Centrum Parkoló/per

Egyjogász # 2009.10.03. 01:42

Megint elszállt egy része...

Persze tudom a választ, nem kötelező ott megállni, nem kötelező a kisbuszra szállni (emlékeim szerint Etyeken a megállásért nem kértek pénzt), lehet kutyagolni is kilométereket.

Az általam leírt esetekben egyébként nekem úgy tűnt, jogszerűen szedték a parkolási díjat (azaz a díjszedőknek volt engedélye az önkormányzattól, stb.), így az általam leírt esetekben alapvetően nem ez a problémám (ennyiben azok nem analógok KEA példájával), hanem az, hogy mi az erkölcsi alapja annak, hogy - akár az önkormányzat is - megengedjék,
hogy erdőszélen, szántőföldön, évtizedek óta ott lévő, egyébként igen elhanyagoltnak tűnő parkolókban pénzt szedjenek. (Ez egyébként az elmúlt néhány évben kezdett divattá válni, azelőtt nem tapasztaltam annyira.)

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.05. 12:17

A parkolójegy-kiadó automaták habbal való befújására biztat a Nemzeti Elszámoltató és Büntető Bizottság szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
Ellenállók!
A győzelem kivívásához szükséges az országunkat szipolyozó csőcselék gazdasági ellehetetlenítése is. El kell venni bevételeiket, és meg kell növelni kiadásaikat. Az utóbbihoz részben jók az állandó utcai akciók. Az előbbihez egy átfogó adómegtagadási mozgalom és általános sztrájk lenne az ideális, de ehhez még túl nagy a gyávaság népünkben, és a parlamenti műellenzékre sem lehet számítani. Ezért egyelőre kisebb akciókkal kell elkezdenünk a munkát. A budapesti „parkolási-díj beszedő maffia” egy kiváló célpont. A parkoló-automatákkal beszedett díj tipikus példája a sarcnak. Fizetni kell, de semmilyen szolgáltatást nem nyújtanak cserébe, ráadásul a pénz mindenféle magánzsebekbe vándorol. Ezen segít a PUR hab! Megakadályozza a sarc beszedését, és kiadást is okoz (javítási költség) a tolvajoknak. Mindez 1-2 óra ráfordítással egy egész körzetben megoldható, és talán még nyuszi-muszi polgártársaink sem fognak felháborodni azon, hogy nem tudnak busás díjat fizetni a nagy semmiért az őket lehúzó maffiának.

Figyelem, mindenki vigyen magával egy hosszúkás, lapos fémdarabot, mert a pénzbedobó rést egy kis ajtó zárja el a habocska elől, ami fém érzékelésére kinyit!

Nemzeti Elszámoltató és Büntető Bizottság

a teljes cikk itt : http://szentkoronaradio.com/…inks_related

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.05. 12:22

"Jogtalanul követeli a Centrum a parkolási díjakat!"
"Feje tetejére állíthatja a Centrum Parkoló Rendszer Parkolás Szolgáltató Kft. által indított díjtartozási pereket az a tárgyalás, amely október 28-án kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Nyuzó Péter felperes ugyanis azt állítja, hogy ez a cég nem követelhetné a parkolási díjakat, mivel az önkormányzatok nem vele, hanem egy másik, igaz, szintén Centrum névre keresztelt kft.-vel szerződtek."
A forrás : http://szentkoronaradio.com/…lasi-dijakat

jeromos a jóságos # 2009.10.05. 23:22

Kedves Fórumozók!
Igen nehéz helyzetbe kerültem. A mai napon kaptam egy levelet a CP-től, hogy fizessek be 69.710 Ft-ot. Fényképet nem küldtek a kocsiról.A kocsin soha semmilyen felszólítást nem találtam. Állítólag „mozgáskorlátoz­zottak számára kijelölt hely jogtalan elfoglalása“ címén, amit 90 nap után a várakozási díj 20 x megemelik. Egyébként ez egy egyszeri eset volt, soha nem volt dolgom a CP-vel. Megdöbbentem, mert édesanyámnak és nekem is van „rokkant“ parkolási igazolványa, amit mindig gondosan kihelyezünk. A kocsit csak orvosi kezelések alkalmából vesszük igénybe, egyébként mindig ugyanott áll. A járművet a nyugdíjból éveken át félretett pénzből vettük egyébként 150 EFt-ért. Ahhoz, hogy kitudjam fizetni ezt a társaságot elkell adnom a kocsit, így minket gyakorlatilag halálra ítél a CP.
Ha létezik vmi megoldás erre a helyzetre, kérem írjanak nekem, köszönöm.

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.06. 15:22

Jeromos ! Az ilyen történetek miatt feláll a hátamon a szőr . Ha befizeted ezt - akkor nem "jóságos" vagy hanem balek ! Pereld szét a zsidó maffia centrumot és húzd az időt amig csak lehet ! Én nem vagyok se jogász se diplomás de azt tudom hogy ha nem álltok ellen minden eszközzel ennek a gátlástalan parkolósbűnszövetkezetnek - akkor hamarosan kiforgatnak mindenünkből és könnyűszerrel "kivéreztetnek" mindahányunkat !!! Hol az igazi MAGYAR virtus ??!!

escargot # 2009.10.06. 15:34

a zsidózás kár volt....

jeromos a jóságos # 2009.10.06. 18:19

Meglehet akkor jobb lenne nem beleszólni, már ha érdemileg nem tudsz, a többire meg van betelefonálósbolgárúrmegastb.

websas # 2009.10.06. 19:02

Kedves jeromos a jóságos!

Úgy gondolom az alapkérdés: jogosít e? a rokkant igazolvány a "mozgáskorlátozottaknak"kijelölt hely használatára (szerintem igen) a rokkant igazolványból nem derül ki a rokkantság fajtája.Így a büntetés megtámadható.
Talán jön még tanács hozzáértőtől is.

websas

jeromos a jóságos # 2009.10.06. 19:18

Köszönöm websas, kezd bennem érlelődni egy dacos ellenállás, de gyengének érzem magam. Nagyon nehéz egy kilátástalannak tűnő csatába indulni. köszi

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.10.06. 23:22

Semmi sem lehet kilátástalan - csak akarni kell !

websas # 2009.10.07. 06:09

Kedves jeromos a jóságos!

A google-ba írdbe:"rokkant igazolvány" és az első helyen kapottat olvasd el.Én úgy értelmezem jogosan lehet a nevezett helyen parkolni.

websas

itya # 2009.10.12. 18:45

Jeromos!
A helyedben irnék egy levelet a TV ügyvédjének(Juszt müsora az mtv-n),és a www.empamo.hu weboldalról segitséget kérnék

Egyjogász # 2009.10.13. 13:15

"helyedben irnék egy levelet a TV ügyvédjének(Juszt müsora az mtv-n)"

Miért, az valami hatóság?

Meg ha igaz, megszüntették....végre....

jeromos a jóságos # 2009.10.13. 15:27

Tisztelt Fórumozók!

Igen nagy örömmel értesítelek Benneteket, hogy siralmaim meghallgatásra taláktak a CP-nál, az alábbi mailt küldték szerény személyemnek.

Tájékoztatjuk, hogy a(z) xxxxforgalmi rendszámú gépkocsi yyyyyyyyyyy hivatkozási számú csoportjára érkezett panasza elfogadásra került, mellyel kapcsolatban további hátraléka nem áll fenn.

Centrum Parkoló Rendszer Kft

ÉN KÉREK ELNÉZÉST, HOGY BASZTATNI MERÉSZELTEM A CP-T, MEA CULPA, MEA CULPA!!!!!!

Egyjogász # 2009.10.14. 06:18

Na azért még ne vegyél mérget arra, hogy ennek ellenére nem perelnek be:))))

szaboria # 2009.10.14. 10:08

2002.03.22.parkolásért lehet e most behajtást eszközölni.A parkolás tényét nem tudja semmivel bizonyitani a centrum parkoló. Most egy ügyvéd utján már 50 % -os endegménnyel kéri az Instrum Justitia Zrt.A parkoló társaságtól semmi nemü felszolalsát nem kaptunk.Arra hivatkoznak, hogy az Alkotmánybiróság törölte a tavaji jogszabályt. Ezt értem de szerintem az 5 éves elévülést azt nem törölte csak az 1 évest.

Egyjogász # 2009.10.14. 10:13

Ha 2002 óta nem kaptatok semmilyen felszólítást, a követelés elévült.

itaki # 2009.10.27. 00:54

Tisztelt Fórumozók!

Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki ugyanúgy járt mint én. 2009 szeptember 27.-én a déli órákban Etyeken a Kezeslábas Fesztiválon voltunk, és az Etyek táblától vissza Biatorbágy fele 600 m-rre leparkoltunk, mert már hosszú kocsisor állt előttünk is az út szélén teljesen a füves patkán. Ma kaptam a Bicskei rendőrségtől egy levelet, hogy "az Etyek táblától Biatorbágy felé eső 300 m-es szakaszon Megállni tilos tábla hatálya alatt, szabálytalanul várakoztam." Ma beültem a kocsiba csak azért, hogy megnézzem van-e ott ilyen tábla mert mi akkor nem láttunk ott ahol leparkoltunk táblát! Persze nincs is ott megállni tilos tábla!300 m-re akkor lehet hogy ideiglenes tábla volt, mert megkérdeztem az ottani hivatalban, de én 600 m-re parkoltam le, 300 m-re a rendőröl le is zárták szalaggal a faluba bemenő utat, azért tudom, mert még kérdeztem is tőlük, hogy milyen messze van a rendezvény. A távolságokat meg lemértem hogy hol van a 300 m és hogy én hol parkoltam ami 600 m-re volt a táblától. A másik dolog, hogy van érvényes mozgáskorlátozott parkolókártyám ami ki volt téve a kocsiba, ami feljogosít a várakozásra ott is ahol azt tábla tiltja. Ha valaki még ugyanígy járt akkor ott Etyeken, szívesen venném, ha írna, vagy valaki tanácsot adna, hogy ilyen esetben milyen jogaim vannak, és hogy tudom bizonyítani, hogy én 600 m-re álltam meg és nem 300 m-en belül, mivel oda még be sem engedték a kocsikat, csak ha ottani lakos volt.

Ha valaki segít előre is köszönöm!

ecsaboca # 2009.11.09. 10:01

sziasztok!

Jogi állásfoglalást szeretnék kérni. Story következő:
hétvégén egy olyan helyen érte az autómat törés (parkolás közben), ahol egyébként hétköznap fizetni kell. Ám a jármű -mivel kitört a kereke-, mozgásképtelenné vált. Kiraktam rá egy kedves nagybetüs levelet, hogy ne büntessenek meg. Hétfőn reggel az első dolgom az volt, hogy felhívtam a Centrum Parkolót és megkérdeztem, hogy ebben az esetben mi a teendő, mert sem 3 óránként nem tudok ott állni, hogy dobáljam a pénzt, sem pedig nem akarok 2-3 napig fizetni a parkolásért, amíg az okozó biztosítójának kárfelmérői el nem végzik a munkájukat. Nem tudom mi lenne a jó megoldás. Azt tudom, hogy 1 tréleres utat fizet a biztosító, de örülnék neki, ha az már a szervízbe menet szólna és nem 10 méterrel arrébb, ahol már lehet ingyenesen parkolni. Az ügy a rendőrségre is le van jelentve, nem tudom mennyire szerencsés elmozgatni onnan az autót, már csak azért sem, mert a kitört tengeje, stb miatt további károk keletkezhetnek az autóban (pl. benzintank beszakadás, stb..) A parkoló társaság állásfoglalása egyszerű: fizetnem kell!!!
Átválalltatható az okozó biztosítójával a büntetés, vagy parkolási díj? Vagy mi tévő legyek?!
Várom szíves válaszukat, vagy ötletüket ez ügyben...

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.12.15. 16:51

Igazán "szivderitő" történetek - nem mondom . Mindebből a tanulság : kinyirják, mondhatni - kivégzik az embereket ! A parkolással kapcsolatos ügyek, végrehajtások úgy mond "sebészi pontosággal", és kiméletlenül zajlanak - a hazaáruló biróságok (bűn)segédletével ! A Bajza utca 52. szám alatt található birósági irattár többszintes épületében tonnányi anyag van csak a parkolási birságokból, és mindezek nagyrészben perenkivüli eljárások formájában végződnek ! Szinte "észrevétlenül" veszitjük el javainkat, vagyonunkat, mindenünket ! Ha nem állitjuk meg sürgőssen, s azonnal a lavinát - akkor félek elvesztünk ! HARCOLJATOK MAGYAROK - amig még lehet !!!

végrehajtó1 # 2009.12.15. 18:02

Inkább ha fizetős helyen parkolsz :fizessél...

dubisubi (törölt felhasználó) # 2009.12.15. 19:08

Na persze, a végrehajtóknak áll a világ - meg a népnyúzó parkolósbűnszervezeteknek ! Sebaj, idő kérdése, és irmagja sem marad, s végérvényesen ki lesz takaritva az ország az ilyen élősködőktől !!!

végrehajtó1 # 2009.12.15. 19:21

Nem kell felhúzni magatokat.Nem régen voltam a Győri bíróságon és mellette parkoltam .Egy hétre rá jött a csek a parkolásról.(persze én nem vettem jegyet.):(

nandy # 2009.12.15. 22:43

ircso:

Valami nem stimmel. Ha már jogerős "bírói határozat" van akkor annak előzménye is kellett volna hogy legyen.
Pl tértis levél a bíróságtól, amit nem vettetek át...

nandy # 2009.12.15. 22:45

A mostani fellebbezés pedig sajna nem hátráltatja a végrehajtást.
Ez van.