Centrum Parkoló/per

Mr.Anderson # 2007.02.16. 13:02

Sziasztok!

Én ma kaptam kézhez egy ajánlott levelet a Centrum parkoló Kft. től, miszerint 2002 szeptember 10 -én jegy nélkül parkoltam és nem fizettem be a kirott 2600 ft pótdíjat ami mára már 4700 forintra nőtt. Az autómatáknál lehetőség van arra hogy a helyszínen az autómatánál megváltsuk a pótdíjjat és a bizonylatot a büntetéssel együtt postázzuk. Na de az autómata erről másolatot nem ad. Én ezt meg is tettem gondolván hogy ezzel megfizettem a büntetést. Bizonyítani nem tudom mivel másolatom nincs ,de ha lett volna is 4 és fél évig ki őrzi? Mi a teendő ilyenkor? Be kell fizetni a csekket? Tényleg perre viszik a dolgot, vagy csak ilyeszgetnek? Ha valaki hasonló cípőbe jár írjon.

Dr.Attika # 2007.02.16. 14:07

A csekken szereplő összeget szerintem ne fizesdd be!Kizárt, hogy jogi úton érvényesítenék, mert az alaphangon is 3000,- Ft illetéket jelent nekik.

szota # 2007.02.16. 14:13

üdv,
Ahelyett, hogy más adatokkal Én is leírnám ugyan azt a sztorit kérhetném, hogy joghoz értő összegezné a teendőket?

1. elévülés: tavaly decembertől új szabály (ha jól olvasom itt) a 60 nap. Ez minden esetre igaz, tehát a tavaly dec elötti esetekre is vagy csak az azóta keletkezett pótdíjakra?
  2. Ha normál levelet kapok (nem ajánlott) akkor ha jól értem, ne reagáljak rá se levélben se szóban, mert az az elévülésnek tenne alá?

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 14:23

Nekem se ez volt az első csekk már tavaly november óta küldözgetik , én E-mailen válaszoltam nekik. Akkor most magam alatt vágtam a fát?

szilva75 # 2007.02.16. 15:28

Sziasztok! Én is ma kaptam egy csekket. Tudom, hogy parkoltam ott abban az utcában, valószínűleg még abban az időben is, mivel akkor hoztam haza aput a kórházból. Mindig megvettem a parkolójegyet, sőt állandóan az időt néztem, hogy nem kell-e még másikat venni. Szintén nem volt mikuláscsomag a kocsin.
Kíváncsi lennék, hogy mit lehet csinálni. Be tudja-e bizonyítani egy olyan fényképpel, hogy tényleg ez történt, amin egyértelműen rajta van, hogy az én autóm, valóban fizető övezetben álltam, és hogy nem volt érvényes parkolójegyem.
Szerintem én reklamálni fogok, e-mail-ben + tértivevényes ajánlott levélben. Küldjék meg a képet! Addig nem fizetek.

Dr.Attika # 2007.02.16. 16:04

"szota"!
Igye van. Normál levélre ne reagáljon.!Azért küldik normál levélben, mert 350 forintnyit sem bíznak abban, hogy megtérül.

netmedve # 2007.02.16. 20:23

Kedves fórumozók!

Ma én is megkaptam az ajánlott levélnek tűnő borítékot, melyben egy 2003. novemberi esetre hivatkozva kérnek tőlem 8 ruppót. Feláll a szőr a hátamon. Törvénytisztelő emberént mindig rendesen etettem a parkoló órákat. Ezért aztán abszolút nem értem milyen bűnt követhettem el. Magyarul baromira igaztalannak érzem a vádat.

Kérdéseim:
1, A bűnözés tényét kell-e igazolnia a Kft-nek irányomba? Vagy elég egy felszólító levél, a hülye már úgyis kidobta a befizető ceklit 3 év után?

2, Milyen időpont az ilyen időpont: " 2003. 11.22 11:00:44 - 2003.11.22 11:00:44-ig terjedő időben "? 0 másodpercért is fizetni kell.

3, Hogyan tudom megvédeni vélt igazamat ezek után?
4, Mi van, ha addig készítették el a fotót, amíg parkolóórát etettem?

Esetleges válaszaitokat előre is köszönöm.

Dr.Attika # 2007.02.16. 20:29

"netmedve"!
Olvasd el miket írtunk e témakörben! Dobdd ki a szemétbe és élj boldog életet mint eddig, amíg nem küldték e levelet.

netmedve # 2007.02.16. 20:38

Kösz a gyors választ. Most olvasgatok, de egyelőre csak panaszokat találtam, bár biztos meglesz a konkrét válasz is.

Mindenesetere azt teszem amit írtál. Kidobom és elfelejtem.

Apropó még egy kérdés:
Magán a levelen van egy ajánlott küldeményhez hasonlító nyomat. Ez mennyire hivatalos? A postásnál én nem írtam alá semmit.

Mr.Anderson # 2007.02.16. 20:51

Dr. Attika!

Jogilag indítható polgáriperes eljárás a pótdíj nemfizetésért? vagy minél tovább húzom annál több lesz a büntetés? Én már 3 csekket kidobtam ,de mindig küldenek egy másikat. Mit mond erről a jog? Engem 2002.09 ben büntettek meg állítólag. Annak lassan 5 éve és mégis küldözgetik a csekkjeiket.

Purblind # 2007.02.16. 22:58

Na sajnos énis megkaptam az első csekkemet nem ajánlott levélben :2003.05.20 08:55-2003.05. 20 08:55 ig áltam fizetés nélkül a parkolóban. És ezt mind 7895 forintért. Tényleg drága a parkolás :)

Hát ezt a hülyeséget szerintem én sem fizetem be. Lehet hogy ezt inkább április 1-ején kellett volna kiküldeniük.

Kenderice # 2007.02.17. 11:33

Hát 0 perc parkolásért tényleg sokat kérnek...

teleavizió # 2007.02.17. 13:38

Jó napot
A CENTRUM küldött egy cseles felszólítást. Szokása szerint legalább két éves ügyről.
Kinyomoztam- annak idején azt hozzáadták egy másik, szintén kétes tartozásomhoz, amelyet akkor ki is fizettem.
Erre az engedékenységre építenek is.
És így másodszor is számláztak.
El tudom képzelni, hogy rengeteg bevételük van hasonló kétes ügyekből.
De nem csak nekik- mert lekérik a rendszámomat, a postaköltség stb... mindenki jól jár?
És én kérhetek e tőlük posta, és ügyköltséget, mert ők duplán számláznak?
Olyan ez, mint a vicc.

Royal # 2007.02.17. 14:11

Az esetek jogosságától, vagy jogtalanságától eltekintve, a "30 napon túl meg nem fizetett parkolási dij" miatt kiszabott pótösszeg is bicskanyitó... miért fizessek pótdíjat ÉN ha egyszer ÕK nem jelezték időben követeléseiket?

Nem értem, hogyan lehetséges, hogy ezek a parkolótársaságok, a nyilvánvaló stiklieikkel még mindig törvényesen, és a legteljesebb nyugalomban müködnek ?

teleavizió # 2007.02.17. 14:33

Nem ha egy, közintézmény a köz mumusává válik...
Valaki ezt ellenőrzi?

teleavizió # 2007.02.17. 14:39

Az éves autosztrádadíj 37000 Ft.
Tudható, hogy azzal költségek is vannak, és fenntartásuk fedezetére szolgálnak.
Éves szinten legalább ennyi parkolási díj, a büntetések minek szolgálnak a fedezetéül?

teleavizió # 2007.02.17. 14:46

Folyik egy másik topik is.
Abból másolom át, ha igaz:
"A 2006. évi CX törvény 17.§-a egészíti ki 3-ik bekezdéssel a Közúti Közlekedésröl szóló törvény 33.-ik §-át. /Pótdíjazás/
Jogvesztő hatályú, ha 60 napon belül nem jelzik , és 1 éven belül a behajthatósága teljesen elévül.
A hatálybalépés időpontja 2006. dec. 22.
A 34.-es § 2-es bekezdés visszamenőleges jogvesztést is kimond, amennyiben 60 napon belül nem jelentkeznek BIZONYÍTHATÓAN "

Ez érthetővé teszi a kapkodásukat.
De hogyan engedhettéák eddig is? És követi e vizsgálat a jogosságukat?

teleavizió # 2007.02.17. 20:50

Még egy kérdésem:
Szabályos egy fizetési felszólítás, ha csak az aláíró géppel írt neve szerepel és alatta "ügyvezető sk."
Aláírás pedig sehol?
Ez jó trük is lehet...

teleavizió # 2007.02.17. 20:52

Elvárom, hogy az aláíró írjon alá.
Ha már pénzt kér tőlem, jogtalanul.

Lézo # 2007.02.18. 07:45

A Centrumtól sima levélben kapott listán ez áll:

Ismételt felszólítás: 0 ( ! ! ! )
Tarifa: 160
Pótdíj összege: 4160
Befizetett összeg: 960
Hátralék összege: 3200

Ehhez hozzászámítottak 2000 Ft ügyviteli költséget és 175 Ft lekérdezési díjat, s ezért fizessek be 5375 Ft-ot.

Mindezt egy 2004.07.15-i nulla másodpercig tartó pótdíjazási esemény kapcsán halmoztam fel.

Ki tudja, 2004-ben mekkora összeget kellett (volna) befizetni, ha azonnal fizetek? Én úgy emlékszeK, hogy akkor rögtön befizettem 960 Ft-ot. Ezt a Centrum is elismeri. Többet kellett volna?

messzelato # 2007.02.18. 08:32

Lézo!

Szerintem a sima levélnek a szelektív szeméttárolóban a helye. Mert, hogy környezetekímélőek vagyunk! Jól összetépve! :) messzelátó

messzelato # 2007.02.18. 08:36

teleavízió!

A CP által eladott követeléseken, melyeket az IJ akar érvényesíteni egy olyan bizonyos Tóth Gergő szerepel, aki nem is létező személy. Ezt az IJ-nél el is ismerték. Akkor miért nem Leonyid Brezsnyev nevét írták oda? Na erre varrj gombot! messzelátó

teleavizió # 2007.02.18. 10:29

Mi az hogy eladott követelés?
Nekem CP fejléces levél jött!
Létezik, hogy egy behajtó cég használja a CP fejlécét? Aláírás nélkül?
Ez szabályos? Nem törvénysértő?
Ha az, valaki fellép ellenne? Ki?

teleavizió # 2007.02.18. 10:36

Lézó
Szándékosan nem írnak időtartamot. Nekem sem írtak. Õk valamilyen kezdő időpontnak magyarázhatják. (logikátlan persze). De ne félj, mindent kimagyaráznak!
Mi nem tudunk ügyvédet fogadni, nekik meg minen újukra jut.
Be is fejezem, hiszen tíz kérdést feltettem, egyre se kaptam választ.

Ez a fórum is legfeljebb mosolyog az egészen.
És még az a jobb...

umbrella # 2007.02.18. 10:38

Kedves Dr. Attika!

A 2006. dec. 22-étől számítva 60 napon belül kaptam a levelet a cp-től 2002-es és 2003-as esetekre, amikor még nem is én voltam a tulajdonosa a kocsinak. Elévültek már ezek az esetek? Mikor évül el egy eset? Hogyan bizonyítsam adásvételivel, hogy nem én voltam a tulaj, ha a válaszlevelemre nem reagálnak? (tóth gábor ügyvédi irodának még telefonja sincsen bejegyezve) Ez alapján már bizonyíthatóan rossz a rendszerük, hogy téves adatokkal dolgoznak? Az ügyek hány százalékát viszik perre, egyáltalán van valaki akinek az ügyét perre vitték? Nyert már valaki?
Ha vesztett már valaki akkor fizetett? Vagy a végrehajtó vette át az ügyet?
Csak bizonyos összeg elérésénél viszik perre? Ha válaszolok nekik én úgy érzem, hogy azt hiszik végre találtak egy palimadarat akivel lehet szemétkedni és továbbra is küldenek fizetési felszólításokat, ha nem válaszolok akkor meg megy az ij-hez aztán per és egy csomó költségem? Az ij milyen költségeket számolhat fel? Rémhíreket olvasok több százezrekről..
Tudom, hogy sok a kérdés, de megnyugtató válaszok és bizonyítékok szerintem sokak helyzetét megkönnyítené.
Előre is köszönöm: Komáromi Sándor