„Amikor mentem az autóért, és már a nevemen volt, alá volt írva minden papír, indultam volna el vele hazafele, egy éles bal kanyar után, az első futóműnél furcsa kopogó hangra lettem figyelmes. Az autót azonnal vissza is vittük a kereskedésbe, és mondták, hogy elfelejtettél megjavíttatni a futóműnél lévő hibákat. Hozzá teszem azt is, hogy az anyós oldali ajtó se nyílt ki, és a tetőt, amikor leengedtem, akkor a csomagtartó sem záródott vissza rendesen.”
Hogy őszinte legyek, ez az autó vagy nagyon-nagyon olcsó lehetett, vagy a vevő nem volt elég figyelmes.
Előbbi esetben szerintem gerinctelenség az eladót vádolni bármivel is ezek után.
„Az autó futóművét elvileg meg is javították, majd trélerrel elhozták nekem Vácig, hogy ne keljen újra autóznom Kápolnára.”
Egy cseppet se volt gyanús, hogy nem a saját lábán érkezett a kocsi? :-)
„Miután elhoztam, kiderült, hogy a 4 gumi annyira kopott már, hogy a fémszálak szó szerint a kezemet bökdösik, valamint, a fékek rettenetesen kopottak, így nem mertem vele elindulni se.”
Szerintem a gumi kopása már az első alkalommal történt szemrevételezésen is szimplán látszódhatott.
De a végére egy kérdés: miért vesz egyedül autót, akinek lövése sincs arról, hogy az mi fán terem? Minimum egy pár kilométeres próba után szabad csak megvenni, de azt is módszeresen kell megtenni. Ha az illető nem igazán ért hozzá, akkor vigyen magával szakértőt. Ez ilyen egyszerű!
Én már a sokadik autóvásárláson vagyok túl, de a legutóbbi végre rendesen be is jött. Azonban az ezt megelőző autóm vásárlása sajna hiba volt, nagyon sokat kellett ráköltenem. Azóta megtanultam, hogy milyen trükközések, praktikák léteznek a használt autók értékesítésekor. A sokadik után már én is okosabb vagyok. :-)