Centrum Parkoló/per

messzelato # 2007.01.29. 15:46

Üdv klimas!

Nekem jogi szakemberek azt tanácsolták, hogy az ilyen " közönséges postai úton érkezett küldeménynek " rögtön az ovális irattároló ( szemétkosár) a helye. Jobb esetben összetépve a szelektív hulladékgyűjtő! De azért rám ne hivatkozz! :) messzelátó

klimas # 2007.01.29. 15:02

Üdvözletem a sorstársaknak !
Én is kaptan az Intrumtól levelet , nekem már valami igazgatósági tag írta alá !
Kérdem én : a levél sima postai küldeményként jött semmi ajánlott vagy tértivevényes stb . akkor a "tisztelt társaság " mivel bizonyítja , hogy értesített valamilyen módon engem ?

messzelato # 2007.01.27. 17:29

Üdvözöllek Dr. Attika!

Ez jó ötlet! Épp itt a kezemben egy felszólítólevél.
Valóban X. Gergő behajtási szakértő. Na erre rákattanok én is. :)

üdv! messzelátó

Dr.Attika # 2007.01.27. 15:40

Még egy adalék Intrum ügyben. A leveleiket rendre X. Y. behajtási szakértő írja alá. Egyszer felhívtam az urat és megkérdeztem van e szakértői engedélye? -Ugyanis az engedély nélküli szakértői cím használata szabálysértés. - Mikor ezt közöltem a pók letette a telefont. Visszahívtam, de már a "kollégái" szerint házon kívül van.

Ajánlom figyelmetekbe az Intrum cégpapírjait! Nagyon tanulságos. Főleg azoknak akik fizettek nekik.

messzelato # 2007.01.27. 13:58

világesze2!
Nekem nem is az általad leírtakkal van godom, bár ha az élet logikáját nézem lehetne, hanem azzal, hogy évekkel ezelőtti eseményeket melegítenek fel a parkolási társaságok. Ezzel az a gondom, ( és szerintem másoknak is ) hogy ha normális időn belül ( 30 nap ) értesít a parkolótársaság, hogy valamelyik autóm nem fizetett, akkor azt én szó nélkül kifizetem és a sofőr következő havi béréből levonom. Szerintem ez így korrekt ( jogilag is ) mert a szabálysértést nem én követtem el. Na de négy évvel ezelőtti esemény " tettesét " én ma már hogyan szankcionáljam? Már az országban sincs! Miért kell nekem jót állnom mások évekkel ezelőtti trehánységa miatt. Vegyyünk egy másik példát. Három évvel ezelőtt elütnek egy gyalogost egy autóval. Most jelentkezik egy tanú. Akkor automatikusan én mint üzemben tartó vagyok a felelős? Szóval akármilyen LB határozat is született, ez az ügy sántít és kilóg a lóláb, hogy a törvényalkotók részrehajlók. A parkolótársaságokat ugyanis semmire sem kötelezi. Ez így gusztustalan. Üdv! messzelátó

donquijote # 2007.01.27. 12:45

Vizsgálatot kezdeményeztem a Intrum és a Centrum közötti szerződés jogszerűségének tárgyában. Aki érintett figyelje a VI. kerület (Terézvéros) parkolással kapcsolatos híradásokat.

Dr.Attika # 2007.01.27. 11:02

Én saját ügyemben ( saját ügyem? a feleségem parkolt.) egészen másodfokig elmentem. A bírók rálátása a parkolási ügyekre "0". Ezeknek hivatkozhatssz jogszabályra! Semmit nem ér. Most annyiban jobb a helyzet, hogy törvény kötelezi a parkoló "rablókat" arra, hogy 60 napon belül küldjék meg postán az igényüket a parkolási díjra. A peremben erre is hivatkoztam, hogy nem kaptam értesítést, de a "bíró" lesepert, hogy "elég azt a szélvédőre tenni". Erre szemtelen módon megjegyeztem, hogy: " T. Bíróság, ha a megyei bíróság bírájának ablaktörlő lapátja alá egy kereset levelet elhelyezek azt iktattatni fogja?" Válasz örüljön hogy nem súlytom rendbírsággal!

világesze2 # 2007.01.27. 10:46

Jajj de nehéz az élet......

Kábé százszor volt itt kiragozva, hogy a parkolótársaság követelése polgári jogi viszony, így a btk és az sztv alapján nem mentesülhetsz a költség alól.

Volt arról is LB döntés, hogy a jármű üzemeltetése során keletkező költséget (parkolódíj, útdíj, stb.) az üzemben tartó viseli.

Tehát nem számít, ki parkolta oda az autót.

csp4 # 2007.01.27. 08:38

Hahó Kollégák!

Van valaki a sorok között, aki már nyert (nem vesztett) pert a parkolótársaság ellen azon az alapon, hogy nem a tulajdonos használta az autót?
A Fővárosi Önkörm. rendeletének változását és az erre vonatkozó jogegységi határozatot átnéztem. De nincs tudomásom még ezek gyakorlatáról. Valakinek van?

messzelato # 2007.01.26. 22:37

Tisztelt Dr.Attika!

Most regisztráltattam magam ezen a honlapon, de az EMPAMO-nak aktív tagja vagyok. Köszönöm megnyugtató válaszod. Ezekről a gittegyletekről nekem is hasonló a véleményem. Én ma is kaptam egy Isten tudja hanyadik felszólítást. Rendre közönséges postai küldemény formájában. Ezek rögtön az " ovális irattartóban " :) landolnak. De rendre keresnek a céges mobilomon, a városi telefonon is. Pechük van, mert először mindig " magánszám " kijelzéssel keresnek a mobilomon, utána rögtön a városin. De arra is volt elképesztő példa, hogy az ugyancsak velem egy házban ( társasház) lakó bátyámat hívták fel. Ott a 15 éves unokahugom vette fel kagylót és vele " üzentek " nekem, hogy igen nagy baj lesz, ha nem fizetek. Szegény kislány teljesen kiakadt. Aljas gengszterek ezek mind! Üdvözlettel! messzelátó

Dr.Attika # 2007.01.26. 22:25

Válaszom. Ne foglalkozzanak velük. Ezek szélhámozók Kft. ,Rt. bőrébe bújva. ( Van a cégnek mind a két cégformára vonatkoztatott állapota.) Már többször leírtam e topicban: balfékekre utaznak.

Székely F # 2007.01.26. 21:55

Én ma megkaptam a második levelemet is a I.J-től.Azt irták ,hogy mivel az első levelükre nem válaszoltam igy 5 napon belül fizessek,vagy a jogi osztálynak továbitják a jogi uton valo behajtáshoz.Sima levélként jött.Az hogy lehet ,hogy valaki sima levélként,valaki meg ajánlottan kapja?Tudom,hogy Dr Attikát leterheljük,de a sorstársaim nevében is köszönöm a válaszait.Lehet,hogy egy páran,köztük én is nehezebben értelmezem a jogi dolgokat,de ezért is elnézést kérünk tőle.
Ugyhogy én is felteszem a kérdést Dr Attikának.Ne foglalkozzak velük?Nincs joguk a behajtáshoz,ha elötte a Centrum nem értesitett ,hogy átadták az ügyet?

ezso # 2007.01.26. 18:43

Köszönöm Dr.Attika a választ!

Utolsó kérdésem, hogy gyakorlatilag, ha nem fizetek, akkor nem fog megtörténni, hogy mondjuk1 év múlva bíróság elé citálnak, de 8ezer helyett, már 80ezer Ft-ot akarnak rajtam behajtani.
Magyarul, ha jól veszem ki a szavaidból ez a levél az Intrum részéről egy "beijesztés" és aki megijed és fizet, az nekik jó, aki meg nem, azt hagyják annyiba?
Egyébként a centrumtól is kaptam felszólítást kb.4 hónapja (arra nem reagáltam), most pedig az Intrumtól. Egyik sem jött ajánlva. Max abba beleköthetnek, hogy felhívtam őket és azt rögzítették, ezzel elismertem, hogy megkaptam a levelüket. Én marha......

Dr.Attika # 2007.01.26. 14:18

Nem tudok. Egy jogi szaklapban jelent meg. Az adatvédelmi biztos honlapján valószínűleg fellelhető.

ferrke # 2007.01.26. 13:27

Dr. Attika!
Hát ez remek hir:))
Tudnál nekem erről az állásfoglalásrol egy linket adni?
Köszönöm
Csao ferrke

Dr.Attika # 2007.01.26. 13:14

Nem adhatja. Erről van adatvédelmi biztosi állásfoglalás.

ferrke # 2007.01.26. 12:46

Dr. Attika!
Remélem igazad van!!!
Más:
Talán az még rendben lehet hogy a cp. kikéri a rendszámhoz tartozo tulaj adatait. De ezt ő továbbadhatja?? Adatvédelmileg franko ez??
Várom véleményeteket
Üdv ferrke

Dr.Attika # 2007.01.26. 11:29

Nem vett az meg semmit. Nincs joga adósság behajtására. Nem véletlen, hogy sima levelet küldözgetnek. Egyébként ha engedményezés lett volna arról a Centrumnak kell értesíten az adóst.

ezso # 2007.01.25. 23:49

Sziasztok!
A Következő ügyben kérném segítségeteket:

Kaptam a "drága" Intrum-tól a felszólítás. Először kb 3-4 honapja jött a centrumtól (azt letojtam), majd most az Intrum-tól. Egyik sem ajánlva jött, de a mostani tartalmazza, hogy 8 napon belül fizessek be két büntit 2002-ből.

Felhívtam őket (ez lehet hogy hiba volt) és beszéltem egy ügyintézővel. Első kérdésem, hogy fénykép, vagy videofelvétel van-e? A válasz, hogy természetesen nincs, de a Legfelsőbb Bíróság a parkolóőr által beütött rendszámot bizonyító erejűnek tekinti, tehát a befizetés alól semmiképpen sem tudok kibújni és minél tovább húzom, az összeg csak nőhet. Azt szeretném megtudni tőletek (visszaolvastam, de nem találtam, vagy elsiklottam felette), hogy a srác igazat mondott-e, vagy csak a hangfelvétel miatt kellett ezt mondani? Nem egy sárkányos összegről van szó (8000Ft), de milliomos nem vagyok, meg azért volna jobb helye ennek a pénznek.

Légyszi írja le valaki, hogy muszáj-e fizetnem, vagy megúszható valahogy a dolog, ill. igazat mondott-e az ügyintéző? Azért bíróságra sem szeretnék járni, ha tényleg csak én lehetek a vesztes.........
Mellesleg mikuláscsomagot nem kaptam, amire az ügyintéző azt mondta, hogy lefújhatta a szél, levehették a gyerekek, de ennek ellenére fizetnem kell!

Feltételezem, hogy az Intrum jobb ügyvédeket, jogászokat tud megfizetni, mint én, tehát, ha eleve alaptalan lenne a bünti, akkor nem küldözgetnének felszólításokat. Remélem én tévedek!

Minden esetre jó lenne tudni, hogy ez csak ijesztgetés, vagy esetleg elérem azt, hogy ha most mondjuk nem fizetek, akkor pár év múlva mire bíróságra kerül az ügy a 8000-ből 100000Ft lesz, mert fizethetem az Intrum ügyvédeit és a vesztes per egyéb költségeit is!

Segítséget előre is köszönöm: ezso

Ui: Egyébként két verziót tudok még elképzelni:

1. Az Intrum megvette a megfelelő embereket, hogy mindenféle fénykép és egyéb bizonyíték nélkül a közterületes által beütött rendszám (zárt rendszerre hivatkozva) bizonyító erejű. Így a parkoló akár jogtalanul is áldozattá válik, mivel csak veszíthet.

2, Köztudott, hogy a Centrumtól az Intrum megvette valós összegű hátralék néhány százalékáért a régi be nem hajtott követeléseket. Mindenkinek küld egy ilyen tartalmú ijesztgető levelet és ha 10-ből 3-4 ember megijed és fizet már megérte nekik.

Jó lenne konkrétan tudni, hogy mi lehet a hivatalos álláspont, mert eddig ahány fórumot olvastam, kérdeztem mindenki mást mond...............

tomiorsi # 2007.01.25. 17:35

Szintén 2003-as évre kaptam fizetési felszólítást a Centrum Parkoló nevében eljáró Intrum Justita Zrt-től egy be nem fizetett parkolási díj miatt. Egyből ügyvédi felszólítás jött. Előtte azonban semmi! Hm. Érdekes! ??
2003-ban én voltam az autó tulajdonosa, azonban kölcsönszerződésem volt (féléves) egy külföldi állampolgárral, aki ezidőtájt használta az autóm.
Kérdésem: Nekem kell megfizetni ez esetben is a parkolási díj hátralékot vagy sem?

psychedelic # 2007.01.22. 19:47

HoooPPá.. lemaradt..

ezek állitolag 2003 as ok,,,,

4 évig se képpSe hang... most meg kamatkamat......

psychedelic # 2007.01.22. 19:44

szintén IJ..... 134.000.- röl... de viszont nem én használtam az autot ami a nevemen volt hanem egy közeli hozzátartozom...
? mit tehetek ?
A hozátartozom kilétét nem szeretném kiadni semmiképpen...
s.o.s

enosz007 # 2007.01.22. 19:36

Ma kaptam egy fizetési felszólítást, hogy fizessek be ... ezer forintot, mert 2003. májusban itt és itt parkoltam érvényes parkoló jegy nélkül. 2007. január 19-én kelt a felszólítás. Nem tudom elképzelni, hogy mint csináltak eddig, hiszen ez az első levél amit kaptam. Ez az egyik, a másik pedig, tuti hogy a kocsival nem voltam még a környékén sem annak a címnek amit írtak. Kiváncsi leszek ha majd kérem a dokumentumokat a társaságtól mit küldenek meg. A kocsin soha nem volt mikulás zacskó vagy még hasonló sem. Kérdezem, hogy mit tudtok arról, hogy a jpg képeket elfogadják-e bizonyítéknak?
Láttam, hogy korábban szó volt a Photoshop-ról, érdekes téma lehet! Nem vagyok egy profi fényképész de bármikor oda ill. levarázsolok egy autót a képről.
Másik kérdésem, hogy várhatják el az embertől hogy emlékezzen rá, hogy mit csinált lassan 4 éve, ezzel véleményem szerint a védelemhez való jogunkat sértik.

Fannika # 2007.01.17. 21:53

Ha küldenek még felszólítást, az elhunyt kocsijára a jövőben is? (lásd előző hozzászólásom)Ez MIT JELENT? ::::
"(2007. január 1.) megelőzően keletkezett pótdíjfizetési kötelezettség elévüléséből e törvény hatályba lépésének időpontjában még több mint egy év van hátra, a követelés e törvény hatályba lépésétől számított egy éven belül évül el."
???

Fannika # 2007.01.17. 21:49

Sziasztok! Örökölhető a Centrum felé meglévő tartozás? A hagyatékiba be kell venni tételesen? Hagyatéki eljárásunk lezárult novemberben, és most kaptunk az elhunyt kocsijára vonatkozó 2003-as parkolásról büntetést. Be kell fizessük? Be kell venni a hagyatéki végzésbe utólag?