Centrum Parkoló/per

PatPet # 2008.03.26. 23:06

Kedves Fórumtársak!

Segítséget, tanácsot szeretnék kérni. Mobillal szoktam parkolni, így tettem tavaly augusztusában is. Megkaptam rendben az SMS-t is, hogy elindították a parkolást.

Mint később kiderítettem, a havi alapdíjat (3-400 Ft) éppen aznap vette le a parkoló társaság a számlámról, így annak egyenlege - mivel már nem volt rajta sok pénz - mínuszba ment át. Következésképpen azonnal leállították a parkolást, és még a szokásos figyelmeztető SMS-t sem küldték ki nekem. A parkolóőr, persze, megbüntetett.

Szerintem viszont a parkoló társaság a hibás, hiszen ha figyelmeztetnek, hogy leállították a parkolást, akkor nem hagynak abban a hiszemben, hogy minden rendben. Azóta már felszólításokat is kaptam stb. Tehetek valamit? Köszönök minden segítséget előre is.

Beno_Lukrecia # 2008.03.28. 10:26

Szia Kea,

Kiegésziteném az első linket :)

http://www.mfor.hu/…yekben_.html

minden esetre érdekes a cikk.

Lukrecia

Beno_Lukrecia # 2008.03.28. 10:32

valamiért nem teszi be rendesen a linket

wwww.mfor.hu/cikkek/Lassuk_tisztan_parkolasi_ugyekben_.html

Lássunk tisztán parkolási ügyekben a cikk címe.

klimas # 2008.03.28. 18:34

4 db w van az elején !!

klimas # 2008.03.28. 18:46

Sajnos 3 db w-vel sem működik !

Cornucopia # 2008.03.28. 20:03

Ma kaptam a BÖP.től egy levelet (a kocsi müszerfala és szélvédöje köze becsúszott a jegy -kölcsön autó volt, az én autómmal ilyen nem szokott előfordulni)
idézet a levélből:
"Pótdíjazáskor készült fényképfelvételeken a beküldött 8877 számu parkolójegy nem látható, érvényessége 11:55 perckor lejárt. Tekintettel, hogy a fényképfelvételeken nem látható így ezt a parkolójegyet nem tudjuk figyelembe venni. A pótdíjazás 11:55 perckor történt."
Most akkor 11:55-ig érvényes a jegy vagy nem (a jegyen 11:55 állt), vagy az utolsó perc az már necces, az már vitatható???? Szerintem nem, akkor most mi van?? Ha nem látható a jegy akkor nem is volt? Na ne már, ezt a Centrumnál simán elfogadják. Én szinte mindennap ott parkolok (a saját kocsimmal). Szerintem csak iszonyatosan hernyók !! Ti hogyan látjátok?

klimas # 2008.03.29. 18:49

Üdv Sorstárs ! Én is vitatkozom a böp-el , sőt nekem le is írták : az utólagosan bemutatott jegy nem bizonyíték !!!! MI VAAAAAAN???? Nagyon szép udvarias e-mailben /posta költség kizárva/ megkértem a hölgyet , legyen szíves elárulni nekem ugyanmár mit fogadnak el bizonyítéknak és küldjék el nekem a képet is .Ennek lassan másfél hónapja , eddig csend van. Ne hagyd magad , ha van jegy , rajtuk a bizonyítási kényszer !!

Endzsi # 2008.03.31. 10:20

Szia Lukre!

Köszönöm az infot.
Megnézem!

Üdv:-)
Endzsi

bpetya # 2008.04.03. 18:58

Szia Klimas!

Ha jól emlékszem, tegnapelőtt kellett menned a bíróságra. Mi történt, mi lett a vége?

bp

luck66 # 2008.04.04. 10:18

sziasztok
nekem is van egy ügyem,
autómat 2003-ban eladtam,mivel nem iratták át,sőt tovább értékesitették 2006-ban a apolg. mest.hiv kivonatta a forgalomból, a lényeg: tegnap sima levél CREDIT EXPRESS-től 260 ezer./CENTRUM megbizottja áttételesen/
2006-ban már jött ügyvéd felszólitás,akkor minden irat másolatát elküldtem azóta csend volt,most más kéri a pénzt,nekik is eladták a nem létező tartozást és birósággal fenyegetnek.
szerintetek reagáljak a levelükre vagy várjak a perre és ott majd én kérjek költségtéritést tőlük

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

luck66 # 2008.04.04. 10:21

bocsi az előbb kimaradt a parkolások 2004,2005-ben történtek

Pontos választ talán csak a jogvégzettek adhatnak,de az Ó véleményük is sokszor különbözik!

klimas # 2008.04.04. 18:13

bpetya! Kösz az érdeklődést , az eredménny a klasszikus orvosi tanmese : a műtét jól sikerült csak a beteg nem élte túl!
Röviden : addig jól állt a szénám , amig kb. fél óra késéssel megérkezett az ellenfél ügyvédje és a nemtisztelt bírónő kitörő örömmel nem üdvözölte.Ettől kezdve 180 fokos fordulat , minden érvem lepergett / együttműködés hiánya , nibcs rendesen kitáblázva a park.övezet stb/ és csak az volt a fontos , tudok-e 2003-as jegyet bemutatni! Megkérdeztem a hölgyet , életszerünek tartja-e ezt ? "Finoman" a tudomásomra hozta , ha nincs jegy , akkor a gatyámat is leszedik ! Erre feltettem a kezem és elkezdtünk alkudozni mint a legyelpiacon ! Végül is kb. 60%-át kell csak az eredeti összegenek kifizetnem és úgy láttam , túl sok ellenvetésem volt a "nagy" parkoló céggel szemben és a tündi-bündinek így okoztam a legkevesebb fejtörést !!Szóval gusztustalan az egész ,ha nincs atombiztos jegyed, tanúd vagy géppuskád , akkor bukta valszeg ! Ez ma a magyar ugar .....

bpetya # 2008.04.04. 20:40

Klimas!

Vittél magaddal ügyvédet vagy csak magad mentél? Meddig tartott? Mennyire volt baráti a "beszélgetés"? Ha nem egyeztetek volna meg, akkor foglalás? Ez az "alkudozás" hogyan is jött?

Azért a következő érdekességeim vannak: nekem 3 db (egy 2004-es, egy 2005-ös és egy 2006-os) lejárt parkolójegyem van. Kaptam felszólításokat, nem foglalkoztam vele. Amikor az ügyvédi szöveg jött, üzenetet hagytam, majd visszahívtak, és mondtam, hogy ha van fénykép, azonnal fizetek. Azt mondta, hogy kép az nincs, nem is foglalkoztam vele. Most viszont jött 3-szor 4 kép mellékletként. Ami érdekes, hogy nem a fényképen van dátum, hanem alatta egy csíkban, ami biztosan nem a gépé, hanem valami más program tette oda. Amúgy nincs mikuláscsomag egyik képen sem. Meg kaptam egy mellékletet, hogy a posta ajánlott küldeményként átvette kézbesítésre a nevemre kézbesítendő és mellékelt felszólítást.

Egyébként én is megkaptam a behívót június 3-ra, ha jól emlékszem . . .

bp

klimas # 2008.04.05. 10:09

Szia ! Egyedül mentem, ügyvéd drága és nem bízom egyikben sem. Az egész kb. 1 órát tartott és mivel volt egy csomó kifogásom , ha nem egyezünk meg , jön a másodfok .
Az alkudozás azután jött hogy megérkezett a "haver" ügyvéd és finoman a torkomra tették a kést !
Piviben küldök képet , az enyémek nem hekkeltek.
Üdv Klimás.

boltosgyerek # 2008.04.07. 17:55

Nem értem akkor ezzel most mi van? http://www.agaboga.hu/…zabalyok.pdf Már csak azért, mert én ebből eddig azt vontam le, hogy ez az elévülés szabálya. De amit klimas írt, az elkeserítő. Jaj, kiújul a gyomorfekélyem..

boltosgyerek # 2008.04.07. 18:08
erbé # 2008.04.08. 07:44
erbé # 2008.04.08. 07:48

Nem értem miért nem írja ki rendesen?!

Akkor másképp: az oldal neve után: /doc/parkolasi_birsag_uj_szabalyok.pdf

amnezia1 # 2008.04.08. 08:03

Segítség!!!
Tárgy: A parokolási társaggal folytatott peres eljárást 1999-2001 közötti időszakra vonatokzó parkolások 42000Ft értékben.
Némi pereskedéssel kezdődött kifogás részünkről egyrészt elévülés másrészt bizonyítás.
Hozott a bíróság egy itéletet melyben a parkolási táraság követeléseit elutasította mondván nem sikerült bizonyítania a parkolás tényét és ezt neki kell megtennie. A mai napon kaptam ismét ezzel az üggyel kapcsolatban a bíróságtól egy levelet, hogy mégis Én fizessek mert a parkolási táraság ismét fellebezett. Létezi ilyen??? Most mit tegyek azon kívül, hogy az előző itéletre hivatokzással fellebezek.

Gezemice # 2008.04.26. 07:54

Sziasztok!

Ez az egész kezd átmenni egy bohózatba. Néhány hete lecsapott rám egy lesifotós parkolóőr, az az idő alatt, amíg elmentem jegyet váltani. Odabattyogtam az automatához, megnéztem, mennyi a parkolási díj, kinyitottam a pénztárcám, kikapartam belőle negyed órára elegendő aprópénzt, majd vissza a kocsihoz - és még épp láttam, amint betűzi a csomagot a fickó az ablaktörlő alá. Az automata által kiadott jegyen 3 perccel későbbi időpont szerepel, mint a fényképen (ami gyanúm szerint kizárólag úgy történhetett, hogy abban a pillanatban, amint hátat fordítottam az autómnak és elindultam, máris ott volt és katt!).
Azonnal bementem az ügyfélszolgálatra, leírtam a reklamációmat, és tegnap emilen (!!!) kaptam meg az elutasító választ, idézem:

"A rendelet értelmében nincsen türelmi idő első jegyváltásra."

Az indoklás szerint a megállást követően haladéktalanul meg kell váltani a parkolójegyet. Akkor is, ha az automata az utca túlsó végén van, akkor is, ha mondjuk hiába dobálom bele a pénzt, ugyanazzal a lendülettel ki is pottyan alul, mert valami miatt nem tetszik neki az adott pénzérme formája vagy szaga, tudomisén, mindegy, a lényeg, hogy ha szó szerint vesszük azt a nyomorult rendeletet, akkor jobban járok, ha legközelebb még a mozgó autóból megpróbálok célbadobással díjat fizetni, és ha hosszú karom van, az külön előny, mert a jegynek már akkor a kocsiban kéne lennie, amikor kiveszem a slusszkulcsot.

Kérdéseim:

1. Az emilen, visszaigazolás kérése nélkül érkezett határozat mennyire számít kézbesítettnek? (Egyébként a mailben azt is írják, hogy a "mellékelt" csekken fizessem be a pótdíjat - ?????)
  2. Többen azt mondták, ne fizessek, hisz ezt a 3 perces csúszást, főleg úgy, hogy ott a megváltott parkolójegy, bármelyik bíróságon megtámadhatom, pereljenek be, ha annyira akarnak. Van-e értelme, van-e esélyem (pontosabban mekkora az az esély?), hogy egy ilyen esetben nyerjek? Vagy inkább "jobb a békesség" alapon fizessem ki az 5 perces parkolásomra az egy órányi díj 11-szeresét és el van felejtve az úgy?

Köszönöm!

klimas # 2008.04.27. 15:57

Szia Gezemice ! Kérjél tőlük áfás számlát a jegyről ! Lehet,hogy jobb személyesen bemenni! Én egyébként mostanában postán tértivevényesen beküldöm a jegyeimet / olcsóbb / és egy kísérő levelet is mellékelek melyben leírom , a beküldött jegyekről hiteles másolatot készítettem, amit vitás esetben bizonyítékként felhasználok.

Gezemice # 2008.04.28. 00:04

Klimas, az egyértelmű, hogy ha bármit beküldök, arról másolatot kell csinálnom előtte, de ez nem oldja meg a jelenlegi problémát. És holnap be kell fizetnem a büntit, vagy bíróság. De ez akkor is nonszensz, hogy amint kiszállok a kocsiból, máris ott a fényképész!

Már azt is mondta valaki, hogy erre találták ki a mobilos parkolást. De mivel nekem kártyás előfizum van, ahhoz nincs utólagos számla, tehát csak az sms maradhat bizonyítékként, de arra mégse kötelezhetnek, hogy azért vegyek többtízezres telefont, hogy legyen benne elég memória eltenni egy évre elegendő visszaigazoló sms-t. :/

balinta # 2008.04.28. 05:56

Még mindig Centrum és társai!

Az engedményezési szerződés (Centrum Parkoló Zrt. és Creditexpress között) előtt átutaltam (banki igazolás van!) a 99e ft-os büntetést. Ennek ellenére folyamatosan kapom a fenyegető felszólítókat T. B. G. ügyvédtől. Neki már elküldtem az iratok másolatát, (banki igazolás, felszólító másolatok Centrumtól még anno). Centrum NEM UTALTA vissza a pénzt, vélelmezem akkor elfogadta. 2007. 12. hóban utaltam. T. B. G.-nek mindezeket többször megírtam ajánlott levélben és e-mailben is. Szóval mi a teendő?

ases # 2008.05.06. 15:43

Segítséget szeretnék kérni tőletek

Csak röviden

Két éve eladtam 1 vw caddy tip autót egy magyarországon dolgozó amerikai állampolgárnak,ahogy kell 15 napon belül okmányiroda bejelentés érkeztetik oké.
2006 dec 1 óta nem fizet parkolási díjat,naponta vagy minden másnap faxolok különböző parkolási társaságoknak.
Kezdtem beletörődni a sorsomban amíg meg nem megkaptam az első bírósági idézést...
Mai napon szinte teljesen nyugodtan bementem a XIX.ker bíroságra,hittem úgyanis ha bemutatom az adás-vételi szerződés eredeti példányát rögtön vége....de sajnos nem.A bíró úr nagyon kedves volt,látta a jogi tudásom hiányát,segíteni szeretett volna de nem tudott,azt mondta egyetlen megoldás létezik, ha a vevő kifizeti a bírságokat.Amennyiben nem,nekem kell fizetni!!Ami elég nagy gond ,mivel 174 alkalommal faxoltam összesen,és a tartozási összeg eléri a 1,2 millió forintot.

ha bárki tudna segíteni nagyon megköszönném

üdv ases

*proxenos* # 2008.05.06. 17:33

Kedves Balinta!

Szerintem tedd el a felszólításokat és az általad küldött értesítéseket, az igazolást a banki átutalásrlól, valmint azt a Centrum Parkolós fizetési felszólítást vayg más egyebet amire teljesítettél és ha küldenék a fizetési meghagyást (nem kamut - szoktak azt is az urak - hanem olyat amin már van bírósági érkeztetés) akkor 15 napon belül élj ellentmondással a bíróságnál (PKKB - peren kívüli csoport Bajza utca 52-be vannak, személyesen is beviheted, vagy postázod). Akkor a fizetési meghagyás perré alakul, majd a bíróságon az első tárgyaláson mindenképp jelenj meg vidd magaddal az iratokat, három példányban (1 felperesnek, egy bíróságnak, egyet magadnak, hogy lásd miről kérdeznek) a bíróságnak meg kell állapítani hogy Te teljesítettél. Ezek után rendezze el a Credit Express a Centrum Parkolóval, hogy az miért ad el neki kiegyenlített követelést is. Ehhez a végponthoz kb. 2009 őszére fogsz eljutni.

A cinizmus természetesen nem neked szól, a rendszerre vonatkozik.
Üdv, Proxenos