megkülömböztető jelzés?


Bovary # 2006.02.20. 08:43

Kedves Beco 1 !
Jól tetted, amit tettél! Helyesen cselekedtél...
Legközelebb ahhoz is ragaszkodj, hogy a helyszínen vegyék fel a jegyzőkönyvet!

Beco1 # 2006.02.19. 18:13

Üdvözlök mindnekit!
Autópályán haladtam 3,5 tonnás kisbusszal(M7), mikor egy zöld terepjáró kék fénysávval a tetején (hosszúkás villogó) rámtapadt.
Kis idő múltán bekapcsolta a villogó fényjelzést. Nem álltam meg, mellémjött és orditott az ablakon kifelé hogy azonnal álljak meg... Nem álltam meg a pályán, hanem bementem egy pihenőbe. Persze kérdőre vontak hogy miért nem álltam meg. A válaszom az volt hogy a villogó+sziréna együttes használata lett volna a megkülömböztető jelzés. azt mondták hülyeség. Erről van valami infótok? Utánna belekötöttek abba hogy miért az M7-esen megyek Pécsre. mondtam nekik hogy szerintem én döntöm el hogy merre megyek, ez se tetszett nekik. Gyakorlatilag mindenbe belekötöttek, vitatkoztunk jó 1 órát. Belelapoztak a menetlevelembe és pl. a Miskolc-Nyíregyháza közötti általam beírt km számát is baromságnak nevezték...Felbontották a fóliázott, lezárt csomagjaimat(szállítmány), és semmit nem zártak vissza, nem pecsételtek le. miután befejezték hadmüveletüket, kértem tölük jegyzökönyvet. Azt válaszolták azt csak siófokon tudják kiállítani, de az nekem sok órámba fog kerülni.
Véleményt és ötleteket várok hogy hasonló helyzetben mihez van jogom, hol tudok panaszt tenni, stb.. Az úriemberek a Vám és Pénzügyőrség munkatársai voltak.