Centrum Parkoló/per

kea4 # 2008.01.22. 21:49

FIGYELEM!

Észnél legyetek, sorstársak, mert ha valaki kifizeti a követelt összeget (csakhogy nyugta legyen), de nem a követelés igazi jogosultjának, az számoljon avval is, hogy az igazi jogosult továbbra is követelheti a zsetont.

Egy példával élve: ha X tartozik Y-nak 1 MFt-tal, és erről én tudok, és meggyőzöm X-et, hogy a tartozást nekem köteles visszafizetni, és ő így is cselekszik, holott én ezt nem vettem meg jogszerűen Y-tól, akkor Y továbbra is jogszerűen követelheti az 1 MFt-t X-től. Szóval vigyázat!

Későbbi felhasználásra nyomtassátok ki, és tegyétek el az alábbi linkek olvasható idevágó cikket.

Üdvrivalgással:
KEA.

klimas # 2008.01.22. 14:39

pmd! Bocs rosszul írtam a főv.közt.park. kft-ben van része , ha jók az infóim ?!

mexes # 2008.01.22. 06:58

Jogerős győzelem a behajtókkal szemben!

Jogellenesen adta el a Centrum a követeléseket.

http://www.nol.hu/…cikk/478053/

Gaben75 # 2008.01.21. 17:23

Üdvözletem!

A creditexpress újfent bombáz parkolási pótdíjjas felszólításokkal, lenne néhány kérdésem
A követelés birtokosának a ZEE Zrt van feltüntetve, de a felszólításokhoz nincs mellékelve az engedményezési megállapodás (Centrum - ZEE). Jól tudom, hogy a ptk előírja a kötelezett értesítését az engedményezésről?
A creditexpress-t már nem lehet felhívni, csak üzenetet lehet hagyni nekik (levelükben is ezt írják). Én kétszer hagytam üzenetet (ezt persze bizonyítani nem tudom) és kétszer írtam nekik mailt (visszaigazolás megvan), melyekben kértem, hogy vegyék fel velem a kapcsolatot, mert néhány dolgot tisztáznunk kéne, mielőtt fizetnék. Egyikre sem reagáltak. Most akkor én hátradőlhetek, hogy nincs dolgom amíg nem keresnek, vagy zaklassam őket üzenetekkel tovább?

Előre is köszönettel

pmd_ # 2008.01.21. 16:27

szota

nem számít bele az elévülésbe

klimas

A Centrumnak semmi köze a BÖPhöz. A rendeletek mindenkire vonatkoznak.

klimas # 2008.01.21. 14:21

Üdv ! Segítsen valaki világosságot gyújtani ! Tudomásom szerint 3 parkolási cég működik Bp-en , A centrum, a fővárosi parkolási kft., és a budapesti önkormányzati parkolási kft.
Ha jók az infóim az utóbbit ,a böp-t ,a centrum ( is )hozta létre !(?)
Ha a centrumnál aggályok vannak akkor az általa létrehozott cégnél lehet hogy szintén vannak működési anomáliák ?
A fővárosi rendeletek nem egyformán vonatkoznak mindháromra ?

szota # 2008.01.21. 07:36

azért mindenkinek ajánlom, hogy nézze meg, hogy a Centrum által oly sokat emlegetett 19/2005 (IV.22) rendelet melléklete hogyan határozza meg a zónákat! Engem úgy akarnak büntetni a fenti rendeletre hivatkozva, hogy a rendeletben megállapított zóna határát nem értem el!
Küldtem erről fotót és térképet is...
Nem nagyon izgatta őket: nem áll módunkban elfogadni...

Innentől kezdve engem sem érdekel, ha per hát legyen:pereljenek be!

Apropó: az MTV hiradójának híre szerint a bíróságok több 10ezer pert fagyasztottak be várva a közigazgatási hivatal vs. Centrum prének jogerős ítéletét az engedményezésről.

Ez vahj, jó nekünk? Beleszámít az elévülésbe?

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

klimas # 2008.01.19. 17:12

Még egy kis adalék a levelemből, hogy miért is fizetünk ?

TÁJÉKOZTATÓ
A Fővárosi Közgyűlés többször módosított 19/2005 (IV.22) Fővárosi rendelete értelmében a várakozási övezet területén, közúti várakozóhelyen a várakozási díjat az abban a díjövezetben elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál (érmével vagy parkolókártyával), a megállást követően haladéktalanul, külön felhívás nélkül, vagy a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használatának megindításával, lehet megváltani.
Várakozási és korlátozott várakozási övezetben csak abban a díjövezetben elhelyezett parkolójegy-kiadó automatánál váltott parkolójeggyel szabad várakozni. Amennyiben Ön nem a pótdíjfizetési felszólításon rögzített helyszínhez tartozó várakozási övezetben váltja meg parkolójegyét, hanem egy másik övezetben (pl. alacsonyabb tarifa, nem határoló terület), úgy a parkolójegyét nem áll módunkban elfogadni.
A parkolójegyet a gépjármű első szélvédő üvege mögött, kívülről jól látható helyen és érvényességének ellenőrzését biztosítva, olvasható módon kell elhelyezni.

Ombudsmani ajánlásban foglaltak alapján a parkoló-ellenőr kizárólag a gépjármű szélvédő mögötti területét, a műszerfal tetejét vizsgálhatja parkolójegyet keresve; a gépjármű vezetőjének személyiségi jogainak védelmében.

A rendelet értelmében nincsen türelmi idő első jegyváltásra. A pénzváltás nem elfogadott indok a jegy késedelmes megváltására.
Lejárt parkolójegy esetén második jegyváltásra (a várakozás meghosszabbítására) vagy a parkolóhely elhagyására a türelmi idő egy óránál hosszabb időre történő díjfizetés esetén 15 perc, egyéb esetben 5 perc. Az azonos időre ill. egymás után váltott parkolójegyek érvényességi ideje nem összeadandó.

A 3500 kg össztömeget meghaladó gépjárművek esetén (pl. lakóautó, autóbusz, tehergépkocsi) a várakozási díj a normál tarifa 3-szorosa. A díj megfelelő érvényesítése miatt 3 db jegy megváltása kötelező, mely információ a jegykiadó automatákon is szerepel. Ennek megfelelően díjfizetés hiánya esetén a pótdíj összege 3-szoros (tehát 5 napon belüli fizetés esetén az egyórai várakozási díj 33-szorosa, 5 napon túl 63-szorosára emelkedik).

Ha a várakozási díjat a várakozás megkezdésekor nem fizették ki, vagy a várakozási díjat a várakozás megkezdésekor kifizették ugyan, azonban a kifizetett díj alapján jogosult várakozási időt túllépték várakozási díjkülönbözetet, és pótdíjat kell fizetni, mely a vonatkozó rendelet értelmében az egyórai várakozási díj 11-szeres 5 napon belül díjfizetés esetén; 5 napon túli fizetés esetén ez a díj a 21-szeresre emelkedik

p.s. Szeretném én is, hogy a vállalkozásomban hasonló szorzókkal szankcionálhatnám a késve fizetőket !!!!!

klimas # 2008.01.18. 15:58

Persze , másolat mindenképpen , sőt a levélbe beírom hogy hiteles másolatot készítettem mindenről ! Kíváncsi vagyok , mit lépnek?

websas # 2008.01.18. 15:48

Klimas

Jó döntés
Azért MÁSOLATOD maradjon biztos ami biztos.
Üdv:websas

klimas # 2008.01.18. 15:27

Websas ! Kösz az ötletet , hétfőn küldön a cetlit nekik ajánlott tértivevényesen , nekem megér 2-300 pénzt !Többet kellene bedobnom az órába ha személyesen intézem ,meg nem hergelem fel magam annyira !

klimas # 2008.01.18. 15:27

Websas ! Kösz az ötletet , hétfőn küldön a cetlit nekik ajánlott tértivevényesen , nekem megér 2-300 pénzt !Többet kellene bedobnom az órába ha személyesen intézem ,meg nem hergelem fel magam annyira !

Kontár # 2008.01.18. 15:06

Hogy lehetséges, hogy egy digitális fotót - pontosabban fényképezés időpontját - okiratként elfogadja a bíróság?

Talán ezeknél a fényképezőgépeknél a dátumot nem lehet átállítani, csak közjegyző előtt?

...a kontár

websas # 2008.01.18. 15:02

Klimas-nak

Neked teljesen igazad van, de hülyeség ellen csak hülyeséggel lehet védekezni.Számlát bárki kérhet nem kell cégnek vagy vállalkozónak lenni.kérsz a nevedre és kötelesek adni.Ezzel kilőtted a leveledben említett azonosítási problémát.Ha a számlát sem fogadnák el akkor az Apeh-nál lehet nekik egy kis örömet szerezni.
(hamis számla)Ha személyesen intézed akkor a társaság elött megállva (szintén fizetős hely)jegyet kell venni
és magaddal vinni az irodába,és róla is számlát iratni.
Közben a parkolóőr az autódat megbünteti(neked viszont a jegy kellett a számlairatáshoz)igy lesz egy bizonylatod,hogy volt jegyed és ugyanarra az időre egy feljelentésed,hogy nem volt.Aztán menjenek Bírósághoz, még kárigényed is lehet.(munkaidő stb.)

kalimera # 2008.01.18. 13:39

Sziasztok, Kérlek, jó tanáccsal segítsetek, abban, hogy most kaptam egy utolsó felszólítást, per elöttit, egy 2003.11.19én, egy lejárt parkolójegy, és egy 2003. 05.15i nincs parkolójegy miatt. Ezekre a tartozásokra 2007. február óta szólongatnak fel, előtte nem. Sajnos, én a parkoló cédulat ugyan megvettem, de, ahogy megtaláltam a büntetést, írtam nekik egy sima levelet, beletettem, a parkoló jegyet, és, úgy gondoltam, mivel fizettem, elkűldtem nekik, a cédulát, és 4 évig semmi értesítést nem kaptam, így rendben van minden. Most mire lehet hivatkozni? Még, ha ajánlva adom fel, a leveleket, akkor sem örzöm meg, ennek a bilétáját. 4 éve semmi féle értesítés nem jött, vagy meddig vagyok köteles, egy parkoló jegy blokkot megőrizni, ki tudja, az erre vonatkozó tőrvényt? Vagy most is csak ijesztgetnek? Előre is köszi a segítséget

Dr.Attika # 2008.01.18. 13:15

Így van. Nagyon sokan fizetnek és ez ezen cégeknek talált pénz.

mone1 # 2008.01.18. 13:09

Helló Mindenki!
Én nem a Grover vagyok a Szezám utcából, csak egy a sok ezres per előtt álló autósokból. Olvasgattam a beírásokat és úgy látom mindenki máshol áll az ügyben. Nos én a minap kaptam az utolsó peres eljárás előtti felszólítást a Creditexpress Kft-től. Nem igazán tudom mit tegyek, mert az "esemény listában" felsorolt követelések biztos, hogy jogtalanok, de bizonyítani nem tudom, mert 2002-es és 2003-as a dátum. A kérdésem, hogy van-e valamilyen közös jogi képviselet, vagy megbízható ügyvéd ebben az ügyben, mert nekem nincsenek jó tapasztalataim. Annyi minden félét írnak, hogy nem tudom eldönteni, hogy mit tegyek. Nem szeretnék bíróságrs járni, ami valószínű elkerülhetetlen, de nem szeretnék azok közé sem tartozni, akik az utolsó pillanatban kifizetik a büntetést és a Centrum meg dörzsöli a kezét, hogy ez is meg van. Mert szerintem csak ezért küldözgetik a leveleket, mert minden egyes felszólítás után vannak akik beijednek és fizetnek. Na ilyen nem szeretnék lenni! Ha valaki tud segíteni, kérem tegye meg.
Köszi Mone1

bigdady # 2008.01.18. 11:24

számla jó ötlet :)

klimas # 2008.01.18. 09:54

Hello ! A jegyem természetesen meg van .Csakhogy én az autóm oldalsó kis háromszög ablakába szoktam tenni a járdával ellentétes oldalon , mert csak ott tudom lezárni a járgányt !
Szerintem : 1 . a jegy jól látható oldalról is !
2 . ez az ablak is szélvédő ugyebár !
3. arról nem tehetek hogy a samesz nem
győződuk meg a jegy meglétéről !
4. ha a jegy nem bizonyíték mert nincs
rajta azonosító akkor feketén
elrakhatják a díjat ?

websas # 2008.01.18. 09:12

Szia Klimas

1 ötlet:
ha megvan a jegyed kérjél tőlük elszámolásra alkalmas "áfás" számlát ( ezt kötelességük adni mert sok vállalkozás el tudja számolni költségként).
A számlán vagy a neved, vagy a rendszámod szerepelni fog.Személyesen vagy postai uton is intézheted.
(azért másolatod maradjon)

Ha megvan akkor a bírságnak annyi.

klimas # 2008.01.18. 06:24

Tisztelt Sorstársak ! A mai nap kaptam

BUDAPESTI ÖNKORMÁNYZATI PARKOLÁSI KFT.
........
........
........Iktatószám: MK/02559/07

Tárgy: Panaszelbírálás

Tisztelt ..........

Ezúton tájékoztatjuk, hogy a(z) ...... forgalmi rendszámú gépjárműre kiadott 207071608545036 hivatkozási számra érkezett panaszát nem áll módunkban elfogadni, mivel a pótdíjazáskor készült fotók szerint a gépjárműben a szélvédő mögött a beküldött parkolójegy nem látható, amennyiben rendelkezett is a beküldött parkolójeggyel, az a díjfizetés ellenőrzése céljából jól látható módon a szélvédő mögé nem került kihelyezésre. A parkolójegyet a szélvédő mögött mindig jól láthatóan kell kihelyezni az információt adó oldalával felfelé. Az utólagosan bemutatott parkolójegyen nincs olyan azonosító adat, amely igazolná, hogy azt valóban az adott gépjármű várakozási díjának kiegyenlítéséhez váltották meg, ezért a pótdíj befizetésétől eltekinteni nem tudunk.

2415+1752000
Fentiek értelmében kérjük, hogy
2415,- Ft pótdíjhátralékát
2000,- Ft ügyviteli- és postaköltséget, valamint
175,- Ft KEKKH lekérdezési díjat, összesen
4590,- Ft -ot a mellékelt „készpénz-átutalási megbízáson”,

belföldi postautalványon (rózsaszín csekk) vagy banki átutalással az OTP-nél vezetett 11705008-20466323-00000000 számlaszámra a levél kézhezvételétől számított 10 naptári napon belül megfizetni szíveskedjen. A közlemény rovatban feltétlenül tüntesse fel a hivatkozási számot ill. gépjárműve forgalmi rendszámát.
A határidő eredménytelen elteltével követelésünknek polgári peres eljárás útján kívánunk érvényt szerezni. Ebben az esetben kizárólag a gépjármű forgalmi engedélyében bejegyzett üzembentartó, ennek hiányában a gépjármű tulajdonosa felel a gépkocsi üzemeltetésével kapcsolatban keletkezett tartozásokért.

Budapest, 2008.01.15

Tisztelettel
Fodor Gáborné
ügyfélszolgálati vezető

Kérdem én akkor mi a jó fenét fogadnak el igazolásnak ?????????

matska # 2008.01.16. 12:50

Létezik az,hogy a credit ex. és az intrum ugyanazért az ügyért üldözzön valakit? Eléggé nonszensznek hangzik de úgy néz ki,hogy ez a helyzet :DDD

barnus # 2008.01.15. 13:25

Nekem is még folyamatban lévő ügygyem van a credittel. Az ügyvédtől kapott levelet feltudom alyánlani.Én sem fizetek,ugyanis érvényes jegyem van. De ez őket nem hatotta meg.Hát most várom a pert. Üdv.minden sortársnak

Parkolással kapcsolatban szeretném kérdezni,hogy ha megvan a parkólójegyem és állítolag nem látszik a fényképen akko is perelhetnek? Ez egyévvel eze