Centrum Parkoló/per

Gezemice # 2008.02.13. 12:54

Sziasztok!

Jó sok hozzászólást végigolvastam, de olyat nem találtam, ami érintené az én problémám egyik részét.

Mostanában én is a CE-től kapom a leveleket, tegnap jött a perlés előtti utolsó, ajánlásnak vagy tértivevénynek nyoma sincs.
Mint ahogy az a levél is simán érkezett, amit sikerült még pont 2007. 02.20-án postára adni a centrumosoknak, ebben viszont világosan látszik, hogy a vitatott eseményt követően BEFIZETTEM 720 forint pótdíjat.
A levélen az nem látszik, hogy mindezt az ügyfélszolgálaton tettem meg (ahol emlékeim szerint még talán valami nagykönyvet is aláírtam a befizetésről), és nem is tehettem volna mást, hisz a parkolójegy hiánya miatt azon melegében egy kerékbilincset is kaptam, így muszáj volt személyesen és még aznap intézkednem. Persze arról a 15 ezerről szó sincs sehol.

Kérdezném: ha az üfsz-n fizettem a pótdíjat (jah, 2003. májusi ügyről van szó), akkor eléggé irreálisnak tűnik, hogy csak részösszeget adtam volna a portásnak. Ha pedig 720-at kellett fizetnem, akkor most milyen jogcímen találták ki, hogy további 3000 forintot, plusz ennek a járulékos költségeit, jelen pillanatban összesen ~6000 ft-ot fizessek be?
Nem merem felhívni őket, mert az már szóbeli reagálásnak minősül, viszont parázok a bíróságtól, hiába tudom, hogy mások már megnyertek ilyen pereket, mégiscsak szeretnék biztosra menni, hogy nem az épp illetékes bíró napi hangulatától függ, hogy elfogadja-e a centrum érveit vagy sem...

(Ugye az nem számít ajánlott levélnek, amikor magára a fejlécre nyomtatnak egy vonalkódot? A borítékon nyoma sincs annak, hogy ezt a posta valóban ajánlott levélként kezelte volna, én meg semmit nem írtam alá és nem vettem át bizonyíthatóan.)

nandy # 2008.02.13. 10:50

Párom rendszeresen jár a belvárosban, elég sokat dobál az órákba.

Idén már kétszer kaptunk felszólítást két különböző esemény kapcsán, egyszer sem találtunk csomagot a szélvédőn...

Sőt, egyre többször előfordul, hogy nem jó a parkolóóra, ez persze csak akkor derül ki, amikor 1-2 száz forintot már bedobtunk.

Szóval megfordult már kis fejecskénkben, hogy ez esetleg nem véletlenül van...

kisnyúl # 2008.02.13. 09:48

A minap kaptam ezt az e-mailt. Érdemes elolvasni...

Gondolom sok olvasó rendelkezik autóval , és jelentős részük szembesült már
valamilyen formában a "mikulás csomaggal"...igen , a parkolótársaságok
tejelésre felszólitó zacsijával.

Nekem egész nap a városban kell dolgoznom, így nap mint nap többször
szembesülök ezekkel az élősködőkkel. Jó igavonó állat révén fizetem is a kis
cetliket és pakolom szorgosan a szélvédő mögé. A minap a II.kerületben
álltam meg , szokásomhoz híven vettem is jegyet , kiraktam, felmentem
dolgozni.

Kicsit elmértem magam az idővel , és lejárt. De mivel láttam az autómat az
ablakból , gondoltam megvárom a hiénát , és ha látom hát leszaladok és
ledumálom vele. Meg is jött menetrendszerűen 4-5 perccel a jegy lejárta után
, és már kezdett is neki fotózni....kirakta a csomagot. Lerohantam, de mire
leértem nem volt ott a csomag a szélvédőn. Ellenben a hiéna sétált tovább ,
kezében kék csomaggal.

Utána mentem , és kultúr magyar ember módjára megszólítottam (nem rohadjál
meg v ilyenek). Mondtam, hogy láttam, hogy rárakta, de sajnos nem találom.
Erre jött az első "pofon", hogy "így jártam , majd kijön levélben"....igen
csak addigra már 2500Ft-os büntiből lesz vagy 7000. Itt már én is
bepöccentem , kikaptam a kezéből a csomagot , és hát jééé...az enyém volt.
Odatette , lefotózta , és le is vette. Persze a társaságnak ez tiszta üzlet
, mert ha nem tudok róla , nem fizetem be, ha nem fizetem be , fizethetek
3x annyit 1 hónap múlva. És azzal védekezni, hogy nem is volt ott, nem
tudok , mert hát ugye ő lefotózta.

"Elbeszélgettünk" elmondta, hogy ő csak kis porszem, és, hogy a nagyobb
hatékonyság érdekében a felkészítésen mondták neki, hogy ezt így kell
csinálni. Így jár jobban a cég. Nem is igazán tudom kire haragudjak jobban.
Erre a rablóbandára, akik ennyire gátlástalanul lopják ki a szemünket (és
hát ugye az önkormányzatok, mint tudjuk nem sok pénzt látnak ebből). Vagy
erre a szerencsétlen majomra , aki kiszolgálja őket.

Hol itt a jog? Nagyvállalat kontra kisember ismét 1:0

JOLY-JOKER # 2008.02.12. 17:31

szia eskrisz

mond meg a papinak és a maminak ne izguljanak és várják a bírósági eljárás megindulásáról az idézést .
Ott kell majd kérni , hogy mutassa be a felperes a fotókat - na aztán lesz majd - nehéz mert azt kell bizonyítani , hogy ott sem voltak adott időben ,
talán még azt is ,hogy ha nincs fotó akkor a jármű sem volt ott .
egyenlőre ennyi
hali

JOLY-JOKER # 2008.02.12. 17:27

szia syn24
ha lennél szíves megjelölni azt a bizonyos önkormányzati rendeletet előre is köszi
hali

lac83 # 2008.02.12. 14:02

Hali
ma kaptam perelés előtti utolsó felszólítást. Igaz nem a centrumtól, hanem a CREDITexpresstől. 2002es parkolásról van szó. Nem ajánlott vagy tértis. Tudtok segíteni, hogy mit csináljak? Mikor évül el?

eskrisz # 2008.02.12. 10:31

Egy nagyon régi történet lezárásához szeretném kérrni a segítségüket.
2006 április 18.-án a (a centrum Parkoló társaság szerint) a szüleim parkolójegy nélkü parkoltak valami budapesti belvárosi helyen.
Az ügyben csak az a furcsa, hogy nem voltak ott a szüleim az emlí­tett napon. Aznap külföldön voltak, és ők az autó egyedüli kizárólagos használója, így nem állt az autó a belvárosban, amúgy is Lőrincen laknak, nyugdíjasok nem mennek a városba sem autóval sem anélkül. Ez egy tévedés nem volt kérdés részükről.. A szüleim személyesen felkeresték a Centrum Parkoló Társaságot, hogy tisztázzák a félreértést, de sajnos nem tudtak semmi érdemlegeset intézni.
A Centrum parkoló társaság felkeresésekor még ráadásul több ilyen felháborodott panaszossal találkoztak akiknek hasonló problémájuk volt. Apukám kérte a társaságot, hogy fényképpel vagy hogy valamilyen úton módon ezt bizonytsák, ezt a meg nem történt parkolást de nem tunak semmit felmutatni. Nincs fénykép, nincs bizonyíték elven ezt akkor le is lehetne zárni ezt az ügyet. A szüleim is így gondolták, de pár hónap elteltével ismét kaptak levelet.
A tévében több csatornán a tévé ügyvédje (Juszt műsora) is és a tv2 naplója is foglalkozott ezekkel és ehez hasonló esetekkel, hogy ilyen sajnos van. Az interneten is nagyon sok fórum foglalkozik ilyen esetekkel, és meglepő, hogy mennyi embert akarnak megkárosítani ezáltal.
De mi a teendő?? Mikor lesz vége? Kihez lehet fordulni? Ha nincs bizonyíték akkor nincs ügy sem úgy gondolom.
Ennek ellenére már a szüleim levelet kaptak Tóth B.Gábor ügyvédtől, aki követeli rajta megint valami összeget. A szüleim probáltak kapcsolatba lépni az Rtl klubbal is, de megoldás még mindig nem született erre a megmagyarázhatatlan dologra.

Kérem szí­ves segtségüket ha akár egy telefonszámmal is tudnának segí­teni, akkor az is segítség lenne.
Köszönettel. Eskrisz

yester # 2008.02.11. 21:47

bpetya!

Én is itt tartok, ma megjött a "Per előtti utolsó felszólítás". Eddig semmire sem reagáltam, az első felszólítót év elején kaptam az esetről "olyan ajánlott" - belül vonalkódos - levelet: ezen az első felszólító levél boritékján 2007.02.19-es dátum van és egy 2003.12.18. 09:05:58 - 2003.12.18. 09:05:58 -ig terjedő időben pótdíjazási esemény kapcsán 3120 Ft - 30 napon túl meg nem fizetett - pótdíjtartozásra hivatkoznak.
A második felszólító borítékján 2007.09.23. a dátum, ez már ügyvédes felszólító - a Tóth B. Gábor variációs :) - ügyviteli költséggel és BM lekérd. díjjal együtt már 8295 Ft- ről szól.
A harmadik 6359 pénzről már a Creditexpresstől (ügyvédi díj stornózva, helyette adminisztrációs költség) és az uccsó, ami ugyanezen összegről .....de vigyázz, mert a csekk felett levő szöveg: "A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti Önnel szemben . . ." nem a CP-re vonatkozik, hanem a Zee Capitalra!! Ók fognak-vagy nem fognak: ez a kérdés számomra is perelni.
Várom a beszámolód a fejleményekről sorstárs! :)

dubisubi (törölt felhasználó) # 2008.02.10. 13:08

Kea4 !

Öszintén, fele-fele arányban van a jogos és jogtalan ! Én esetemben finoman szólva eltúlzottak a követelések összegszerüsége,ez igen érzékenyen érinti a lelkivilágomat ! Harcolok ellenük ameddig csak tudok,
ez az én kis magánháborúm !

"Simán megúszták pedig félre vezették a biróságot !!!" Erröl beszélek !!!

bigdady # 2008.02.10. 07:32

gratula

syn24 # 2008.02.09. 22:38

Sziasztok !

Pert nyertem a Centrum ellen már másodszor.
kb 2 millio-t szerettek volna összesen.
Egy Önkormányzati rendelet értelmében nem elég a parkoló övezet tábla kintléte.Szükséges még ott szerepelnie alatta 5 kiegészitésnek is ahhoz ,hogy fizetö parkolonak megfeleljen.Mivel ez Bp.-n nem igazán van meg igy hát az elsö peremben csak a rendeletre kellett a biroság figyelmét felhivni .1-0
tipp: az öt kiegészitö táblát csak pár helyen láttam még szabályosan kirakva,ahol tehát ez nincs meg ,az nem fizetö parkolo a kressz szerint.

Másodszor pedig már a 3. tárgyalás közben kiderült hogy a centrum a követelését eladta még a per elött,de azért még megprobálta töllem beszedni.Hát nem lettek megdicsérve.2-0

Csak azt nem értem hogy ,simán megúszták pedig félre vezették a biróságot !!!

syn.

kea4 # 2008.02.09. 20:55

dubisubi!

Ez az összeg mind jogtalan vagy igazságtalan követelés?

Üdvrivalgással:
KEA.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2008.02.09. 20:35

Tiszteletem !

Sajnálattal olvasom,hogy több Perbenlévő Autós is Kifizette vagy Átutalta a Néha Jogtalan Követeléseket is a Parkoló Társaságoknak ill. Követelés Behajtó Cégeknek ! Ez Nagy Hiba ! Ne Fizessetek Feleslegesen ezeknek a Hiénáknak !!! Én 560.000 Forinttal Tartozom a Centrumnak,de Tölem Fel is Fordulhatnak, Utolsó Vérig Harcolok Ellenük Minden Eszközzel Amivel csak Lehet !!!

szota # 2008.02.06. 17:49

kea,

Sajnos nem :(
csak a hírt tudom beidézni:
http://nol.hu/…cikk/477275/

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

kea4 # 2008.02.05. 18:43

GThomsn!

"A parkoló társaság levelének dátuma 2007 február 18. A boríték egyelőre nincs meg." De ha ajánlottan kaptad, akkor a feladás tényleges dátuma megállapítható, a t. Bírósággal köteleztetni kell a felperest, hogy mutassa be a postakönyvet, vevényt, vagy amit, de az hiteles és eredeti legyen. Esetleg lehet előtte tájékozódni a postán, hogy nagy levélforgalmú céget hogyan is adnak föl ajánlott küldeményeket.

Üdvrivalgással:
KEA.

kea4 # 2008.02.05. 18:36

Kedves Szota!

Nincsenek illúzióim a bíróságok logikájával kapcsolatban. De mivel nem vagyok jogász, az egyetlen dolog mégiscsak ez, amire alapozhatok, és persze tudjuk a szakirodalomból, hogy van a) homokra alapozott ház, ami összedől, és b) van sziklára alapozott ház, ami nem dől össze;)

Tudnál adni egy linket az általad hivatkozott LB ítéletre?

Üdvrivalgással:
KEA.

szota # 2008.02.05. 16:49

Kea4,

A baj, hogy a bíróságok agya sokesetben nem a "normális" logika alapján forog. Nagyon sok bíró elfogadja/elfogadta önmagában az ADATBÁZIST bizonyítékként és nem is érdekli az, hogy az adatbáziba vajon jogszerűen került-e be az adat.
Kíváncsi leszek, hogy most, amikor a Legfelsőbb Bíróság jogerősen kimondta egy ítéletében, hogy az adatlap (adatbázis) önmagában nem elég objektív ahhoz, hogy a társaság ezzel bizonyítsa követelésének jogosságát változik-e a kép.

szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.

bpetya # 2008.02.05. 16:21

Kea4!

Én is köszönöm! Ma megjött a "Per előtti utolsó felszólítás". Azt hiszem, nem fogok rá reagálni, elvégre ha nincs fénykép (nem is lehet), akkor nem hiszem, hogy sokra mennének. Egyébként a csekk felett ez volt: "A határidő lejártát követően Megbízónk a követelést polgári peres úton érvényesíti Önnel szemben . . .". Szóval akkor nem adták el a követelést a Creditexpressnek, csak megpróbálják beszedni a pénzt, ha nem sikerül, akkor meg perel a CP.
Ha bármi történik az ügyemben, megosztom veletek.

Köszi!

bp

GThomsn # 2008.02.04. 11:45

KEA, Köszi a választ!
A parkoló társaság levelének dátuma 2007 február 18. A boríték egyelőre nincs meg. Gondolom, az kellene a bizonyításhoz! Ekkor -még 2007 februárjában- én személyesen bementem hozzájuk, s az egyik büntetést kifizettem. (Egyre emlékeztem,ezért azt kifizettem.)
Én a becsületességet többre tartom a jognál,de amint látom a Centrum Parkoló kft-vel szemben a becsületességemmel semmire nem megyek.

Tudtommal olyan eset is van, hogy -ugyan nem volt fénykép-, de a bíróság mégis elfogadta bizonyítékként a nintendo-s papírt. Vki tud ilyenről? Ott miért fogadták el? S ahol nem, ott miért nem?
Egyáltalán mennyi egy ilyen per költsége kb?
Ha nyerek, akkor is kell vmennyit fizetnem? Mennyit kb?
Ha veszítek nagyságrendileg milyen költségekkel kell számolnom?
Hányszor kell járnom tárgyalásra?
Mennyi ideig szokott tartani egy-egy ilyen ügy lefolyása? 2-3 hónap? 1év?

kea4 # 2008.02.03. 20:39

BPetya és GThomsn!

Figyu! Lapozzatok vissza egy kicsit a parkolási fórumokban! Nagyon röviden a lényeg: pénzkövetelés alapesetben öt év alatt évül el. A parkolási (pót)díj is pénzkövetelés. Mivel azonban ez nem életszerű, 2006. decemberében változott a szabályozás, a parkolási társaságok 60 napos jogvesztő határidőn belül ki kell küldjék levelezés útján a felszólítást, és egy kerek év alatt elévül (ha semmi nem történik közben). A régebbi ügyek esetében ez azt jelenti, hogy 2007. február 20. utáni postabélyegző (és nem levéldátum!!), és ajánlott vagy térti levél esetében nyertetek.

Magánvéleményem: ha nincs fénykép, akkor nem parkoltam. Az, hogy a kocsi adatait valaki fölírta, az még azt sem bizonyítja, hogy JÁRT a parkolási övezetben, nemhogy ott várakozott volna. Legalábbis normális és a logikára valamit is adó észjárás szerint.

Üdvrivalgással:
KEA.

GThomsn # 2008.02.03. 10:54

Sziasztok!

Nekem 2003. 7.havi bírságom van. ZeeCapital szólít fel. Hasonlóan bpetyához én is 1-2 bírságot kapok évente,s azokat be szoktam fizetni. Erre a 2003-asra nem emlékszem,ezért nem tartom jogosnak a fizetési igényt, ergo nekik kellene bizonyítaniuk.
A kérdésem az lenne, hogy mikortól dokumentálja fotókkal is a Centrum a parkolásokat?
Illetve, hogy elegendő-e a "Nintendoval" rögzitett bírság a bizonításhoz? Tehát, hogy volt-e olyan eset, hogy a bíróság ezt elfogadta elegendő bizonyítékként? (Fotó nélkül.)

bpetya # 2008.02.02. 19:43

Sziasztok!

Engem is megtalált a ZEE Capital Zrt, hogy van egy be nem fizetett állítólagosan 2004-es bírságom a Centrumnál és akkor most nekik fizessek. Évente 1-2 mikuláscsomagom van, azt mindig befizetem, stb. De soha nem jött semmilyen felszólítás. Mindegy, hagytam nekik üzenetet telefonon, hogy hívjanak vissza (más kapcsolat nem lévén), majd közel 2 hét után fel is hívott egy manus. Mondom neki, ha van fényképe, hajlandó vagyok fizetni, ha nincs, felejtsük el. Másnapra ígérte, hogy jelentkezik és megbeszélünk egy időpontot, amikor is megmutatja a képeket. 5 perc múlva hívott, hogy kép nincs, és nekik nem is feladatuk, nem kötelességük a Centrum által átadott adatok valódiságát ellenőrizni, így nekem nincs más lehetőségem, mint a fizetés. Vagy jön a behajtás. Véleményetek??

Köszi!

bp

klimas # 2008.01.25. 10:37

Semmit , dőjl hátra! Ha ezek után is próbálkoznak , akkor jó nagyot hasalnak ! Csak zárójelben , nem kevés büntit szedtél össze!

balinta # 2008.01.25. 07:30

Folyamatosan kapom a felszólítást (perről, behajtásról)a Credit expresstől, hogy fizessek. A legutolsó (tegnapi)levélben Engedményezési nyilatkozat is volt: Centrum, ZEE capital és Credit express között 2008. január 07-i dátummal. Csak az a probléma, hogy én bankon keresztül a (2007. márciustól 2007. júniusig terjedő időszakra szólt a büntetés) 100e Ft-ot ÁTUTALTAM 2007. 12. 03-án!!!!
A Centrum felszólítók hivatkozási számait és a banki átutalásról a nyilatkozatot elfaxoltam Credit expressnek kb. 2 hete.
Mi a további teendőm?

pmd_ # 2008.01.23. 09:03

klimas

abban sincs