Centrum Parkoló/per

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 18:22

Komolyan mondom, nem értelek titeket, miért kinlódtok még mindig ezekkel a féreg parkolósokkal .
Legyen már egy kis vér a pucátokban Magyarok !

Ha senki sem fizet nekik többé, pikk-pakk tönkre vágjuk a hiénákat . Embereljétek végre meg magatokat, és álljatok ellen minden eszközzel .

Pont holnaptól emelik az áraikat, s a díjjaikat ami horrorisztikus pótdíjjazással párosul majd .
Meddig akartok még fizetni a nagy semmiért ?!

Minnél jobban engedtek, s fizettek - annál jobban falhoz állítanak, és kifosztanak !
Vegyétek már észre,hogy mire megy ki a játék, a teringettét !

websas # 2009.06.01. 18:37

A 300 ft-os vizitdíj miatt lázongott az ország azért legalább kaptunk valamit de ez a szabadrablás és annak tűrése érthetetlen. Nekem már könnyen levehető rendszámaim vannak "oszt jónapot".

websas

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 18:53

Ezek az aljas parkolóörők is ott csalnak, átvernek, ügyeskednek ahol tudnak, tudom, mert hallom, olvasom, s tapasztalom . Ezeknek semmi sem szent .
Főnökeik utasítására vágnak át titeket, csak a profitot, s a hasznot látják bennetek, szolgáltatás nulla .

Korábban írtam,hogy ha ezek még több hatalmat kapnak -még nagyobbat húznak rajtatok . Hát most kaptak, és éltek is a háttérből támogatott jogukkal .

Az egyetlen esélyetek,hogy ha szembe szálltok velük, rátok bízom az eszközöket, legyetek épp olyan érzéketlenek, és elveteműltek - mint pont amilyenek ők !
De ne feledjétek, ha kicsit is engedtek - még rosszabb, s még inkább megfizethetetlen állapotokat fognak teremteni ellenetek !

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.01. 19:08

A levehető rendszám jó ötlet, csak ajánlani tudom mindenkinek .

Minap jártam a Városligetben, tele van kerékbilincses autókkal, ott körőznek mint a dögkeselyűk .
Nem is restek dobálni az autókra a bilincseket . Minden túlzás nélkül - 43 db. lebilincselt autót számoltam egy óra leforgása alatt szerte a Ligetben .
Ez vérlázító, ezt már nem szabadna hagyni, ezt már nem !
Ahogy láttam családok, több gyermekes családok estek áldozatul . Ez elfogadhatatlan !

dihe # 2009.06.09. 14:01

Nem tudom, hogy mennyire jogos valakit megbüntetni 87000 ft, mert az első kerületben parkolt egy mozgássérült helyen amit egy fa úgy eltakart, hogy autóból kiszálva sem lehet egykönnyen észreveni, és asztfaltra jel nincs felfestve. Tévedni emberi dolog, de , hogy ez 87000ft kerüljön?? (((((:

cisec # 2009.06.09. 20:51

Ma tudtam meg, hogy 18-ról 20 órára kiterjesztették az időszakot. Ezt hirdették valahol? Az automatákon 3 mm-es szöveg jelzi. Június 9-én büntetnek, nincs felhívás, átmeneti időszak. 4.015 Ft-os büntetés. Felháborító. Nincs valakinek a Bajcsy 61 körül megmaradt jegye ma 18:16 előtt kezdődően? Megvenném... Komolyan.

Betelgeuse # 2009.06.16. 17:32

Sziasztok!
Nekem most jött felszólítás egy Ügyvédi Irodától, hogy ők az örökösei a Centrum-Intrum Justitia vonalnak és fizessek akciós !!!!áron ( 50 %-kal olcsóbban ) ennyit meg ennyit.
Hivatkoznak egy Alkotmánybírósági határozatra, mely szerint a hátralékok behajthatók. Na de ennyi év után ? Mert hogy itt 2001 és 2002-es témáról van szó.Azok meg tudtommal elévültek. Sosem ajánlottan jöttek a felszólítások, fotóik nem hiszem hogy lennének, na de egyébként is ha elévültek, akkor menjenek a fenébe.
De azért érdekelne a véleményetek.
Üdvözlettel: B.

tyutyu0211 # 2009.06.17. 07:13

Sziasztok
Nekem is tegnap jött egy levél egy bizonyos ügyvédi
irodából, hogy fizessem be a tartozásom ami 2002 01
és 2002 06 hónapban történt parkolódíj tartozásból ered.
Bírósági perrel fenyegetnek,ha nem fizetek.Engem is
érdekelne,hogy mik az esélyek ennyi idő után ha perre
kerül a dolog.Ráadásul az egyik alkalommal a parkolózónát végét jelző tábla után álltam közvetlen,de
a parkoló őrt ez nem zavarta.Ha van valakinek jogi tapasztalata az írja meg

üdvözlettel tyutyu

Sz.Márton # 2009.06.17. 08:01

Javaslom "Homonyik Sándor álmodj királylány" című számának egy rövidített változatát a parkolótársaság részére elküldeni. Még egy 2003-as ügyben, 2007-ben jártam el, amikor az első védettségük, az akkor 2002-ben is szokásban volt, nevetséges leolvasásos módszer után 2004. évben kapott először, a saját honlapjuk szerint is egy bírósági döntés alapján jogi védelmet, de csak a szabályosan végrehajtott büntetéseik behajtásaira. (amit akkor mellékeltünk többben is a részükre címzett válaszainkban) Az összevissza leírt helyszínek és rendszámok időbeli pontatlansága bizonyította, a mi tanúkkal is megerősített pontos céges nyilvántartásunkkal szemben, mi folyhatott ott még 2002-ben, nem is beszélve az akkori parkolóőrök médiában is megtett vallomásairól.

websas # 2009.06.17. 08:55

Bár maximálisan egyetértek Sz.Márton hozzászolásával de nem válaszolnék mert esetleg megszakadhat a határidőből való kicsúszásuk.
Én az ilyen leveleket a "nagy kerek irattartóba" szoktam iktatni. (kuka)

websas

Egyjogász # 2009.06.17. 11:37

Na engem is bepereltek (nem a Centrum), 900 (kilencszáz) Ft pótdíjra, amire rátettek 11.000 Ft költséget......

Pl. ügyvédi munkadíj címén felszámítanak költséget + gépelési, adminisztrációs és postaköltséget is.

Egy fmh. kitöltésénél a gépelésen és a beadáson túl milyen "ügyvédi munka" van??

Erre mondják: ügyes.....

Nem baj, ellentmondtam, szórakozom egy kicsit velük...

Betelgeuse # 2009.06.17. 14:12

Elúszott az előző írásom. Szóval a lényeg, hogy ne fizessünk. Ezek a régi követelések elévültek, nem ajánlottan küldték, nincsenek fotók,nem bizonyíthatóak stb.
Ez az Ügyvédi Iroda megvehette a követeléseket potom pénzért és próbálkozik. Ha talál balekot, akkor pénzhez jut.Ezért ígér 50 %-os engedményt, mert erre sokan ugorhatnak.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.17. 21:26

SENKI NE FIZESSEN SEMMIT !!!

Nagyon ideje lenne már "hazavágni" ezt az egész ganéj brigádot mindenestül !
Addig feszítik a húrt - míg elszabadul a "poklok pokla", és akkor jajj nekik !

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.19. 22:15

SZABADSÁGOT BUDAHÁZY GYURINAK !!!!!!!

itya # 2009.06.20. 14:29

ORSÓS VIKIT + KORONÁZZUK + A BEFAGYASZTOTT DUNA JEGÉN!!!!!!!!

rockmachine # 2009.06.22. 19:44

Tisztelt Mindenki!

Ha valaki parkolt 2009.06.22-én Bp. Madách tér környékén (Kertész utca) és van 19.14 óra előttről parkolójegye az kérem jelezze..egy barátom míg színházban volt és jól szórakozott, abban a hiszemben hagyta ott autóját hogy este 6 után már nem kell fizetni. Hát pedig kell 8ig..sajnos..lassan 0-24 lesz mert a fejünkre nőnek ezek. :(

rockmachine # 2009.06.23. 09:04

Tisztelt Mindenki!

Ha valaki parkolt 2009.06.22-én Bp. Madách tér környékén (Kertész utca) és van 19.14 óra előttről parkolójegye az kérem jelezze..egy barátom míg színházban volt és jól szórakozott, abban a hiszemben hagyta ott autóját hogy este 6 után már nem kell fizetni. Hát pedig kell 8ig..sajnos..lassan 0–24 lesz mert a fejünkre nőnek ezek. :(

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.06.23. 11:21

"Szabálytalanul állnak a fővárosi parkolóórák?"

"Akár el is távolíthatják azokat a parkolóórákat, amelyeket az elmúlt egy-két évben helyeztek ki Budapesten - állítja az Emberibb Parkolásért Mozgalom. A civil szervezet arra hivatkozik, hogy az órák többségét szabálytalanul építették ki, mert nem tartották be az építésügyi előírásokat."
http://www.mr1-kossuth.hu/index.php?…

thx1357 # 2009.07.03. 10:07

Üdv a Fórumnak,

elvi kérdéseim volnának a parkolás/centrum/fizetés problémakörön belül, természetesen konkrét események alapján. ha valaki szakmailag vagy tapasztalatilag tud a kérdésekhez hozzászólni, azt előre is köszönöm, ezek alapján szeretném eldönteni a továbblépést.

1. fizetési meghagyás 3 darab ügyben, amelyek összevonva követel a CP-t képviselő ügyvédi iroda (Kézdi). A háromból 2 lejárt parkolóidő - tegyük fel, jogos -, azonban az egyik nem. indoklás, hogy esőzés okán az utcában egy óra sem volt üzemképes és a jegyvásárlástól maga a terület ellenőrcsoportjának vezetője tántorított el, mondván: ma ingyen van, mert nem működnek az automaták. fél óra múlva mikuláscsomag várt. kérdés: mivel bizonyítható a történtek, valamint az órák adott időpontban való működésképtelensége, valamint kizáró tényező-e ez egy belvárosi útszakaszon. mivel az ügy bíróságon keresztüli fizetésmeghagyás stádiumában van, a büntetést megfizettem, minden költséggel együtt, de vajon milyen formában érvényesíthetem utólag az igazamat?
  2. korábban olvastam, hogy a pótdíjazás valamint büntetés összegének mértéke szintén jogszabály alapján történik és ebből fakadóan tízszeres büntetés - parkolási tarifa tízszerese pótdíj formájában - csak bizonyos útszakaszokon, veszélyes anyagot szállító jármű esetén szabható ki. ha igaz ez, hogyan lehet bevált gyakorlat egy személygépkocsi kapcsán az öt napon belüli büntetésénél? miképpen érhető el a büntetés mérséklése?
  3. kérhető-e mérséklés és mire hivatkozva, ha a kocsin nem találtam értesítést lejárt parkolójegyre hivatkozva, ergo csak az öt napon túli büntetés összegéről értesülök levélben.

köszönöm a hozzáértők válaszát előre is és szép napot mindenkinek!

thx1357 # 2009.07.03. 10:09

... és még egy apróság,amit elfelejtettem:

három, összevont ügyben az ügyvédi költségek hogyan lehetnek ugyanakkorák, mint egy ügyben, forintra megegyezően? ez esetben háromszor annyiért dolgozik a képviselet, vagy harmadannyiért?

...vagy ki tudja, mennyiért??

Poche # 2009.07.06. 18:03

Sziasztok!

Szokásunkhoz híven, este 18 után parkoltunk a belvárosban, rokonlátogatáson voltunk. Büntetőcédula várt minket, itthon utánanéztünk, láttuk megváltozott a parkolási rend, csak 20h után ingyenes a parkolás.
Kérdésem, ezt nekünk honnan kellett volna tudnunk????????
Tudom, a törvény nem tudása nem ment fel, de azért mégis! Nem kellene ezt kitáblázniuk? Valahogyan felhívni a parkolni vágyók figyelmét a változásra?
Mindig fizetünk a parkolásért, ha olyan helyen/időben parkolunk, de kinek jut eszébe automatát keresgetni és megnézni, ha eddig ingyenes volt hat után?! Ezentúl majd a családi összejövetelekről is ki fogok szaladgálni, hátha éppen akkor jut eszükbe átírni... :(((( A pszichoterapeuták meg majd felfedezik a legújabb lelki kórságot a parkolásparát!!! :-D

Ügyvéd Urak/Hölgyek! Lehet valamit tenni a fizetésen kívül/mellett?

Köszi! P

orszu # 2009.07.07. 16:43

Sziasztok!

Bocsánat ismét a lerágott csontért. Én is parkolás behajtás-hódosi ügyvédi iroda levelével kapcsolatban kérdeznék.

Teljesen össze vagyok zavarodva, hogy most milyen törvények vonatkoznak rám. A parkolási követelések 2000.08 hótól 2004.03 hóig terjednek (jó sok, de a nagy része szerintem jogtalan követelés, mert vagy befizettem anno vagy nem is parkolhattam ott és akkor).

Jó ideig leveleztünk az Intrummal, nem mentünk semmire, majd mikor 2006. decemberben (törvénymódosítás után) azt lehetett olvasni mindenhol, hogy 60 napon belül kell, hogy a visszamenőkkel kapcsolatosan is felszólítsanak, vártunk, nem szólítottak fel, csak legközelebb 2007. májusában. Akkor azt hittem, hogy ezzel az ügy le van rendezve és azokra a levelekre már nem is reagáltunk. Azóta, azaz több, mint 2 éve semmi nem történt, de közben módosítottak a törvényeken, így most nem tudom, hogy a tegnapi napon kapott (Hódosi Ügyvédi Iroda) levelem, amelyben felajánlották, hogy 50% befizetéssel lezárható az ügy, jogos-e vagy sem.
Nem részletezik, hogy miből tevődik össze az összeg, ami szerintük a fele. Ez pl. így rendben? Van esélyem bármire is? Tudok bármire is hivatkozni? Mert anno kértem tőlük, hogy bizonyítsák, mert a legtöbbet jogtalannak ítélem meg, de azt mondták, hogy nekik nem kell bizonyítaniuk.

Elnézést kérek, ha hosszú lett, próbáltam körbe olvasni mindenféle fórumokon, de csak jobban összezavarodtam, annyira ellentmondásosak az írások.

Köszönöm, ha bárki tud segíteni!!!

Mcsi # 2009.07.15. 10:36

Sziasztok!
Jó tudni!

I. ker.-ben parkoltam,... nem látható a jegy..stb...
"Besorolásom": "Ha a járművezetőnek volt jegye, de azt nem teljes mértékben olvasható módon helyezte el, akkor `Jegy olvashatatlan helyen` pótdíjfizetési felszólítást kell kiadni."
Érdeklődésemre kaptam választ:
"A parkolás-gazdálkodási rendszer üzemeltetésének feltételeit az adott időszakban a Budapest főváros közigazgatási területén a járművel várakozás rendjének egységes kialakításáról, a várakozás díjáról és az üzemképtelen járművek tárolásának szabályozásáról szóló 24/2009. (V.11.) Főváros Közgyűlési rendelet szabályozta.
A rendelet pontosan meghatározza a parkolás-gazdálkodási rendszer területi, műszaki, jogi és pénzügyi üzemeltetési feltételeit.
Társaságunk a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulásával kötött üzemeltetési szerződés értelmében a parkolási rendszert a mindenkor hatályos Fővárosi közgyűlési rendeletben előírtak szerint üzemelteti.
A rendelet értelmében:
47. § (4) Amennyiben a gépjármű üzemben tartója az ellenőrzés időpontjában érvényes parkolójeggyel rendelkezett, de azt nem jelen rendelet előírásai szerint helyezte el, vagy a parkolójegy érvényességének kezdő időpontja és az ellenőrzés időpontja között nem telt el 5 percnél hosszabb idő, az ellenőrzés napjától számított 5 naptári napon belül a parkolás üzemeltető ügyfélszolgálati irodájában a parkolójegy bemutatható. Amennyiben a bemutatott parkolójegy az ellenőrzés időpontjában vagy az ellenőrzés időpontjától 5 percnél hosszabb idő nem telt el, a várakozási díjkülönbözet és a pótdíj tartozást a parkolás üzemeltető törli a nyilvántartásból. A parkolójegy bemutatás lehetőségével naptári hónaponként legfeljebb egy alkalommal élhet a gépjármű üzemben tartója, ha a bemutatás időpontjában az adott gépjárműre nincs 30 napnál régebbi jogosulatlan parkolási esemény miatt kiszabott és nem vitatott várakozási díjkülönbözet és pótdíj tartozás.
Üdv¸; Mcsi

Egyjogász # 2009.07.15. 11:13

Én néha azt csinálom, hogy otthagyok a szélvédőn 25-30 jegyet (mindegyiket jól láthatóan-olvashatóan), aztán válogassa ki a szimpatikus "minemőrizzükajárművetcsak magátellenőrizzük" :)

Az aktuális jegy jól olvasható, azt meg tiltja valami, hogy a lejárt jegyeimet a szélvédőn tartsam?

Kiss_Diána # 2009.07.15. 20:40

Kedves Fórum társak!

A segítségeteket szeretném kérni! A mai nap folyamán az I. kerületben található Naphegy utcában parkoltam. A Naphegy utca elején volt egy fizető övezet tábla, ám nem volt hely, ezért mentem tovább a hegyre fel, majd egy 500m múlva volt egy kereszteződés ( napheg utcából jobbra két újabb utca nyílt), és a Naphegy egyirányúvá vált) Mentem tovább, majd még egy 100-150 m múlva találtam egy parkolóhelyet. Leparkoltam, de mivel az utca elején csak egyirányú tábla volt, semmi más, parkolóórát meg nem láttam sehol, sem jegyet az autókban, mentem dolgomra, mert azt hittem ez már nem fizetős rész. De mikor visszaértem egy bírság fogadott. Jogtalannak érzem a büntetést, mert az utca elején nem volt sem parkoló jelzés, sem fizető övezet jelzés. Aki nem ismeri a környéket azt teljesen megtéveszti. A parkoló automata meg lefelé kb.650-re van. Felsétáltam a hegy tetejére (ami egy 400m még) ott volt még egy, de azt onnan nem lehetet látni, ahol álltam. Lefotóztam mindent. A kérdésem az lenne, hogy befizessem-e a büntetést, vagy érdemes levelet írnom a parkolótársaságnak a büntetés elengedése miatt?

Köszönöm segítségeteket!

Kiss Diána