozz:-)

És újra:

A parkolási díj és pótdíj után késedelmi kamat nem számítható fel

ferrke # 2007.02.06. 13:06

Kedves alfonsbautz!

Tehát: Az ajánlott levél átvételével kezdődik a potdij???
Most asszem ugy müxik hogy aznapi fizetéssel Xft, egy hétenn belülX+Y, ezentul X+Y+Z ft. Én csak X ft-ot fizetnék be.
Csao ferrke

ferrke # 2007.02.06. 13:12

Más:
Az ij-től kapott ajánlott levélben a parkolásokon kivül 15 000 adminisztrácios költséget is felszámoltak. Én visszairtam hogy nem ismerem el a parkolásokat és kértem őket hogy a számlámra fizessenek be 15 000 ft adminisztrácios költséget.
Erről mi a véleményed?? Jogos lehet kérni tőlük azt amit ők is kérnek tőlem????
ferrke

reman # 2007.02.06. 16:55

Tisztelt fórumozók,

nekem egy érdekes problémám van, mert Budapesten a Király utcában lakom. Ennek egyik fele pedig ugye VI, másik fele VII kerület. Jogos-e a büntetés, ha úgy állok meg, hogy az ablakból rálássak az autóra (azaz a másik kerületben...)? Természetesen érvényes és felragasztott parkolómatricával rendelkezem.

A másik kérdésem: ha megvettem a parkolómatricát mondjuk 2005 június 15-én, akkor jogos-e a június 14-i büntetés. Hiszen én kifizettem az egész évet. (mindegy mikor veszi az ember, decemberben is ugyanannyi, mint februárban, de akkor is jan 31-ig érvényes).

Köszönöm

reman

Dr.Attika # 2007.02.06. 17:33

"alfonsbautz"!
Érdekes az okfejtésed. Ezek szerint a verőlegényt is tisztelet kell, hogy övezze, mert az ő tevékenysége kapcsán is kifizetésre kerül a tartozás. Megdöbbentem.

robit # 2007.02.07. 17:03

Sziasztok!

A véleményetek érdekelne parkolás ügyben.
A szokásos a mese kaptam a cp-töl egy levelet, hogy tilosban állt a kocsi(fizessek 18000ft-ot),de nem emlékeztem a zacsira,ezért beballgtam az ügy félszog.-ra, hogy mondjanak valamit.Közölték, hogy csak egy kép sikerült, de biztosan sáros vagyok.
kértem hogy mutassák meg a képet, amit meg is tett az ügyintéző.
kép alsó egyharmada csak fű utána látszik felül nézetből és egy kicsit oldalról a rendszám és a lökhárító, majd fehér motorház tető.
Semmi más, tisztára olyan a kép mintha valaki matatja a kameráját és véletlen elsüti
utána meg kreálnak egy esetet.
Meg kérdeztem ez a kép mit bizonyit,mivel nem látszik semmi,a válasz nem is kell mert ez belső használatra van.
Mondtam miért fizetnék egy vasat is ha nem látom,hogy hibás vagyok.
Válasz:valamit mindenképpen fizessek elég 6000 is.
Mondtam nekik köszönöm a lehtőséget,de inkább nem.
Szerintetek ilyenkor mi a teendő?
Keressek ügyvédet?
Ha igen akkor kéne egy cím!

Elöre is köszi

Robit

Dr.Attika # 2007.02.07. 22:29

Hát ennyiért ne keress ügyvédet, mert az alaphangon 30 e. Várdd meg míg perelnek.

Qvik # 2007.02.08. 10:24

Igézet a 2/2005. KPJE ből
"A kijelölt várakozóhelyen való parkolás a közszolgáltatás igénybevételét jelenti, amellyel a felek között ráutaló magatartással (Ptk. 216.§ (l) bekezdés) polgári jogviszony jön létre. A polgári jogviszonyban keletkezett jogvita elbírálására a bíróságnak van hatásköre. Az önkormányzat, mint a helyi közutak, közterületek tulajdonosa, jogosult a fizető parkolóhelyek hasznosítási jogát másnak, ún. parkolási társaságoknak átengedni. E gazdasági társaságok jogosultak saját nevükben pert indítani a fizetést elmulasztó üzembentartóval szemben."

Igaz vagy nem?

1., "Tehát az önkormányzatnak joga van a parkolóhelyek hasznosítási jogát másnak ún. parkolási társaságoknak átengedni." Az V kerületben a szerződés szerint ez a Centrum Parkoló Kft.

2.,"E gazdasági társaságok jogosultak saját nevükben pert indítani"
Igen de ők nem a saját nevükben indítanak, hanem a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER KFT. nevében!
Figyelem ez a két cég különböző.

Kérdés jogosult vagy nem jogosult pert indítani a CENTRUM PARKOLÓ RENDSZER KFT.?

robit # 2007.02.08. 20:13

Köszi a gyors választ, akkor a labda ott van náluk.

Üdv.

Robit

Royal # 2007.02.16. 10:29

Hát hozzám is elért ma az áldás. Postás csengetett, ajánlva jött a levél, tehát átvettem, utána látom kitől jött: akitől egyáltalán nem számítottam küldeményre: a Centrum parkoló rendszer kft-től.

Állíólag 2003 augusztusában a bajza utcában parkoltam jegy nélkül. Az utca stim, mert egy cimborám lakik arrafelé, megfordultam kocsival a környéken, sőt jópárszor parkoltam is az utcában, de mindig kényesen ügyeltem arra, hogy a kresznek, és parkolási rendnek megfelelően parkoljak. És tudatában voltam hogy fizetős az utca, ergo szinte biztos hogy nem mulasztottam el a jegyváltást, és mikuláscsomagot (amit egyébként anno rögtön kiegyenlítettem volna) sosem találtam szélvédőn.

A levélben az áll, hogy kézhezvételtől számított 10 napon belül eleget kell tenni a felszólitásnak, ellenkező esetben polgári per. Én eddig csak csendes megfigyelője-olvasója voltam a parkolási pereknek, és mindmáig abban a tudatban voltam, hogy nem sértettem szabályt, tehát nem fogok hasonló felszólításokat olvasni....

Az összeg nem nagy, 5295Ft, de olvasva más emberkék eseteit, ad-hoc alapon régmúltról kiküldött követeléseket, én is úgyérzem hogy egy nem jogos követeléssel állok szembe, és nem igazán szeretnék egy ilyen régi kétes dologra fizetni.

Hozzáértőktől kérdeznék, mi ilyenkor a teendő? Az összeg relative kicsi ahhoz hogy pereskedjünk és legyen belőle valami komolyabb összeg (meg vagyok győződve hogy ezen csak veszthet az ember, nekem nincs semmi adu a kezemben) de túl nagy ahhoz, hogy mindenfajta bizonyíték hiányában csak úgy a semmire fizessek.

pite07 # 2007.02.16. 11:31

Üdvözlet Mindenkinek! (A téma ugyanaz.)

Tegnap kaptam egy felszólító levelet a Centrum Parkoló Kft-től, melyben közlik,hogy 2004.09. hónapban valahol Pesten parkoltam, és azóta tartozok nekik, fizessek be 6335-Ft-ot azonnyomban.
Csak pislogtam,hogy semmit nem tudok az egészről,nem kaptam soha semmi papírt (a helyszínen sem). Beszéltem a központtal és (lehet hogy blöff volt), azt mondta a hölgy, hogy "látja a képen az autót, jó kopott az eleje." Az autó persze már rég nem az enyém,de én voltam a tulaj akkoriban.
Viszont 2007.február van.
Mi a teendő? Befizetni? (Bpesttől 200km-re lakom.)

Tegnap emlékek jöttek elő,hogy valóban jártam ott anno,és hogy a parkolási "szakember" éppen tette volna rá a csomagot amikor odaértem. Valami 5-10 perc volt az egész ottlétem. Emlékszem arra is hogy 500Ft-ot mondott,hogy elintézhető kp.-ben is ott helyben (a zsebébe).Sőt azt is hozzátette,hogy "csak a főnököm meg ne tudja".
Szép! Most meg 6335-Ft csekk. :(

A kérdésem az lenne ezek után,hogy mi várható nemfizetés esetén?
Én (nemtommi) ugye hát felhívtam őket egyeztetés miatt,ezzel szignózva hogy megkaptam a levelet. Már bánom,de ez van.Kértem bizonyítékot,mire a hölgy azt mondta,hogy "nem lehet,de bejöhetek megnézni a fotót". Hát nem. (200km!)

Mr.Anderson # 2007.02.16. 13:01

Sziasztok!

Én ma kaptam készhez egy ajánlott levelet a Centrum parkoló Kft. től, miszerint 2002 szeptember 10 -én jegy nélkül parkoltam és nem fizettem be a kirott 2600 ft pótdíjat ami mára már 4700 forintra nőtt. Az autómatáknál lehetőség van arra hogy a helyszínen az autómatánál megváltsuk a pótdíjjat és a bizonylatot a büntetéssel együtt postázzuk. Na de az autómata erről másolatot nem ad. Én ezt meg is tettem gondolván hogy ezzel megfizettem a büntetést. Bizonyítani nem tudom mivel másolatom nincs ,de ha lett volna is 4 és fél évig ki őrzi? Mi a teendő ilyenkor? Be kell fizetni a csekket? Tényleg perre viszik a dolgot, vagy csak ilyeszgetnek? Ha valaki hasonló cípőbe jár írjon.